Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
6615
View
55
Reply

Tangguh Keraian Kerana SOP, Scha Dan Awal Bersama Rakyat Malaysia

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-5-2021 11:35 AM | Show all posts |Read mode



"Masa Lyla Amina lahir, SOP pihak hospital sangat ketat. Mak saya dan semua ahli keluarga pun tak dapat melawat Lyla Amina."


Pasangan selebriti, Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari sentiasa berhati-hati dalam berkongsi kegembiraan mereka di media sosial. Apatah lagi dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di Kuala Lumpur ini membuatkan mereka bersetuju menangguhkan dahulu majlis keraian anak bongsu mereka.



"Saya dan Scha memang tak berani nak jemput sesiapa datang rumah. Malahan adik beradik yang nak datang pun, saya kata tunggu dulu."





Foto : IG




Menurut Awal dan Scha lagi, mereka mengimpikan untuk meraikan Aidilfitri dengan meriah pada minggu depan bersama sanak-saudara dan anggota keluarga terbaru mereka, namun ianya tidak kesampaian apabila Kuala Lumpur kini dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) seperti yang dilaporkan portal Malaysia Kini.


"Ingatkan raya kali ni dapatlah berkumpul sanak dan saudara. Tapi dah PKP, nak raya apa lagi, hanya dapat beraya dalam kekecewaan sajalah."





Foto : IG





Pasangan tersebut baru sahaja melancarkan produk makanan dengan jenama Schambal yang menawarkan variasi sambal garing, kuih goyang, opak, kuih buah rotan dan kuih bijan.








Nampaknya, masih ada selebriti yang berfikir mengenai perasaan rakyat marhein ketika dalam pandemik sebegini. Terima kasih Awal dan Scha. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-5-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa rasa schyambal?

Baidewei, aritu tak angkut kavadi, kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:09 PM | Show all posts
Nampaknya, masih ada selebriti yang berfikir mengenai perasaan rakyat marhein ketika dalam pandemik sebegini. Terima kasih Awal dan Scha


Ape jadahnye ni? Oh, x dpt rai hari raya ngn family, meaning kene time kasih sbb memikirkan rakyat.
Sampah gile artikel.
Die pedulik hape ngn orang ramai.
Yang penting produk laku. Dpt duit.
Dpt tajaan.
Ko yang puji dapat hape?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Schawal boleh tangguh majlis baby mereka, kenapa artist lain tak boleh? Tahniah Schawal!
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:17 PM | Show all posts
ohh dah ada product baru, rajin nohh somi-istri ni buat bisness.. bgus laa cenggitu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 7-5-2021 11:43 AM
Apa rasa schyambal?

Baidewei, aritu tak angkut kavadi, kan?

ittew la kata sambut semua perayaan ni citer pasal jaga sop tahap tak bagi org datang melawat anak, tapi siap angkut anak ke majlis buka puasa boleh pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 7-5-2021 12:19 PM
ittew la kata sambut semua perayaan  ni citer pasal jaga sop tahap tak bagi org datang melawa ...

Pi majlis buka posa???
Kantoii....

Jaga sop amender tu?
Rasanya ni saje nak promot produk depa. Ye la, sambal khairul aming kan laku keras...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Unik pulak nme schambal. Macam nk sebut masyam
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 7-5-2021 12:21 PM
Pi majlis buka posa???
Kantoii....


gambar dlm post tt yg ada poster schambal tu, belakang dorang ada terpampang tulis majlis buka puasa
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
G buka puasa tuh bukan keraian kah???
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 7-5-2021 12:19 PM
ittew la kata sambut semua perayaan  ni citer pasal jaga sop tahap tak bagi org datang melawa ...

ada je org dtg melawat baby diorg. smlm aku tgk khir khalid dtg, kwn kwn dia pn ada je dtg..siap buat igs lagi. part mana yg kata xbg tgk baby tu? hahha.

lyla pn selalu je si scha tu bawak keluar, bkn smlm je..mcm tu la artis, ckp je lebih tapi buat nya tak..haha.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 7-5-2021 12:34 PM
gambar dlm post tt yg ada poster schambal tu, belakang dorang ada terpampang tulis majlis buka pua ...

Baru prasan...
Depa acah2 gud2 je tu bila kata nak jaga sop bagai.
Tapi bab promot bisnes, tak ingat lerr.. angkut semua sekali je..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 7-5-2021 12:17 PM
ohh dah ada product baru, rajin nohh somi-istri ni buat bisness.. bgus laa cenggitu.

kedai schawal tu dah bungkus ke? dulu aku rasa diorg ada fashion brand sendiri..lepas tu buat perfume, jual cookies now sambal plak..mybe sbb lain lain tak laku kot..mknn je org cari walaupun musim pkp..haha
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Smoga cerdik la forever la... But maceh jugak sbb schawal jrg buat publicity stunt yg meraban..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 7-5-2021 12:15 PM
Schawal boleh tangguh majlis baby mereka, kenapa artist lain tak boleh? Tahniah Schawal!

Tahniah schawal? Bukan ke hritu majlis nikah sis noon haaah tu dia laki bini pn ada skali?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 7-5-2021 12:21 PM
Pi majlis buka posa???
Kantoii....


Marketing sajorkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
monamogai replied at 7-5-2021 01:31 PM
Marketing sajorkkkk

Betul.. mmg marketing ajork..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus btol dorang, masa pegi wedding sapa ntah tu, buka mask masa nak bergambo je
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la shawal ni dari retis lain yang tak sensitif..yg saja memgundang kecaman.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 7-5-2021 12:39 PM
ada je org dtg melawat baby diorg. smlm aku tgk khir khalid dtg, kwn kwn dia pn ada je dtg..siap b ...

Semua propaaa..mana leh tahan tgk kwn2 kayangan mngepak ke sana sini Pffttt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list