Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5826
View
66
Reply

[Jenayah] Ego seorang pemandu:Pemandu BMW cuba langgar anggota rela dpn sekolah

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


SHAH ALAM C Niat murni seorang anggota Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela) mengawal lalu lintas di hadapan sebuah sekolah menengah di Kota Kemuning di sini dibalas tindakan tidak sewajarnya apabila dikatakan dilanggar sebuah kereta mewah jenis BMW.

Insiden yang dipercayai berlaku pada 5.20 petang semalam itu tular di laman sosial menerusi video berdurasi 32 saat.

Berdasarkan video tersebut anggota Rela itu menahan kereta BMW itu susulan laluan dikatakan dijadikan sehala pada waktu kemuncak bagi menjaga keselamatan pelajar yang pulang ke sekolah.

Malah kedengaran dua suara kanak-kanak di dalam video itu yang menyatakan

Dia (pemandu kereta) terlanggar kaki orang itu (anggota rela) dan oh my goodness (Oh Tuhanku), jelasnya.

Beberapa pengguna laman sosial Facebook menyelar tindakan tersebut yang disifatkan keterlaluan.

Harap pemandu itu dikenakan tindakan dan minta maaf kepada uncle (anggota rela), jelas pengguna dengan nama Mona Mohd. Dan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib ketika dihubungi Kosmo! mengesahkan pihaknya telah menerima laporan daripada anggota rela tersebut semalam.

Kedua-dua pihak telah dipanggil ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) ini untuk dirakamkan keterangan dan siasatan lanjut masih dijalankan, katanya.
https://www.kosmo.com.my/2021/05/06/anggota-rela-dilanggar-pemandu-bmw-depan-sekolah/
IMG_20210506_234444.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 11:51 PM | Show all posts
ni mesti puak khinzir
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:01 AM | Show all posts
Dah kena angkut ke belum?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:07 AM | Show all posts
Babi ja main sodok2 orang..ternyata lah itu babi...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
batusembilan replied at 6-5-2021 11:51 PM
ni mesti puak khinzir

Biasanyaa lahhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni kalau kena dakwa ni alasan mabuk lagi kah...di mana keadilan...jgn laa berlagak mentang2 bawa BMW..
Moga mereput
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
kucim replied at 7-5-2021 01:12 AM
Ni kalau kena dakwa ni alasan mabuk lagi kah...di mana keadilan...jgn laa berlagak mentang2 bawa BMW ...

Alasan lapuk cuoollss
OKU : OTAK KT LUTUT
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 03:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Perangai pprt pemandu kereta mewah..sikap dan otak x selevel kereta yg dipakai...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 03:32 AM From the mobile phone | Show all posts
kota kemuning.....tempat sepet
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 03:57 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 7-5-2021 03:32 AM
kota kemuning.....tempat sepet

Ada 1 kawasan perumahan tu nampak mcm tempat have2 tak ingat apa nama
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 04:04 AM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 7-5-2021 03:57 AM
Ada 1 kawasan perumahan tu nampak mcm tempat have2 tak ingat apa nama

BMW murah & buruk je tu. Takde have2 mana pun tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 04:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Biadappppp
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 04:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 7-5-2021 04:04 AM
BMW murah & buruk je tu. Takde have2 mana pun tu.

Eh bukann maksud i kat kota kemuning ada 1 tempat i selalu lalu dulu macam tempat have2 tak ingat apa namanya
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 05:13 AM | Show all posts
miszclassique replied at 7-5-2021 04:09 AM
Eh bukann maksud i kat kota kemuning ada 1 tempat i selalu lalu dulu macam tempat have2 tak ingat  ...

kota kemuncup
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 05:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Biadap! Selfish!
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 05:43 AM | Show all posts
Kereta mewah tak semestinya tuan kereta pun sebegitu. Yang ni confirm miskin adab dan budi bahasa. Ntah-ntah jenis biar papa asal bergaya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
I dono la..pemandu kereta mewah ni manners terhadap pakgad,rela kt mana..
Haritu kat sekolah anak aku pon sama bapak budak bawak merc dia boleh bergaduh mulut dengan pakgad yg sibuk jaga lalu lintas dan pelajar darjah satu. Siap berenti sebelah pakgad tu dan memaki terjerit omaigod malunyaaaa. Pakgad tu terpaksala defend tindakan dia sambil tengok budak..ayat Dia yg aku ingat "bodoh punya orang tua!". Eeeiii
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 05:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Sabarlah..bg la budak nak melintas..x menyabo sampai kaki rela ko sondol....mesti sejenis babi yg suka menyondol..macam mak pak yg htr anak ke sekolah guna private car..sama jugak kalo boleh nak berenti depan pintu kelas anak bodoh and tolol...sama jugak kalo tgu ambik anak balik.kalo boleh nak parking dlm kelas anak...sial perangai
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Berlagaknyaaaa takat 100k++ je pon beemer tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat malu gang beemer. Tukar kereta harini gak. LoL
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list