Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9117
View
154
Reply

[Tempatan] Kasih seorang ibu, wanita tawar gaji kepada mana2 gadis yang sanggup mengahwini anak beliau

[Copy link]

Author: Punat_button       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-5-2021 10:18 AM | Show all posts |Read mode
Wanita sanggup bayar gaji bakal menantu

image.png
Gambar hiasan

Kuala Lumpur: Pelakon Z (bukan nama sebenar) sedia membayar gaji kepada mana-mana wanita yang sanggup berkahwin dan menjaga, mengurus serta membahagiakan anak kembarnya yang juga penghidap autisme, Muhammad Raizal Azrai, 25, atau Azal.

Z*, 51, berkata, ia selepas Azal pernah menyatakan hasrat untuk berkahwin.

Kembarnya, Muhammad Razil Azrai atau Azil juga menghidap autisme.

"Kalau ada orang boleh jaga dan bahagiakan dia, saya sanggup menggajikannya setiap bulan. Sekarang susah nak dapat orang yang ikhlas. Manalah tahu orang tu tak nak 'free' saja. Ditambah dengan keadaan anak saya yang macam ini, adakah yang sanggup?

"Dia memang nak kahwin dan pernah cakap mengenainya. Sebelum ini ada wanita Indonesia dan cantik orangnya. Namun, sebab dia pakai tudung, Azal tak nak. Dia kata perempuan kalau sudah tua baru pakai tudung.

"Namun, saya jelaskan kepadanya kenapa wanita Islam dewasa kena pakai tudung. Tapi, dia cakap nanti sudah tua barulah pakai dan dia bandingkan pula dengan saya. Saya terdiam dan tak boleh nak cakap apa. Kadang-kadang perjalanan itu sendiri yang akan mengubah kita," katanya kepada Harian Metro.

Menurut Z*, Azal menghidap autisme tahap sederhana berbanding Azil yang perlu mengambil ubat.

"Azal dalam kategori autisme tahap sederhana. Jadi, dia boleh buat sama saja seperti orang lain. Saya sanggup pergi melamar orang itu jika ada yang betul-betul nak dengan dia. Kadang-kadang kalau anak kita dengan kita, kita nak orang itu fokus pada anak kita.

"Kita kena berkorban juga untuk orang yang sanggup berkorban untuk anak kita. Bagi saya itu tak salah kalau bagi dia gaji sekali pun sebab dia pun nak ada kehidupan dan nak beli apa dia mahukan. Azal juga sudah ada gaji dan caruman KWSP (Kumpulan Wang Simpanan Pekerja). Saya nak dia ada persediaan untuk masa depan dia," katanya.

Disiarkan pada: Mei 1, 2021 @ 2:38pm


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-5-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Errr tapi boleh ke kahwin kalau anak tu autisme?
Takut tengok si kembar bila mengamuk.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Sume slh zz. Yg pergi bw kenduri..tgk video.. Ig etc.. Now dia dh teringin n minta.. Nasib ko la zz.. Dr bg ubat.. Ko degil xnk follow..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Btw kisah ni dh ada. Katup jela smbung bng sedia ada
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 10:56 AM | Show all posts

Ye La

Pompuan kalo belom tuwe bawah pon boleh freehair ape..  


Nostalgia porno awal 90an.  Rimbun2an ZZ (bukan nama sebenar)..

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
dah ade kiesahnye dlm board gosip retis
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo da smpi bayar gaji bulan2 bkn wife namanya tu mak cik, tu namanya bibik. Yp bibik tade la buat keje smpi atas katil. Bibik punya wokrking hours pun sama mcm keje opis. Weekend and public holiday x keje. Blh?
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:09 AM | Show all posts
otai_g replied at 2-5-2021 11:01 AM
Kalo da smpi bayar gaji bulan2 bkn wife namanya tu mak cik, tu namanya bibik. Yp bibik tade la buat  ...

realitinya kehidupan sekarang isteri memang berbayar sejak nak kahwin sampai nak masuk kubur

kalau laki miskin dikata biawak

so offer wanita ni takde beza pun cuma dia lebih jujur


Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:10 AM | Show all posts

... bayar gaji ? hmmm .. lain macam dah bunyinya ..

apapun saya faham perasaan ZZ ni ...
those yg ada anak istimewa je faham ....
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:54 AM | Show all posts
anak beliau helok2 yach takde yang nak offer diri jadi menantu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:54 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:55 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:56 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:56 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:57 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:57 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:58 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:58 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:59 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kahwin dtg dgn tanggungjawab..bukan seks semata2..apakah kebahagiaan yg menanti atau penyiksaan zahir dan batin?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list