Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
38551
View
498
Reply

AKHIR ZAMAN.. MISTERI SEBUAH PERJALANAN..3.0

[Copy link]

Author: miftahuljamilah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-4-2021 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
RIP Prince Phillip
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-4-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Delifrance replied at 9-4-2021 07:43 PM
Hasben nya yg passed away

Bila? Ingat dok ada lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:02 PM | Show all posts
sarah82 replied at 9-4-2021 08:21 PM
Bila? Ingat dok ada lagi.

Baru lagi tt, tgh hari tdi
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
papepipah replied at 9-4-2021 09:02 PM
Baru lagi tt, tgh hari tdi

Oh.. Baru sangat rupanya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts


Sirih pulang je gagang.. masjid pertama di Tanah Melayu terletak di Nilam Puri bakal dipindahkan kembali ke tempat asalnya  .. ia untuk mengelakkan banjir dikatakan tapak asalnya si tepi laut   tujuan dipindahkan untuk mendapatkan pengiktirafan sebagai tapak warisan oleh Kebudayaan PBB(  UNESCO)


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 9-4-2021 09:57 PM
Sirih pulang je gagang.. masjid pertama di Tanah Melayu terletak di Nilam Puri bakal dipindahkan ...

tujuan saya masukkan balik gambar dan citer masjid sebab besar ertinya dalam sejarah Islam di Tanah Melayu.. dan ia membawa kepada titik energi asal tapak tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bluecathaze at 25-4-2021 06:48 AM

Delete....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 9-4-2021 10:07 PM
tujuan saya masukkan balik gambar dan citer masjid sebab besar ertinya dalam sejarah Islam di Tana ...

Suka tgk gmbr lama2 ni. Apatah lagi gambar masjid lama. Ada mcm terasa satu aura yg bahagia bila tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 10-4-2021 12:34 AM
Terbaca benang capal kat CI. Rasa nak share bideo ni pulak.. gambar capal nabi letak di kopiah/topi  ...

Betul kan. Sebab tu simbolik buat di kopiah letak dikepala. Sebab ia capal Rasulullah Yang Mulia. Bukannya nak sembah lambang tu. Islam sama Islam xhabis2 nak berbalah je kejenye.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 10-4-2021 01:08 AM
Betul kan. Sebab tu simbolik buat di kopiah letak dikepala. Sebab ia capal Rasulullah Yang Mulia.  ...

Betol. Takyah berbalah pasal ni. Baik belajar sirah lagi berfaedah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama dah tak tepek gambar
20210331_084057-01.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 10-4-2021 08:16 AM
Lama dah tak tepek gambar

Macam familiar je noks tmpt ni...
laluan ni boleh tembus ke taboh naning kan? Ekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
novlin replied at 10-4-2021 10:04 AM
Macam familiar je noks tmpt ni...
laluan ni boleh tembus ke taboh naning kan? Ekekekeke

Betol uols mesti selalu lalu sini eh. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 10-4-2021 10:40 AM
Betol  uols mesti selalu lalu sini eh. Hehe

Kazen ada stay kt situ... rumah parents uols kt situ ke? Iols selalu gak guna laluan ni kalo nak ke melaka..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 10-4-2021 12:34 AM
Terbaca benang capal kat CI. Rasa nak share bideo ni pulak.. gambar capal nabi letak di kopiah/topi  ...

rasanya untuk bertabarruk la dengan bekas capal Rasulullah ,cuma mungkin bukan tapak asal macam tu dan bkn Rasulullah hanya guna  capal ada juga khuf  kasut perang digunakan ketika peperangan.. isunya bila diperdagangkan dan claim sbg capal nabi jadi mcm sandal muslim friendly .. huhu time2 pandemik  ni dan musim covid ni  mcm2 kaedah MO nak bg viral kan.. untuk berniaga
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 8-4-2021 11:27 PM
Masuk group telegram byk dorang cerita...

Boleh share nama grup telegram tu kat sini?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 10-4-2021 11:36 AM
rasanya untuk bertabarruk la dengan bekas capal Rasulullah ,cuma mungkin bukan tapak asal macam tu ...

Betul TT. Saya pon faham mcm tu sebab tula x habih2 berbalah. Semua atas niat dalam hati xkire yg menjual atau yg menggunakan. Benda sangkut dlm hati tu la yg payah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nuurr replied at 10-4-2021 11:13 AM

dia ni org yg sama react pasal komik extinction parade kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
novlin replied at 10-4-2021 11:33 AM
Kazen ada stay kt situ... rumah parents uols kt situ ke? Iols selalu gak guna laluan ni kalo nak k ...

Hooo gitu.. Iols pegi situ utk amik gambar je ritu. Rumah parents iols bukan kt situ.. hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list