Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
5639
View
31
Reply

"Ukur Baju Di Badan Sendiri" - Cef Wan Muak Sandiwara Bermuka-muka

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2021 01:54 PM | Show all posts |Read mode




"I really dont understand how some one at all this high level can mencuri dan menipu lepas itu boleh memberi balik untuk urusan-urusan kebajikan to make others believed mereka ini tak mungkin PENIPU."





Sebagai rakyat Malaysia, Cef Wan tidak terlepas memerhati situasi politik semasa dan tidak teragak-agak memberi komen pedas kepada golongan tertentu sebelum ini.



Terbaharu, status yang dimuat naik di laman Instagramnya mengulas mengenai sikap manusia yang tamak, kedekut, gilakan harta, pangkat, darjat dan juga kuasa.



Bagi Cef Wan, sikap manusia yang tidak pernah cukup dengan apa yang ada ini membuatkan mereka sanggup melakukan apa sahaja biarpun terpaksa mengambil yang bukan hak.





Foto G



Baginya, semuanya adalah sandiwara dunia dengan ramai yang berebut-rebut menunjukkan kekayaan masing-masing walhal itu adalah wang haram. Jika tidak, masakan segelintir turun naik mahkamah pun masih lagi sanggup bergelumang dalam politik. Semuanya kerana harta dunia.





Dalam status sama, Cef Wan turut menyelitkan perbualannya dengan pemilik syarikat yang mahu menukar langsir rumahnya. Menurut pemilik itu lagi, langsir perlu ditukar setiap tiga tahun sekali. Ianya membuatkan dia terkejut.



"Tapi nak ganti boleh juga but i must forgot all the urusan kebajikan saya tiap-tiap tahun untuk ganti langsir rumah saya lah."





Foto : IG




Kata kuncinya, ukur baju di badan sendiri. Jadi, jika mampu tiada salahnya, cuma janganlah mengambil hak orang lain. Bagi Cef Wan sendiri, kemewahan yang ada pada dirinya akan dipanjangkan rezeki tersebut kepada orang lain.



Jadi, siapakah Penipu yang dimaksudkan Cef Wan? - CARI




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-4-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tokwan check juga friend circle rina.
Tengok tamak ke tak.

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols duk tepi dulu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
tokwan tokwan..  hishhh... nk tumpang glamor gak ker... maklumla agak sendu 2 3 menjak ni...

kalo takat statement camtu, iols pun bole up... saja kan  nak create diversion dr kes rina ..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg komplen rumah gavin langsir tak bertukar tu sape eh Tok?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 03:03 PM | Show all posts
Edited by tagas at 18-4-2021 03:06 PM

rajin lak tok wan merempan

dua 3 hari nih

nak divert issue ler tue
ke mmg hari2 dia merempan

tp tak dpt di timeline by wartawan2 sampah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
aint replied at 18-4-2021 01:10 PM
tokwan tokwan..  hishhh... nk tumpang glamor gak ker... maklumla agak sendu 2 3 menjak ni...

kalo ...

Sendu? Like how.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 18-4-2021 02:03 PM
rajin lak tok wan merempan

dua 3 hari nih

Hari2 pun ada je cuma lately rajin pulak org buka thread dia kat porem ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kaitan dgn tukar langsir? Ka aku blur sangat ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 04:39 PM | Show all posts
kerajaan melayu isle ni siap ada iklan raya judi yach...
kes bodyguard kene pukul sbb puasa pun bukan isu perkauman katanyehhh...
meanwhile kes adib bomba jawi 3 mukasurat semua dah setel katanya
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:27 PM | Show all posts
Ukur baju di badan sendiri ......
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 18-4-2021 04:25 PM
Apa kaitan dgn tukar langsir? Ka aku blur sangat ni

Don't worry, I pun tak faham... Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 18-4-2021 05:49 PM
Don't worry, I pun tak faham... Kahkahkah

Hahahaha.. Tu la.. X faham sampai ke sudah apa yg dikaitkan dgn langsir
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 08:44 AM | Show all posts
chef wan.. oh chef wan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 08:52 AM | Show all posts
terpaling profesor serba tau semua ni nak mengomen dan mengulas
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Bunyi mcm hentam Jibby ja..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Alaaaa kalau tak mampu nak tukar langsir harga ribu2 tu tak payah nak kaitkan orang lain lah . Sape suruh beli rumah besar 3 tingkat harga 3/4 juta nak tukar langsir yg dah 7 tahun pun berkira? Eh...bukan dulu dia komplen Gavin tak tukar langsir ke? Hahahahah....  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 09:15 AM | Show all posts
dia justify kenapa dulu dia bising gavin tak tukar langsir kot..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 12:16 PM | Show all posts
apo dia bebel panjang2 satu haram pun aku xpaham
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 12:19 PM | Show all posts
sarah82 replied at 18-4-2021 04:25 PM
Apa kaitan dgn tukar langsir? Ka aku blur sangat ni

Hhahah...kes bekas menantu ler.. Tu belom cerita cercaan baju wedding si memey yg baru keluar dri washing machine.

Yang baju kedut2 tu jugak yg kekal khennnn.

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list