Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
37069
View
492
Reply

AKHIR ZAMAN.. MISTERI SEBUAH PERJALANAN..3.0

[Copy link]

Author: miftahuljamilah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-4-2021 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 8-4-2021 12:24 AM
Betulke Kat laut cina  selatan Akan berlaku peperangan melibatkan kuasa besar?then negeri  yg bera ...

begitulah seperti yang di war2 kan.. tapi macam berlakon je diorg ni dok kat Laut kita nak berperang sesama mereka agaknya kenapa kat situ semua kapal perang dok tunggu? apasal tak tunggu kat tempat diorang je? sebab laluan perdagangan ke? atau.. hmm seram nak sebut
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Timekasih TT bukak rumah baru.
Timekasih untuk perkongsian info
Kalau ikut berita fb zik z tu mmg mcm2 dia up pasal road to war kn. Risau jugak hati tp skrg kita fokus nak sambut ramadhan dululah.
Semoga sampai kita pada bulan ramadhan dan bpeluang beramal sepanjang bulan ramadhan.
Semoga ramadhan kita semua taon ni btmbh baik dr yg sebelomnya. Aameennn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2021 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 8-4-2021 07:46 AM
Timekasih TT bukak rumah baru.
Timekasih untuk perkongsian info
Kalau ikut berita fb zik z tu mmg ...


betul pertai.. kita nak atau tak nak pasti akan menuju ke arah itu.. cuma cara kita hadapi dan lihat makna disebalik kejadian itu sekarang.. bukan lagi seperti dulu.. lihat apa yang Allah nak sampaikan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam tt, terima kasih buka rumah baru. Walau pun tak dijemput gue nak sembang santai pagi ni dirumah baru. Idea dtg serentak pula dgn rumah baru tt.
Gue nak sembang pasal QE dan london bridge. Gue dok baca protokol sekiranya QE mangkat, code yg penjaga diraja akan guna utk inform  adalah london bridge is falling down.
Kiranya london bridge ni memang berkait rapat dgn nama QE/ratu.
Ada baca dark side history of the bridge ini adalah tempat ritual kanak2. Dan siapa ingat dgn lagu london bridge ni kanak2 suka nyanyi dan  main, dua org akan pegang tgn buat bridge, then yg lain akan lalu kat bawah, bila sampai lirik londonbridgeisfallingdown tgn akan dijatuhkan dan akan dieliminate dari game. Rasanya kecik2 kita pun ada main game ni.
Adakah ini berkait dgn aktiviti ratu?

Dan london bridge dibina diatas sg thames dimuara sg berdekatan dgn laut.
Masih ingat teori gue tentang pertemuan di antara airmasin dan  airtawar menghasilkan kawasan ber asid yg condusif utk entiti jahat dan sesuai utk melakukan ritual?
Dan ada mengatakan badan QE dikawal oleh entiti lain. Jadi dlm umur QEyg dah hampir mencecah 100 thn, entiti itu perlu mencari jasad lain, rasa2 di mana pula muncul QE yg baru?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
gue replied at 8-4-2021 08:03 AM
Salam tt, terima kasih buka rumah baru. Walau pun tak dijemput gue nak sembang santai pagi ni diruma ...

uish yang ni dah masuk part konspirasi balik dah ni dulu saya pernah juga baca tentang sejarah London Bridge ni.. wallahualam tentang sapa yg ganti.. wanita jugak kah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:21 AM | Show all posts
assalammualaikum..
thanks TT buka benang baru

silent reader check in
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum dan selamat pagi

Thanks cegu TT yang comel lagi baik hati..

Sudi jemput kaka minum teh ilmu secangkir dua lagi sebelum ramadhan al mubarak menjelang!

Nah munge heheheh

So apa plan dan azam ramadhan kali ni?
Nak tadarus ramai2 masih blh lg ka..

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
gue replied at 8-4-2021 08:03 AM
Salam tt, terima kasih buka rumah baru. Walau pun tak dijemput gue nak sembang santai pagi ni diruma ...

Seram part nak betukar sarung tu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:30 AM | Show all posts
Timekasih TT bukak rumah baru..boleh sambung di sini.. berkaitan isu terkini ni pun rasa macam tu jgak..Konflik antara malasia dengan Korea Utara. Walaubagaimanapun malaysia Cool..

berkaitan QE.itu klue yg perlu kita cari.bagi saya saya suka merujuk QE, TM, dan SHB
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 8-4-2021 08:23 AM
Assalamualaikum dan selamat pagi

Thanks cegu TT yang comel lagi baik hati..

Waalaikumussalam kaknorm.
Masjid sesetengah negeri je yg dgr announced sikit kelonggaran sempena bulan puasa ni kan. Msia ni dh la bnyk masjid besar lawa2 ruginyala xguna sepatutnya.
Tadarus ahli kuarga sajala sistur.. Bersila bulat xyah sop hehehe..
Tapi aiols blm mampu. Masih kene check bacaan anak2 masih belom lancar. Jeles tgk family yg boleh buat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:37 AM | Show all posts
Edited by Matpon at 8-4-2021 08:42 AM

Semangat ada thread baru



Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 8-4-2021 08:26 AM
Seram part nak betukar sarung tu...

Nak tahu sarung baru di mana, kena tgk di mana negara yg ada bina jambatan sama seperti london bridge . He.. he..
next question kenapa negara itu di pilih?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
gue replied at 8-4-2021 08:45 AM
Nak tahu sarung baru di mana, kena tgk di mana negara yg ada bina jambatan sama seperti london bri ...

Susah ni kalau nak tgk2 gitu je. Mulala nmpk msia hahaha.. Dhla msia bnyk bridge penang je dah 2.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
gue replied at 8-4-2021 08:45 AM
Nak tahu sarung baru di mana, kena tgk di mana negara yg ada bina jambatan sama seperti london bri ...

Teringat ada orang ckp, D akan keluar dari tempat yang sama IM keluar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by miftahuljamilah at 8-4-2021 10:32 AM
pertai replied at 8-4-2021 08:49 AM
Susah ni kalau nak tgk2 gitu je. Mulala nmpk msia hahaha.. Dhla msia bnyk bridge penang je dah 2.


Penang bridge dulu masa buat saya kecik2 semua orang takutkan budak2 jgn main kat luar ada kel1ng sabit kepala.. nak buat jambatan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts


Dah tgk ke upacara (or ritual?) besar-besaran di Egypt utk pindah muzium mumia firaun. Gila babas  punya sanjungan pada firaun2 ni. Salah satunya si firaun zaman Nabi Musa.
Budget besar utk upacara ni pastilah keturunan firaun yg support. X mampu nk husnuzon lg dah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
bluecathaze replied at 8-4-2021 08:51 AM
Teringat ada orang ckp, D akan keluar dari tempat yang sama IM keluar..

Ye ke. Saya xpenah baca tentang ini. Tp xpelah mmg bnyk sgt pendapat pon. Ramai yg kaji ramai yg share. Dlm bnyk2 tu adalah yg betul agaknye.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
miftahuljamilah replied at 8-4-2021 08:54 AM
Penang bridge dulu masa buat saya kecik2 semua orang takutkan budak2 jgn main kat luar ada kel1n ...

Betul TT. Saya kecik2 pn dgr org ckp ramai yg mati masa bina jambatan tu jgk..samada eksiden atau kene korban.. Waallahu'alam
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Tq kak TT buka rumah baru, check in as SR
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
pertai replied at 8-4-2021 08:54 AM
Dah tgk ke upacara (or ritual?) besar-besaran di Egypt utk pindah muzium mumia firaun. Gila baba ...

Itula. Masa kaka tgk news ...i was like, bapak laaa!!!celebration mengangkut mayat itu sendiri dah menyeramkan xmasuk lg point yang mayat2 tu sume adalah firaun yang terkenal dgn black magic and sumpahan.. Dunia oh dunia.. Huhuuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list