Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
37002
View
490
Reply

AKHIR ZAMAN.. MISTERI SEBUAH PERJALANAN..3.0

[Copy link]

Author: miftahuljamilah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-4-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 8-4-2021 10:09 PM
Knp aku rs mcm something wrong je dgn acara ni..tgh bulan mengambang, lps tu keranda2 tu di bawak  ...

semua berkaitan energi macam watak mummara dalam thundercat
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-4-2021 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 8-4-2021 08:26 PM
Salah seorang putra bani tamim, dah kena trmbak kat kuantan 2 3 hari lepas. Al fatihah

yeke ni?tp klu info dr polis motif dendam..ke kaberline semata?n yes dlm info juga kta mangsa pengamal perubatn tradisional.muda lgi.tgk komentar kebykn kata arwah msa hdupnya baik,pmurah n rmah.so agk terkejut news tu bg yg kenal bliau.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 8-4-2021 11:27 PM
Masuk group telegram byk dorang cerita...

Group ape tu? Nak baca jugak
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 08:52 AM | Show all posts
Edited by Matpon at 9-4-2021 08:53 AM

Kasih & Sayang
Kasih Sayang Nabi SAW
Di akhirat, ketika di Telaga Kautsar selepas semua orang beriman Nabi SAW bagi minum lalu pergi..
Nabi SAW masih lagi menunggu orang munafik untuk dikasi minum, tetapi Jibrail A.S kata tidak boleh, selepas engkau wafat mereka meninggalkan mu..
Nabi SAW balas tetap mahu tunggu orang munafik itu juga kerana mereka hidup sezaman dengan aku..
Jibril A.S balas tetap tidak boleh kerana ini perintah dari Allah SWT...
Lalu Nabi merasa sedih...
Allahurobbi..betapa kasih sayang dan sucinya hati jiwa Baginda Nabi Muhammad S.A.W...
Allahuma Soli Ala Sayyidina Muhammad Wa'ala Ali Sayyidina Muhammad
Pengajian Kitab Tafsir Ibn Arabi Oleh Sidi Syeikh Rohimuddin Nawawi Al-Jahary Al-Bantany
[Tok Fakir


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:15 AM | Show all posts
Man arofa nafsahu faqod arofa robbahu..wallahu aqlam


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 8-4-2021 08:29 PM
modus operandi utk alih perhatian orang ramai kepada isu yg picisan.. malas saya nak citer bab ni  ...

Tgk sajad tu dhla.Hari2 polis up nama dia. Yg pelik tu mane peginya polis2 hebat dlm msia ni sampaikn pondan sorang pon xdpt2 nk tangkap. Pelik aih blh lolos negara jiran katernye. Kebenarannya depe je la yg tau. Netizen mcm saya bkn nk dgr berita sajad yg xde kesudahan. Sebokkan sgt yg sorang tu. Geram plk hati ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 8-4-2021 09:36 PM
Semalam baru je dengar ceramah youtube.. Kalo rasa tak mampu nak hadap huru hara akhir zaman dan n ...

Kita dh berpuluh taon selesa. Xpernah hidop tsepit dgn peperangan. Bayangkan je dh takut dan rasa x mampu. Kaki kene tarik mengkarung pon dh beguling2 uols sementara nak lega... Uwaaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Coppp.. QE tengah tenat meh??
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Matpon replied at 9-4-2021 09:15 AM
Man arofa nafsahu faqod arofa robbahu..wallahu aqlam

Penah dgr budk ni dh makin merepek dulu. Bertatu dan pernah ckp kuar islam.. Waallahu'alam
Semoga masih kekal Islam.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-4-2021 09:39 AM
Coppp.. QE tengah tenat meh??

It's time dah jgk.. Tua sgt dh. Kalau betul sarung menyarung pon nak gak rasa muda blk hahhahaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:53 AM | Show all posts
fahdramli replied at 8-4-2021 08:26 PM
Salah seorang putra bani tamim, dah kena trmbak kat kuantan 2 3 hari lepas. Al fatihah

berita tulis bomoh mati ditembak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 9-4-2021 12:10 AM
Group ape tu? Nak baca jugak

Sahabat tbp byk ilmu akhir zaman drg cite
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 9-4-2021 09:46 AM
It's time dah jgk.. Tua sgt dh. Kalau betul sarung menyarung pon nak gak rasa muda blk hahhahaa

Hahahahaha.. Dia sama umur dgn Tun M kan?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 9-4-2021 09:38 AM
Kita dh berpuluh taon selesa. Xpernah hidop tsepit dgn peperangan. Bayangkan je dh takut dan rasa  ...

Serius tak dapay bayangkan mcm mana kalo jadi mcm Uyghurs tu.. sbb itu kena berkasih sayang dan jaga hati utk tingkatkan iman sekarang.. nah layan lagu kasih sayang satu

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-4-2021 10:18 AM
Hahahahaha.. Dia sama umur dgn Tun M kan?

Ye ker. Nmpk dia cam tua lg dr tun je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 9-4-2021 10:26 AM
Serius tak dapay bayangkan mcm mana kalo jadi mcm Uyghurs tu.. sbb itu kena berkasih sayang dan ja ...

I love u too blue.. Eh tiber!!! Hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 9-4-2021 10:45 AM
Ye ker. Nmpk dia cam tua lg dr tun je.

Mungkin 2-3 tahun tua dari Tun M.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 10:51 AM | Show all posts
Salam semua, selama ni jadi silent reader jer  dekat 2 thread sebelum ni.
Hari ni rasa tergerak hati plak nak komen pasal PBT.

Pendapat aku la, PBT yang tak pernah kalah ni berperang bukan di alam nyata ini, tetapi di alam sebalik mata. Di alam nyata ini, mereka hanyalah orang biasa-biasa sahaja, mereka langsung tidak dikenali dan mungkin berada dalam kalangan kita sahaja. Mereka sangat hebat tetapi ujian yang mereka tempuhi juga sangat berat.

Kumpulan PBT 313 ni datang dari satu jalur keturunan yang sama. mungkin pada masa ini mereka masih tidak mengenali antara satu sama lain. Ketua mereka mempunyai darah keturunan Raja Agung.

Tapi seperti yang Ah Kwan cakap, apa yang penting sekarang dekatilah Allah dan Nabi kita Muhammad SAW. Bersihkan hati, carilah redhaNya. Manfaatkan bulan Ramadhan pada tahun ni sebaiknya. Mana tau ini adalah Ramadhan yang terakhir. Perlu redha dengan apa yang berlaku dan akan berlaku di tanah air kita ni dan pada diri kita sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaka follow dr soo wincci kat ig.. Now dh ada dua pic dia tutup mata sebelah. Hmm.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-4-2021 09:39 AM
Coppp.. QE tengah tenat meh??

Hasben nya yg passed away
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list