Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
47484
View
573
Reply

AKHIR ZAMAN.. MISTERI SEBUAH PERJALANAN..3.0

[Copy link]

Author: miftahuljamilah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-4-2021 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 10-4-2021 05:16 PM
Ye kaka br je tgk video PM zambia tu reject vaksin n ckp covid or not dorg xkn bt sop..BAU.

Yel ...

Betul ajernya giler
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-4-2021 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
nuurr replied at 10-4-2021 05:23 PM
Gue, sy ada baca ..ni sy copy..

Masa kita merdeka, sbh dan swak dipinjamkan.kmudian negeri2 ini ...

Pasal borneo gue tak study sgt. Timing mcm kena pula perpindahan jakarta ke kalimantan and sabah n sarawak  jadi Wilayah. Boleh dikaji nanti.
Ada juga gue baca ratu darkside dtg dari sarawak. Ada yg kaitkan penulis skrip filem raya the last dragon asal dari sarawak.
Apa2 pun kiita ni sekadar sembang2. Allah juga Maha  Mengetahui.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2021 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 10-4-2021 09:05 PM
keh keh keh

wa sedang berkira kira mau jadi sr je....

huhu apek nak komen letak gambo je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2021 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts


gempa lagi jiran kita
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 10-4-2021 09:05 PM
keh keh keh

wa sedang berkira kira mau jadi sr je....

Bese je gambar aku.. xyah jeles gambar sunset aku banyak dari balkoni rumah je la.. ni dari tepi jalan kat hujung banjaran..

20210410_213145.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
So dlm isu vaksin ni, tbh aku tak rasa nak vaccinated. Bkn la golongan antivak tapi lebih kepada tunggu dan lihat. Apps mysejahtera pun tak install apetah lagj register
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw aku nak share my psychedelic experience that I had last month. I had mindblowing experience during the acid trip.
Masa tu aku rasa diri begitu kecik hanya zarah di alam semesta dan ada satu greater power source above me. I had a realisation yang kita hanya hamba yang lemah, tak ada daya dan upaya. Banyak realisation yg aku dpt sepanjang 12hrs of the trip, bout my trueself, my purpose in this world and downloads from the universe. Aku selang selikan dgn meditation, try to achieve the theta state of mind so dpt rasa connected dgn my soulprint.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
hungryhenry replied at 11-4-2021 03:13 PM
Btw aku nak share my psychedelic experience that I had last month. I had mindblowing experience duri ...

acid trip awak?  apa tu? sorry bunyi mcm perjalanan asid atau awak maksudkn perjalanan rohani?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
hungryhenry replied at 11-4-2021 02:54 PM
So dlm isu vaksin ni, tbh aku tak rasa nak vaccinated. Bkn la golongan antivak tapi lebih kepada tun ...

Blh tahu reason xinstall apps? Hp dh full apps ke mmg xnk install..

Oye.. Kwn kaka patut suntik 9hb.. Tp dia ckp pfizer xcukup stok.. So dia pny team akan lewat dicucuk..

Eh bukan 1 for 1 ke hari tu KJ sembang..kena ni kes politaik potong queue?hm
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by edoraixora at 11-4-2021 11:43 PM

Sama lah kita, suka tengok masjid2 kayu lama..
Ni ada satu masjid usang berhampiran kampung saya. Suka tengok setiap kali lalu kat situ.
Sekadar nak share pic;

Copy of IMG_4604.JPG



EOO3Z7yVUAAUCcr.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 11:40 PM | Show all posts
Yang ni pun masjid lama di kampung berhampiran, masih digunakan masjid ni. Cuma lepas banjir baru nih, ada kerosakan here & there..
20210411_233927.jpg

Copy of DSC09403.JPG




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2021 05:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 11-4-2021 04:28 PM
Blh tahu reason xinstall apps? Hp dh full apps ke mmg xnk install..

Oye.. Kwn kaka patut sunti ...

ada hikmahnya tu. lewat pastu kn tunggu lagi kak.. mungkin kalau lps ni antibodi badan kawan tu lebih baik ..baru dicucuk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2021 05:57 AM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 11-4-2021 11:40 PM
Yang ni pun masjid lama di kampung berhampiran, masih digunakan masjid ni. Cuma lepas banjir baru ni ...

cantik lagi masjid ni .. bangunan ni kat mana? macam senibina Perak pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 11-4-2021 11:40 PM
Yang ni pun masjid lama di kampung berhampiran, masih digunakan masjid ni. Cuma lepas banjir baru ni ...

Lawanya kaler masjid.. Kat mana ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 12-4-2021 05:56 AM
ada hikmahnya tu. lewat pastu kn tunggu lagi kak.. mungkin kalau lps ni antibodi badan kawan tu le ...

Ermm.. Itula..mungkin ada hikmah juga. Ada kwn kaka dh cucuk 2kali ckp xrasa apa. Lg sorg sakit kepala xblh bincang. Apepun sorg lg staff kkm di PP meninggal kamis lps. Seremm baca. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 10:21 AM | Show all posts
Alhamdulillah.. maaf lambat check in rumah baru TQ TT sudi bukak rumah baru utk kami berkampung
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 10:44 AM | Show all posts
miftahuljamilah replied at 11-4-2021 04:20 PM
acid trip awak?  apa tu? sorry bunyi mcm perjalanan asid atau awak maksudkn perjalanan rohani?

Acid trip kalau secara lughah maksud dia, keadaan khayal selepas amik dadah jenis Acid ataupun LSD.
lepas amik LSD ni biasanya org boleh berhalusinisasi selama 8 hingga 12 jam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
JibboTheCat replied at 12-4-2021 10:21 AM
Alhamdulillah.. maaf lambat check in rumah baru  TQ TT sudi bukak rumah baru utk kami berkampung

sama2 saya pun bukak je ni ikut je apa yg tergerak nak tulis .. lately sibuk sbb dah pindah sek baru byk rutin yg berubah tahun 2021 ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 04:22 PM | Show all posts
miftahuljamilah replied at 12-4-2021 05:57 AM
cantik lagi masjid ni .. bangunan ni kat mana? macam senibina Perak pun ada

masjid ni somewhere in daerah maran, pahang
masih digunakan, lokasinya di tepi sungai pahang

@Normabaru
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 04:31 PM | Show all posts
edoraixora replied at 11-4-2021 11:31 PM
Sama lah kita, suka tengok masjid2 kayu lama..
Ni ada satu masjid usang berhampiran kampung saya. S ...

yg ni kat mana? teringat pulak time solat kat dalam "masjid bunian" dulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list