Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123
Return to list New
3435
View
49
Reply

[Tempatan] Kelakar : Kementerian Sains patut tumpu cipta vaksin sendiri..bukan pegi beli kat luar

[Copy link]

Author: zidane_ziege       Show all posts   Read mode

Post time 8-5-2021 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Selangor dah katanya hebat under PH.. Bila nak buat vaksin?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 7-5-2021 09:26 AM
Kita gagal tangani covid 100% disebabkan menteri yg datang drp umno

Menteri pertahanan : Mail Sab ...

Ada logikanya disitu. Sbb umno ni parti yg gagal dan hanya mengikut arahan presiden tanpa berfikir pnjg.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 05:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo hbt sgt srh je la dr mariah ni pg cipta vaksin covid. Dia ingt cipta vaksin covid ni mcm buat jamban umah dia? Msia da berpuluh tahun buat kete pun still gearbox kena import luar jgk. Tade teknologi nak buat gearbox kete kat msia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 05:39 AM | Show all posts
Bodoh punya YB. Kalau senang sangat baik semua negeri dah cipta vaksin sendirik.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by miszclassique at 8-5-2021 06:10 AM

Bukan memang dah ada ke makmal untuk hasilkan vaksin covid ni? I rasa ada je terbaca haritu tapi bukanlah secara besar-besaran, masih lab-scale lagi di UM dan UPM
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Taktau la ni fakta betul ke tak..
Tapi kawan iols ada pharmacist, katanya ubat yg kita pakai kat GH Malaysia ni pun recipe 10 tahun lepas punya..
So Malaysia memang takda kepakaran untuk hasilkan ubat ramuan sendiri.. kita hanya boleh copy saja..
Copy pun ada yg fail spec tapi boss suruh adjust data bagi in spec.. ini jugak pengakuan kawan iols yang merupakan seorang chemist di kilang buat ubat..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 11:08 AM | Show all posts
Firenzza replied at 7-5-2021 09:32 PM
Sesekali sel otak hang bersambung jugak, KJ ni pegang kementerian inovasi, cuba hang ajaq kj ni ap ...

kan aku dah cakap...mat selleh, kapir ni bukan hebat sangat...kita pun hebat juga...pantang aku tunduk dgn mereka
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Reseaecher kita sibuk duduk buat kit santau, kit detect tak.mandi wajib, kit mengelak mandi telanjang jahh cysttt...kapir2 jauh menunggalkan saintis suchi..ujung2 kapir lebih mengutamakan elmu.,mcm disarankan rasulullah..siapa isle siapa Islam? Jeng jeng jeng
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2021 12:03 PM | Show all posts
buat ape nak cipta vaksin kalau boleh meniaga vaksin dengan rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 10:10 AM | Show all posts
Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Khairy Jamaludin sepatutnya memberikan fokus untuk menghasilkan vaksin negara Malaysia sendiri sesuai dengan nama kementeriannya, bukannya membeli vaksin dari pihak lain.
laa...kaw oreng tak faham faham ke...kalu buwek sondiri ...brapoh hasil dapek....
kalu boli kat luar..lumayan hasil nya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list