Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
14575
View
178
Reply

Baru recover dari Cov19, Nabila Huda dah vaksin?

[Copy link]

Author: shortie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-6-2021 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 7-6-2021 09:05 PM
Aku syak die ni tak kene kobid pon... Die cume merempan je hr tu... Maybe kuarantin je tp acah2  ...

Hahahahahaha! Possible!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
woven11 replied at 7-6-2021 09:37 PM
Mak i positive covid 2 minggu lepas pun tak pakai gelang. Kkm dah ramai sangat patient. Bukan lagi m ...

Tak buat research satu hal, satu lagi maybe dah mcm eh aku dpt vaksin, pergi sajerr. Maybe dia memang tak alert dengan hal dunia kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 09:16 AM | Show all posts
fzmm replied at 8-6-2021 02:02 AM
Ke sheols propa je cucuk vaksin? Nak jugekkkk join org sume sebok post pegi vaksin.... Ade ke tunjuk ...

yang meols tau, PPV AZ dah tak bagi amik gambar or record masa nak cucuk tu
semenjak ade kes video yg tunjuk amount vaccine dalam syringe tu tak ada masa yg record video tu kena cucuk.
tapi tak taula kot based on PPV jugak.
my sis aritu amik kat UM kena tegur dgn petugas. kat luar je boleh amik.

tapi kes NH ni.. meols rasa mcm propa jugak je.
sejenis nak acah2 dia antara org yg duluan... walaupun sebenarnya ketinggalan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
shortie replied at 9-6-2021 07:54 AM
Dia kata dia +ve dan dah call KKM tapi takde siapa pun dari KKM yang contact dia balik. Habis tu n ...

Apa punya sengal, dia positive tapi kkm tak contact balik?

Dia test positive tu kat mana?

Setahu aku bila ada close contact dgn postive covid, kena pi 2-3 kali swap under kkm. Then kalau positive lagi la kena pi assessment center utk dibgtau kena masuk pusat rawatan covid atau stay kuarantine kat rumah unless ada bad symptom waktu kuarantin tu.

Mana boleh sesuka tau positive then dok rumah diam diam. Patut takda dalam record kkm mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia betul pernah positive covid, tunjuk je la statement/notification result positive tu.

Tetiba aku suspect dia tak positive pun sbb tak nampak dia share covid test result pun. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
izat123 replied at 7-6-2021 08:27 PM
Tipu. Siapa yang ada kena covid dalam waktu terdekat memang tak boleh ambik az. Dr akan reject dan ...

Yes betul. Ada kawan pun takleh amek vaccine sbb baru je kena hari raya pertama haritu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Maybe betul lah kot dia ada bgtau pernah kena. Tapi sbb tak de rekod, sbb dia tak pegi check dan buat test, self diagnosed, tk update kat mysejahtera, tak pakai gelang quarantine dan tak paham sebenarnya procedure. Bila pegi ambik vaksin doc tanya maybe dia agak2 je. Katanya begitu mengikut sop, tapi byk benda boleh dipersoalkan
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 11:30 AM | Show all posts
acikhan replied at 8-6-2021 04:10 PM
chuols wat swab Kat swasta pg sendiri ke uuu? drive sendiri? haku da la close contact nie ngan hus ...

yup, drive sendiri je u.
pegi buat yang drive thru je.
result dalam 24 jam.
better u pergi buat jugak, at least kalau confirm negative, tak perlu nak berkurung da.
stressss oooo terkurung macam tu.

heheheheee.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 11:52 AM | Show all posts
dia jer terpaling btl.
org lain je salah, org lain je selfish.
dia selfish xpe. org lain xleh
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah siap karok dgn apaknya tu.. rumah dia jauh ke dkat dgn apaknya? Hepi betul duet.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana Boleh ikutkan vaksin Kalau baru kena covid19. Doktor dah berbunyi kat Twitter. Hari Tu pun suami ND Nedim siap tanya Doktor masa Dia ambik vaksin pasal ND Tak boleh ambik vaksin lagi. Doktor tu cakap dalam vido tu Memang Lepas 3 bulan baru Boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:09 PM | Show all posts
AshkieLa replied at 9-6-2021 09:16 AM
yang meols tau, PPV AZ dah tak bagi amik gambar or record masa nak cucuk tu
semenjak ade kes vide ...

I ambik kat WTC haritu ok jer boleh record video dan ambik gambar masa cucuk vaccine tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
takkan lar by now
you all tak tau
its never her fault
dia kutuk meroyan org lain takpa
but you jgn pepandai nak kutuk anak rockers terkenal
hell hath no fury gitu

netz yg dm2 dia mcm
bagi salah info segala
dia inesen lar sebab dia mengaku bodoh
tak check status MySejahtera
tak update segala
dia mana ada tau nak call her dr ker
nak call KKM ker utk kepastian
its not her job ok?

kalo dia betul positive dah lama dia boleh
show her report
show dia pergi swab
mcm dia upload pasal anak dia and her husband
ada dia buat to silence netz?
nan hadooo

dia yg tak cakna
dia yg main langgar segala
tetap lar salah org lain
primadona terkepam tu korggg
mesti lar dia yg terpaling cakna
kohkohkoh kiasu much
inlaws org temasek kannn?

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
gadis_mateen replied at 7-6-2021 09:51 PM
i percaya je dia kena covid sebelum ni, sebab i kena covid pun saing2 dia, i pun tak pakai gelang, j ...

Kau positive covid then kau swab ke 2 negatif???????????
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 01:02 PM | Show all posts
Tulipss replied at 9-6-2021 05:24 AM
Cer tgok ig kupu kupu dier send ckp sebulan blh vaksin..sy pn xth btul ke tidak tue..sbb ramai yg  ...

boleh... yg kena tunggu 90 hari tu kalau kena covid yg teruk dan doc bagi sejenis ubat mengandungi monoclonal antibodies
aku saspek bila ada ribu ribu org datang utk suntikan setiap hari, doktor pun takde masa nak tanya teruk tak ko punya covid, dapat ubat apa etc...so kalau doktor yang ambil jalan selamat kata tunggu 90 hari.

Macam aku kes covid takde simptom, kuarantin kat rumah 14 hari  dan tak ambil apa apa ubat, so doktor bagi jer aku vaksin lepas sebulan lebih.


ni aku tepek article, tapi dalam BI

https://health.clevelandclinic.o ... youve-had-covid-19/


tapi aku pelik bila Abil kata KKM tak contact dia wpun dia positif, KKM contact aku banyak kali.


Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Jajabeans replied at 7-6-2021 09:48 PM
nk tny.. ramai retis yg dh vaksin ni sb dorg register atau di sponsor? sb kebanyakan dorg yg dh amik ...

nak tau jgk yg ni, sama jgk dgn instafamous senang betul nama dorang naik
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 01:12 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 9-6-2021 12:34 PM
takkan lar by now
you all tak tau
its never her fault

Abil ni ada ciri mcm ahkak ogy juga, dua dua anak legend
sejenis perasan terbagus

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
meah_kelabu replied at 7-6-2021 08:28 PM
ekceli iols da tnye dr doc perubatan
mengikut pemahaman iols, dia nk g amek beksin tu xde ape pn
c ...

dia x rugi .tp dia telah merugikan org lain yg patot layak dpt vaksin itew..betul tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 7-6-2021 09:05 PM
Aku syak die ni tak kene kobid pon... Die cume merempan je hr tu... Maybe kuarantin je tp acah2  ...

boleh jadi ni..rasanya dia sendiri yg rasa cuak sbb kwn2 lepak dia semua positif..tp bawak diri mcm pesakit covid yg teruk..sbb tu agaknya xde pakai gelang apa bagai
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Jajabeans replied at 7-6-2021 09:48 PM
nk tny.. ramai retis yg dh vaksin ni sb dorg register atau di sponsor? sb kebanyakan dorg yg dh amik ...

bukan ke link tu auto je kalau sebut psl covid
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list