Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2976
View
50
Reply

[Tempatan] Celcom n Digi bakal bergabung?Adakah anda teruja?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sekiranya bulan lalu Celcom dan Digi diperkatakan akan bergabung untuk tampil selaku syarikat telekomunikasi terbesar di Malaysia, Asia Tenggara C nyata perkara itu telah menjadi kenyataan pada laporan hari ini (8 April).

Berdasarkan laporan TheEdge, sumber menyatakan penggabungan akan mendatangkan faedah kewangan walaupun setiap pihak tidak akan memegang saham pengendali dalam entiti yang digabungkan.

Susulan penyataan ini dikhabarkan dagangan saham Axiata Group dan Digi telah ditangguhkan pagi ini sementara menunggu pengumuman rasmi dilakukan.

Setakat ini difahamkan Axiata akan memaklumkan kenyataan rasmi pada petang ini.

Untuk makluman sebelum ini Axiata dan Telenor, saling bersetuju untuk menamatkan penggabungan mega mereka dnegan menyatukan operasi kedua-dua syarikat gergasi telekomunikasi di Asia setelah kira-kira empat bulan rundingan pada tahun 2019.

Dijangka penggabungan ini memperlihatkan Telenor memiliki 56.5% dan Axiata memegang 43.5%. Ini secara tidak langsung turut menyasarkan pendapatan penggabungan adalah RM50 bilion dan keuntungan bersih RM4 bilion.

Bagaimanapun, makluman rasmi hanya akan diketahui setelah kedua pihak memberi maklum balas pada petang ini.
IMG_20210408_122122.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
TAK.. Sebab aku tengah fikir nak tukar plan ka tak.. Tukar ka tak.. Jadi tgg bergabung dulu la baru upgrade plan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ape kate gabung kan skali dgn maxis, geram pulak aku,nanti xde competition sgt, rugi pengguna..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:48 PM | Show all posts
impak paling besar ialah:

there's gonna be layoff on the existing employees as part of cost cutting measure

good luck pekerja celcom & digi.



Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak gabung dgn org kuning iols, gabung lah asalkan rm1 unlimited perday iols tak kena usik.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kelapaparut replied at 8-4-2021 12:34 PM
ape kate gabung kan skali dgn maxis, geram pulak aku,nanti xde competition sgt, rugi pengguna..

Patutnya celcom, digi, maxis dan tm bergabung. Then biar goverment yg control
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
zacks replied at 8-4-2021 12:48 PM
impak paling besar ialah:

there's gonna be layoff on the existing employees as part of cost cutti ...

Time2 mco mcm ni lah yg paling ngeri
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:11 PM | Show all posts
Kerexxx replied at 8-4-2021 01:09 PM
Patutnya celcom, digi, maxis dan tm bergabung. Then biar goverment yg control

government control?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa dah 3 tahun ura2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Celgi atau dikcom
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:09 PM | Show all posts
Takkkkkk... aku baru je portout dari Celcom ke Digi sebab Celcom mahal and takla laju pun. So far puas hati Digi laju and murah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Bergabung la korang..dua2 mcm macibai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu dengan Cina, bergabung, meletup #bmf
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:14 PM | Show all posts
Kalau gabung pelanggan dpt apa? Tu jah dodol nak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:32 PM | Show all posts
zacks replied at 8-4-2021 12:48 PM
impak paling besar ialah:

there's gonna be layoff on the existing employees as part of cost cutti ...

no layoffs
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:32 PM | Show all posts
selyusi replied at 8-4-2021 01:23 PM
Aku rasa dah 3 tahun ura2 ni

dulu at group level ... axiata & telenor asia ..

skrg ni at local level .. celcom & digi


Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je kalau dorang merge. Masa aku guna line digi laju je nak surf internet kat area rumah aku. Now aku guna celcom kalau call dari bilik belakang mesti nak kejap2 bzz bzz bzzz kejap2 bzz bzz bzzz. Harap dgn merging ini memberi kebahagiaan buat aku. Line clear
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:51 PM | Show all posts

ini janji2 biasa bila buat merger ... after that.....


selalunya agreement tu terpakai utk 2 yrs je
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
zacks replied at 8-4-2021 12:48 PM
impak paling besar ialah:

there's gonna be layoff on the existing employees as part of cost cutti ...

Aku rs dlm diam tak diam..ada je kot vss kt telcos tu..lg kan plak bergabung..bisnes sama..buat pe nak ada pekerja bertindan2..ini saper ngap saper ni?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 8-4-2021 07:57 PM
Aku rs dlm diam tak diam..ada je kot vss kt telcos tu..lg kan plak bergabung..bisnes sama..buat pe ...

Axiata holds 51% of mergeCo
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list