Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
7042
View
57
Reply

Ceroboh Rumah Buat Video Muzik - A. Aida Mahu Aliff Syukri Beri Penjelasan

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-5-2021 09:51 AM | Show all posts |Read mode



"Aliff menggunakan rumah itu tanpa pengetahuan dan izin saya"



A. Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang, 51, mendakwa Datuk Seri Aliff Syukri menceroboh dan melakukan penggambaran  rumah persinggahannya iaitu Tuah D'Manggis di Janda Baik, Pahang untuk membuat penggambaran MV lagu berjudul 'Lala Raya' tanpa izinnya.


"Saya tanya pekerja saya macam mana Aliff boleh masuk rumah itu dan siapa benarkan dia masuk. Kata pekerja saya, Aliff memang beritahu nak datang untuk tengok tempat.

Ketika itu tak ada siapa dekat situ... malah pekerja saya kata, Aliff panjat untuk pergi ke beranda rumah saya tu. Itu dah kira menceroboh!," katanya memetik laporan mStar.



Lagu nyanyian Aliff yang dilancarkan di YouTube pada Isnin lalu jelas menunjukkan beberapa scene dia bersama beberapa penari latar berada di beranda dan belakang rumah tersebut.


Kredit foto: Youtube Aliff Syukri



Walhal, katanya Aliff tidak pernah menghubunginya dan meminta izin sedangkan mereka saling mengenali antara satu sama lain.


Tegasnya lagi, dia memang tidak membenarkan sebarang rakaman atau penggambaran di rumah percutiannya itu kerana ia eksklusif untuk produksi A. Aida Production sahaja.


"Sebelum ini, ada beberapa produksi minta izin nak guna rumah itu tapi saya tak benarkan. Tapi dia boleh senang-senang ceroboh! Saya nak Aliff beri penjelasan mengenai perkara ini," katanya lagi.


Berjoget sakan dalam video muzik, rupanya tak minta izin dengan tuan rumah. Harap Aliff Syukri ada penjelasan sewajarnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-5-2021 10:03 AM | Show all posts
report polis saja atas alasan menceroboh...apa susah...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:10 AM | Show all posts
perangai..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tegedik2 MCM budak terencat akal penari nya
Nyahh sangat yg nib2 Dr kanan tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini baru bertemu buku dgn ruas.jgn main2 dgn nek aida..eh dato a aida
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:19 AM | Show all posts
rumah hutan mak dia kan ada . apehal dia pg ceroboh rumah orang eh ?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Minta ganti rugi la.. Xpyh wayang. Buat mcm KA tu.. Tengok2 je dah settle
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:25 AM | Show all posts
marketing je ni. nak bagi si alip ni naik rating lagu dia. pastu publisiti utk rumah si aida ni. kamon la.. dua2 pun kenal, sama2 da bincang kot.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntah2 marketing je. Nak buat mv bukan kejap xkan la sepanjang masa tu tok aida xtau
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Saman jangan tak saman
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun rasa marketing... jgn pcya sgt klu mlibatkan ponen sorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:51 AM | Show all posts
sama ada berpakat.
ataupun sejak sajat dah menyorok, org dah mula tak fikirkan mamat ni. so cipta kontroversi baru utk igtkan kewujudan beliau . huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:56 AM | Show all posts
tokchik replied at 4-5-2021 10:11 AM
Tegedik2 MCM budak terencat akal penari nya
Nyahh sangat yg nib2 Dr kanan tu

kannn.. menggelupo sesorang mcm ulat bulu kena spray dgn ridsect. yiiiihhhhhhhh!
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk pun tau. Marketing hancing
Netizen skang bukan bodoh
Propa much dua org ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Gimik ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
taji2906: marketing je ni. nak bagi si alip ni naik rating lagu dia. pastu publisiti utk rumah si aida ni. kamon la.. dua2 pun kenal, sama2 da bincang kot.
aku pun terfikir macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 11:30 AM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 4-5-2021 11:31 AM

dari meols dengar lagu raya dia tu...baik meols dgr lagu kak melah the latest... kombinasi pop Melayu + dangdut + irama zapin moden chuolz.



Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betul ceroboh, report polis je laa..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Marketing...sdgkn umah mak dia lg lawa rumah sungai semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 12:37 PM | Show all posts
marketing ting ting jela kot ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list