Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
101616
View
1117
Reply

Datin Founder Kosmetik Suka Masak2 Raya Sakan Tak Ikut SOP Covid di UK?

[Copy link]

Author: eyeda1223    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-5-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by eyeda1223 at 15-5-2021 12:38 PM

Just nak share yang Malaysian in UK sekarang betul2 hangat dengan kisah Influencer Datin Kosmetik yang famous dgn IG masak2 tak ikut SOP Covid UK. Memang golongan kayangan betul. Boleh buat makan2 dengan meriahnya upload di social media tanpa rasa bersalah. Takkan tak tau SOP semasa UK?

Buat pengetahuan, SOP Covid United Kingdom,  sehingga 17 May 2021 tak dibenarkan langsung ada visitor ke rumah. Tak boleh sama sekali. Dah lepas 17 May baru boleh itupun 6 orang. Ni dah la langgar SOP langsung tak hormat rules negara yang diaorg tgh melawat/duduk tu

Yang menjemput tu satu, yang datang tu takkan la tak tau langsung SOP? Memalukan rakyat Malaysia di UK je.

So sad dan fed up dengan orang2 kayangan yg selfish mcm ni. Lagipun tengok komen2 orang Malaysia rata2 cakap untung lahh boleh beraya di UK takde larangan rentas daerah dan tak payah pakai mask. Hakikat sebenar hanya orang di UK saja tau. Semua tu tak boleh sama sekali. Entah la. Hurmm

#Edited
Tambah current SOP and SOP lepas 17 May dekat UK regarding indoor meetings/gatherings
079E1A9D-9C46-471A-8103-A3414E3ABFF1.png
0B0CF23D-A0C2-4BFC-99B1-5E923836890C.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-5-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin Datin ni tak aware kut sebab dia bukan penduduk sana, tapi jemputan dia yang dah duduk di UK sejak azali should be aware, ni diorang pun buat dont know jer , pakat datang mai, hmmm . I rasa the blame is more on the attendees . Tapi tak tahu la , kalaj Datin tahu pastu buat2 tak tahu, wallahualam . I baca kat komen siap ada orang dah buat report . Huhu .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
wasabi29 replied at 15-5-2021 10:09 AM
Mungkin Datin ni tak aware kut sebab dia bukan penduduk sana, tapi jemputan dia yang dah duduk di UK ...

Betul. Takkan jemputan tak tau? Sebab mostly mmg pemastautin sana. Allahu alam. Tapi mostly Malaysian yg I kenal semua cakap tu mcm standard SOP. And lepas post pertama ramai nk report. Dia deleted all the negatives comments and proceed to post 2 lg videos. So kalau nk husnuzon pun tak boleh yang dia tak tahu sebab ramai dh komen. Hurmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Datin mana?sila tepek pic n nama supaya sng nak kenal golongn bodoh n selfish ni

Jgn sbb dia bt taik kt sana,org lain pn kena jgk
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 15-5-2021 10:14 AM
Datin mana?sila tepek pic n nama supaya sng nak kenal golongn bodoh n selfish ni

Jgn sbb di ...

Datin Masak with ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 15-5-2021 10:14 AM
Datin mana?sila tepek pic n nama supaya sng nak kenal golongn bodoh n selfish ni

Jgn sbb di ...

Ala sis. Founder Kosmetik T** A*****. Selalu post masak2. Orang Pantai Timur. Ada rumah kat area2 shopping nun di UK. Tp bukan penduduk sana pun. Cuma kerap la ke sana
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
wasabi29 replied at 15-5-2021 10:16 AM
Datin Masak with ..

Xtawwww .huhuhu..mmg ai xde nak ikut mana2 datin pn
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
eyeda1223 replied at 15-5-2021 10:16 AM
Ala sis. Founder Kosmetik T** A*****. Selalu post masak2. Orang Pantai Timur. Ada rumah kat area2  ...

Xtawwww..hahahaha..geng2 brainless mmg ai xamek taw..hahahaah..tia ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 15-5-2021 10:19 AM
Xtawwww .huhuhu..mmg ai xde nak ikut mana2 datin pn

Haha cuba sis type kat IG masakwith. Nanti keluar yg pertama. IG personal dia ada kat profile tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
eyeda1223 replied at 15-5-2021 10:20 AM
Haha cuba sis type kat IG masakwith. Nanti keluar yg pertama. IG personal dia ada kat profile tu

Hahaha..alahhhhh..tgk ig haa..mana muka y bt taik kt tmpt org ni.. kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Masak with P*****n ke? Rupa mcm tua jah..tua2 pn bebal?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 15-5-2021 10:24 AM
Masak with P*****n ke? Rupa mcm tua jah..tua2 pn bebal?

Yuppp. Tgk ig personal. Siap meriah2 buat makan2. Hakikatnya org kat UK je tau semua tu tak boleh
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
eyeda1223 replied at 15-5-2021 10:26 AM
Yuppp. Tgk ig personal. Siap meriah2 buat makan2. Hakikatnya org kat UK je tau semua tu tak boleh

I see..mmg bt taik kt sana..hrp uk haramkan dia pegi sana dah..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 dia kan pelajar sana
University pun selalu peringatkan pelajar and staf sop covid adoiii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
dagusengett replied at 15-5-2021 11:03 AM
Anak2 dia kan pelajar sana
University pun selalu peringatkan pelajar and staf sop covid adoiii

Yer tak boleh nk husnuzon yg dia tak tahu. Boleh tgk IG salam3benua. Kat situ banyak Malaysian kat UK dah bersuara. Ada yg report pun dah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Jiran2 dia takkan senyap je nampak ramai2 serbu rumah dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Mamidingdong replied at 15-5-2021 11:25 AM
Jiran2 dia takkan senyap je nampak ramai2 serbu rumah dia

Tak sure sis. Tapi from the comments yg I baca ada yg report dah. Tak sure yg report tu local or org Malaysia jugaj
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
eyeda1223 replied at 15-5-2021 11:29 AM
Tak sure sis. Tapi from the comments yg I baca ada yg report dah. Tak sure yg report tu local or o ...

Tulah la I tkejut tgk ig dia eh ramai gile guest dia dtg takde bjarak bagai. Laki dia pun mcm speechless tgk bini dia jemput tamu dtg ramai2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Mamidingdong replied at 15-5-2021 11:34 AM
Tulah la I tkejut tgk ig dia eh ramai gile guest dia dtg takde bjarak bagai. Laki dia pun mcm spee ...

Yer. Sebab mmg even kat UK dah banyak org Vaccinated. Rules sgt strict. No visitor allowed. And yg buat Malaysian in UK ni bengang sebab diaorg come as tourist visa je (x sure mcm mana boleh masuk). So nampak buruk kat org2 Malaysia yg menetap sana. Tapi yang pelik ada jugak yg menetap dtg jugak mcm tak tau SOP. Semua geng kayangan la tuu
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah kena denda nnt jgn meroyan meribtih kat igs kat org dengki bagai. Sendiri yg langgar rules nak2 pulak kat negara org. Jgn sebab dia buat mcm tu org lain pulak dapat effect dia. Tak pasal2 1 UK kutuk2 org Msia nanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list