Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
38558
View
499
Reply

AKHIR ZAMAN.. MISTERI SEBUAH PERJALANAN..3.0

[Copy link]

Author: miftahuljamilah       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 10-4-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 10-4-2021 02:38 PM
Betul TT. Saya pon faham mcm tu sebab tula x habih2 berbalah. Semua atas niat dalam hati xkire yg  ...

biasalah setiap org ni x sama level pemikiran.. masing2 dok fikir pandagn dia yg betul..ada yg sebut ttg hukum, ada yg sebut tunggang agama ada yg kata niat utk muliakan nabi.. pada saya kita ikutlah sunnah akhlak nabi tu yg jadikan amalan diri kita.. barulah jd rahmatan lil alamin
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-4-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 10-4-2021 02:55 PM
dia ni org yg sama react pasal komik extinction parade kan

Aah..ada rasanya klau xsilap.bnyak video dia dalam youtube tu..memang xhabis la nk tengok. Tapi kebanyakan nya memang best apa yang dia ulas.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang, kenapa ye sbah n swak nak bertukar kpd wilayah ?



Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nuurr replied at 10-4-2021 03:19 PM
Korang, kenapa ye sbah n swak nak bertukar kpd wilayah ?

Tule arahan serta merta pula tu, fishykan?
Harap ada constitutional lawyer yg boleh citer legal impact on this matter.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Gue ada baca pasal vaksin .At the end baru nampak jalan cerita.
Pada gue vaksin ni adalah endgame kuasa2 besar. Game ni dimulakan oleh China(dgn kerjasama US?). Nak tak nak Russia kena involve. So far hanya bbrp negara superpower yg produce vaksin spt us pfitzer, uk strazeneca, moderna and j n j. Group ni boss diaorg sama.Then kita ada sinovac, cansino dari china- sputnik dari russia dan vaksin dari india.
Vaksin adalah lambang sokongan kpd negara2 superpower. Dari peratusan pembelian vaksin kita boleh tahu kita di blok mana.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua negara dlm dunia dipaksa utk main game ni. Sekiranya menolak pemimpin negara itu akan dimatikan atau economy akan di collapsekan.
Contoh dua negara diAfrica burundi dan tanzania. Kedua2 president tolak WHO dan covid. Kesannya kedua2 pemimpon ini dimatikan .Ekonomi tak ada isu sebab mereka memang negara yg sedia miskin
Baru2 ni presiden Zambia menolak vaksin, begitu juga Nepal menolak vaksin dari barat.
Pemimpin islam melayu kita.. hmm
Lebanon ekonomi sudah runtuh adakah mereka tidak mahu bermain? Ni nak kena kaji.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekiranya sesebuah negara miskin mahukan vaksin tapi tak boleh nak bayar, bagaimana caranya?
Ada contoh satui negara disouth america dibuli dgn ugutan sekiranya mahu vaksin , serah satu area sebagai US military base. Jahatkan pfitzer ni!
So Adakan Malaysia begitu kaya sehingga bolwh secure60% pfitzer? Apakah yg telah KJ gadaikan?
Ada sok sek2 mengatakan satu kawasan di Sabah telah dijadikan US military base, sbb itu diadakan PRN baru2 ini di sana. Sekarang di katakan kawasan itu di bangunkan sebagai kawasan pelancongan.
Benar atau tak, kena tungguuu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia secure 60% pfitzer, 20% astra zeneca, 10% sinovac, 10% sputnik.
Jadi kita sudah berada di blok US, bersama2 kuncu2 nya termasuk arab saudi dan israel.
Vaksin ni takda isu side effect atau efficiency, ini sebenarnya adalah isu geopolitik, our politician survival and of course paling penting isu economy.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Meh layan lyrics megadeth ni


Attention! Attention!
All citizens are ordered to report to their District detention centers!
Do not return to your homes,
Do not contact anyone!
Do not use any cellular or G-P-S devices!
Surrender all weapons at once!
Attention! This way to the camps!
I woke up in a black FEMA box
Darkness was all around me, in my coffin
My dreams are all nightmares anymore
And this is what I dream every night
The Leader of the New World Order, the President of the United States
Has declared anyone now residing inside the US of A
Without the R-F-I-D chip, you're just an illegal alien
An enemy combatant of America, welcome to the New World Order
This is the end of the road, this is the end of the line
This is the end of your life, this is the
A society in a society, inside the fence life as you know it stops
They got their rules of conduct and we got ours
Be quick or be dead, you crumble up and die, the clock is
Ticking so slowly and so much can happen in an hour
I learned my lessons the hard way, every scar I earned
I had to bleed, inside the day yard
A system of controlled movement, like a giant ant farm
Any time is long time, now you're not in charge of your time anymore
The Ex-President signed a secret bill that can
Land a legal US Citizen in jail and the
Patriot act stripped away our constitutional rights
They say a Concentration camp just popped up, yeah, right!
Refuse the chip? Ha! Get persecute and beat by the
Tyranny of Mind control, for the mark of the beast
All rights removed, you're punished, captured, and enslaved
Believe me when I say, this is the endgame!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2021 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
gue replied at 10-4-2021 04:46 PM
Meh layan lyrics megadeth ni



huhu terus terang sangat liriknya te
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
gue replied at 10-4-2021 04:31 PM
Semua negara dlm dunia dipaksa utk main game ni. Sekiranya menolak pemimpin negara itu akan dimatika ...

Ye kaka br je tgk video PM zambia tu reject vaksin n ckp covid or not dorg xkn bt sop..BAU.

Yela.. Dh la miskin,suh plak tmbh hutang utk beli vaksin.. Ajer gile.. Baikla dorg reject je..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
gue replied at 10-4-2021 04:37 PM
Sekiranya sesebuah negara miskin mahukan vaksin tapi tak boleh nak bayar, bagaimana caranya?
Ada c ...

Kejam weh kalau sampai gadai tanah @ gadai negeri mcm tanah ni tuannya mereka plk. Kalaula hakikatnya betul mcm ni ye.. Mmg mengundang murka Allah. Mmg patut bumi ni xlama dh umurnya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 10-4-2021 05:16 PM
Ye kaka br je tgk video PM zambia tu reject vaksin n ckp covid or not dorg xkn bt sop..BAU.

Yel ...

Reject fatwa WHO bakalan umur dipendekkan kaka.kurg2 derang berani. Pemimpin islam setakat ni lgsg xberani tolak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
gue replied at 10-4-2021 04:18 PM
Tule arahan serta merta pula tu, fishykan?
Harap ada constitutional lawyer yg boleh citer legal i ...

Gue, sy ada baca ..ni sy copy..

Masa kita merdeka, sbh dan swak dipinjamkan.kmudian negeri2 ini lebih suka duduk di bwah malaysia asbab makmur dan kita kuasai minyak, gas, dan sawit. Rezeki diagih-agih royalti..walau xsepadan asbab, politikus...

Namun ada iblis dan konco laknat yang nak kita semua berpisah.

Serah kembali kepada British..untuk ritual connecting the dot dengan ibu negara baru indonesia iaitu Kalimantan Tengah.

Jika anda boleh faham, siapakah yang bakal mereka nantikan untuk hadir, si raja palsu al masih petaka.

_______
Gue, awak pernah ckp kn psal ratu darkside yg akan muncul, rse2 bende ni ada kaitan ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 10-4-2021 05:09 PM
huhu terus terang sangat liriknya te

Dia bgtau tu. Bercerita kt anak cucu huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 10-4-2021 05:21 PM
Reject fatwa WHO bakalan umur dipendekkan kaka.kurg2 derang berani. Pemimpin islam setakat ni lgsg ...

Semua syg nyawa..

Terfikir oz n nz tu aman2 je xde beli vaksin sakan pon helok je. Why msia ni mcm ribut ye
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 10-4-2021 05:24 PM
Semua syg nyawa..

Terfikir oz n nz tu aman2 je xde beli vaksin sakan pon helok je. Why msia ni ...

Mgkn mereka sememangnya negara pro US kaka. Mcm Taiwan cuba tgk.. C kes xbnyk kalau ada pn org luar yg bwk msuk tp x melarat kes meningkat. Xde sop xde kuarantin. Sekolah keje mcm biasa. Dan mmgnya Taiwan pro US jd mgknla xde kepentingan utk mereka tekan taiwan utk takutkn rakyatnya dgn C.
Dari segi yg lain mgkn msia ni special utk musim ini. Fokusnya propagandanya nusantara ni lah skrg ni agaknya. Negara lain kurg penting. Negara yg mmg pro us xperlu kisah. Anytime petik suis hanggok setuju.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bluecathaze at 10-4-2021 06:37 PM
nuurr replied at 10-4-2021 05:23 PM
Gue, sy ada baca ..ni sy copy..

Masa kita merdeka, sbh dan swak dipinjamkan.kmudian negeri2 ini ...


Hmmm.. teringat pulak PW dgn KM melawat Danum Valley masa diorg dtg sini dulu.... dan ada sorang ulama dan geng dia pernah pegi Danum Valley dan cakap Danum Valley tu ada "rahsia"... hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:05 PM | Show all posts

keh keh keh

wa sedang berkira kira mau jadi sr je....
tapi nampak gambar ni..terus jeles nak tepek gambar juga....

haaa..masuk....




pemandangan dari pulau ke tanah besar...pulau rhuu..ke pantai bukit kluang ...

keh keh keh
pulau rhuu.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 10-4-2021 05:09 PM
huhu terus terang sangat liriknya te

Kann exactly my first thot bila baca lyrics ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list