Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
14573
View
178
Reply

Baru recover dari Cov19, Nabila Huda dah vaksin?

[Copy link]

Author: shortie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
cikpolop replied at 8-6-2021 06:16 AM
Die punye pasal nnt org start argue knp certain kene tggu 3bulan baru bole vac, die boleh je lepas.

Itulah pasalllk. Kang ada yg salahkn kkm plak
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 7-6-2021 09:12 PM
Tak tau la bab dia positive ke tak. Maybe propa je la kot. Ada tak dia update tayang surat/messa ...

Mebi dia suspect covid je tapi x report kkm atau x pi swab ke kkm.patut kalau kuarantin kena ada surat pelepasan kuarantin.aku rasa dia tipu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
gadis_mateen replied at 8-6-2021 09:54 AM
i buat hari ke 8.

tu pun pegi buat private, kosser la nak tunggu kkm call.

chuols wat swab Kat swasta pg sendiri ke uuu? drive sendiri? haku da la close contact nie ngan husband n husband arinie da ari yg ke 7, kkm x de call lg ingat kalo kkm.x de call sampai husband abis kuarantin ingat nk wat swab ank beranak Kat private since ari2 show mysejahtera die dlm kategori x de gejala tp die kuarantin lg la dlm bilik
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Busukk ehh kupu2 ni sheolz sendiri aware, ignorant much
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 04:27 PM | Show all posts
mase die update die ambil vaccine tu aku mcm - eh, biar betul. bukan hari tu beriye2 kate kene covid smpai menyalahkan org padahal sendiri pun lupe die berdinner sakan sebelum tu.

but then, even kate boleh pun die amek, tp kire die selfish la cmtu. kang berbondong org yg dah positive pun nk jugak amek, 1 keje plak kkm nak buat statement mcm time datin senduk tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:30 PM | Show all posts
kawan2 opis aku yg kena covid, semua doktor bg penangguhan...
kata lepas 3 bulan baru boleh ambil vaksin...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 05:33 PM | Show all posts
Edited by asmara_me at 8-6-2021 05:39 PM

Selfish eh
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 8-6-2021 03:29 PM
Mebi dia suspect covid je tapi x report kkm atau x pi swab ke kkm.patut kalau kuarantin kena ada s ...

Kan, macam tak nampak pulak dia share swab result ke apa ke..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Abil2.. Apa2lah abil.. Anyway, baru tadi ex colleague aku bgtau, dia positive Covid. Siang tadi dia ckp badan rasa panas mcm terbakar.. Kesian pulak aku, dah lah baru amik vaksin ujung bln 5 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku cuba tepek gambar, Nabila upload info baru kat insta dia. Updated on 31st May dia cakap so maybe ada doc belum aware kot. Aku pun ada jugak dengar dalam radio cakap bekas pesakit Covid-19 boleh amik jab tapi tengah syok drive tak focus pulak berapa bulan lepas sembuh boleh ambik.
Screenshot_2021-06-09-01-05-48-212_com.instagram.android.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Pape je lah nok. KO kan selalu nak menang. Ambik lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
izat123 replied at 7-6-2021 08:27 PM
Tipu. Siapa yang ada kena covid dalam waktu terdekat memang tak boleh ambik az. Dr akan reject dan ...

Cer tgok ig kupu kupu dier send ckp sebulan blh vaksin..sy pn xth btul ke tidak tue..sbb ramai yg pelik dier blh vaksin.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 8-6-2021 07:48 AM
boleh dtg cmtu je ke uu? atau call dulu? arinie baru masuk ari ke - 7 kuarantin Kat rumah....

Aa kawan pg sdr swab test tue..dgn anak2 dia..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
toet2meoww replied at 8-6-2021 04:27 PM
mase die update die ambil vaccine tu aku mcm - eh, biar betul. bukan hari tu beriye2 kate kene covid ...

Kemain panjang lebar lagi dia jelaskan kat ig dia tu mesti dia baca forum eh sampai tau kes org kecam pasal dia merempan salahkan org masa kena covid tu.
Dia ada tepek kkm tulis boleh amik vaksin lepas 1-6 bulan kena covid.

Tapi betul ke dia ngam2 cukup sebulan masa g cucuk tu rasanya dia kuarantin aritu pun masa raya.

Apapun dia mesti nak menang punya ujung2 netizen gakla yg salah sebab suka komplen artis2.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 9-6-2021 07:10 AM
Kemain panjang lebar lagi dia jelaskan kat ig dia tu mesti dia baca forum eh sampai tau kes org ke ...

Elokla die bace. At least die sedar sikit bukan semua yg die buat tu org suke.

And kkm pun elok jelaskan supaye org tak confuse. Kebanyakan rata2nya yg tau, sape2 yg positive kurg dr 3 bln kene reschedule. Ni tup2 ade plak yg blh je proceed. Mane la masyarakat tak confuse.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
nmi replied at 7-6-2021 07:49 PM
Sebenarnya Hari Tue dier mmg kena Covid ker atau suspected jer..sbb tak pakai gelang and rilek2 ja g ...

Dia kata dia +ve dan dah call KKM tapi takde siapa pun dari KKM yang contact dia balik. Habis tu nora danish tu elok je kena pergi ambil elang potong gelang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 7-6-2021 08:03 PM
Dia semuaaaa betul... yg salah org lain.

Ya betul.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 7-6-2021 08:03 PM
Dia semuaaaa betul... yg salah org lain.

Ya betul.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
meah_kelabu replied at 7-6-2021 08:28 PM
ekceli iols da tnye dr doc perubatan
mengikut pemahaman iols, dia nk g amek beksin tu xde ape pn
c ...

Ohh! Good info ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 7-6-2021 09:01 PM
Walaupun aku nyampah jugak dengan kupu kupu ni, tapi bab vaccine ni payah nak hide secret or tipu pe ...

Unless dia x inform kkm, x registered la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list