Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1151
View
17
Reply

[DRAMA MELAYU] SCAMMER ( Astro : Kamal Adli, Siti Saleha, Fasha Sandha ) akan datang 24 Mei 2021

[Copy link]

Author: Abob    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-5-2021 11:18 AM | Show all posts |Read mode
  AKAN DATANG



ASTRO RIA/RIA HD




11.00 PM



SCAMMER



[url=]Image[/url]



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 4-5-2021 11:25 AM | Show all posts
Edited by Abob at 4-5-2021 11:34 AM


JUDUL: SCAMMER


EPISOD: 20 EP


SIARAN TV : ASTRO RIA/RIA HD


WAKTU : 11 PM Setiap ISNIN HINGGA KHAMIS



TERBITAN: RADIUS ONE


PENGARAH: MR LABU


PENULIS SKRIP:


PELAKON:   KAMAL ADLI, SITI SALEHA, FASHA SANDHA, AHMAD ISWAZIR, ARASH MOHD, LADYDIDIE, HASNUL RAHMAT, MUAZ FITRI MAZLAN, CHEW KIN WAH


WATAK DAN PELAKON:

KAMAL ADLI sebagai JOE
SITI SALEHA sebagai AMY
FASHA SANDHA sebagai NISA
AHMAD ISWAZIR sebagai FAWAZ


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2021 11:27 AM | Show all posts
Bukan Adaptasi Novel


  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry takde sinopsis tapi kalo baca status Budak ijat tuh cite aksi tentang cuci duit dan kegiatan scammer

Mmg out of box dari lambakan drama2 cliche sekarang...kaka pun tak layan drama melayu dah

Sebab kaka layan drama korea je jadi kaka harap story line , plot, paze, cinematography cam drama korea la.....berangan lebih
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam best je.. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 12:59 PM | Show all posts
Terbaik. Rasanya zaman pandemik push drama melayu keluar acuan biasa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
zeed replied at 4-5-2021 11:56 AM
Macam best je.. Huhu

Harap2 lah kan...amin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 4-5-2021 12:59 PM
Terbaik. Rasanya zaman pandemik push drama melayu keluar acuan biasa

Ye...lama sangat dah buat adaptasi novel...jalan cite...malah plot pun sama je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Abob at 5-5-2021 05:49 PM

Nisa ni isteri Joe
Amy lak boss baru Joe
Joe ni kena pecat dari keje bank

IMG_20210505_174310.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 05:52 PM | Show all posts
Abob replied at 5-5-2021 05:46 PM
Ye...lama sangat dah buat adaptasi novel...jalan cite...malah plot pun sama je

iols rasa drama melayu akan terdorong jadi macam pengisian filem tamil. cerita2 B40 tapi ada kualiti/luar kotak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 5-5-2021 05:52 PM
iols rasa drama melayu akan terdorong jadi macam pengisian filem tamil. cerita2 B40 tapi ada kuali ...

Drama2 korea pun macam untuk 2 status.....kalo yg budget tinggi tuh mmg best lah dlm 16 - 20 ep je

Yang puluh2 ep tuh level2 drama melayu gak....drama budget murah
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam best n Harap2 best lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 6-5-2021 06:40 AM
Macam best n Harap2 best lah

Amin

Cite letak kol 11 kena kuat lah jalan cite dan jangan meleret....penonton tertido nanti huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Abob replied at 6-5-2021 12:36 PM
Amin

Cite letak kol 11 kena kuat lah jalan cite dan jangan meleret....penonton tertido nanti hu ...

Tau x per.. Dah lah Jarang drama series genre mcmni masuk tv..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kamal ni selalu gak ambik watak scammer tapi telemovie lah

Dato S karya Nabil Ahmad
Haloba karya Khir Rahman

Dua2 best...tak draggy....cuma tak banyak plot lah kan jadi tak banyak ilmu kita dapat...untuk series nih harap banyak yg di rungkai utk penonton...amin
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Abob replied at 6-5-2021 06:24 PM
Kamal ni selalu gak ambik watak scammer tapi telemovie lah

Dato S karya Nabil Ahmad

Haloba tu crita bila n tyg kt mna eh?Dato S tu pernh la tgk ok la jgk cite tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2021 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Abob at 7-5-2021 06:56 AM
Rmz83 replied at 7-5-2021 06:21 AM
Haloba tu crita bila n tyg kt mna eh?Dato S tu pernh la tgk ok la jgk cite tu


Tayang ntv7 tahun 2018 kot

Search je... kat utube ntv7...lebih suka Haloba sebab takde komedi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2021 02:38 PM | Show all posts
OFFICAL TRAILER

  

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list