Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
271
View
1
Reply

[Cinta] tips utk mencari pasangan

[Copy link]

Author: kasba       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-6-2021 04:33 PM | Show all posts |Read mode
Tujuan thread ni adalah untuk mencadangkan tips alternatif utk mencari pasangan, x kisah la samada lelaki atau pun wanita.


1) Office
Mencari pasangan di office, x semestinye kat dlm office. Yes, dlm office tu mmg bole cari tapi sebagai alternatif, di luar office pun ade jugak peluang utk mencari pasangan.
        - Common Area. Katakan company korang tu terletak di dalam 1 building yg menempatkan pelbagai company lain, then salah satu peluang utk mencari pasangan tu adelah di common area. Maybe korang try duduk rehat sekajap sambil buat busy main handphone and then try to observe anyone ade kat situ. Or maybe dkt lif, korang selalu terserempak dgn sesorg tu sewaktu pergi atau balik keje.
        - Lunch time. the best place utk mencari pasangan adalah di medan selera yg limited seat but ramai customer. Try pegi awal2, then reserve a seat. lps tu pandai2 la......
2) Sukan
Utk sukan ni x semestinye places to go tapi maybe attend an event ke volunteering ke. And the korang x semestinye minat sukan tersebut, maybe u just want to get busy during weekend...
        - Jogging or running. pagi2 to try la pegi taman2 awam, and get busy. KOrang also can try to join a running club and try to know someone from the club. Sometimes if there is a running event, korang also can try to join as a runner or maybe just volunteering.
        - Gym. Sure ppl are busy working out tapi try to use quick down time to get to know someone, maybe time diorg tgh lap2 peluh or nak minum air ke, korang try la senyum2 sket...
3) Neighbourhood
Actually this one is easiest part kalau korang dok dkt rumah flat atau rumah kos rendah where they are more tight knit community
        - Makcik bawang. Actually, makcik bawang ni ade fungsi nye and kite x bole menafikan sumbangan diorg ni for iklan free. and also, diorg lbh tau any jejaka2 atau gadis2 idaman kat kawasan tu. so kalau nak try jln ni, korang kene la mendekati geng2 ni, cth nye try la bagi lauk free ke, barang basah free ke. However, pls tebalkan muka dan telinga yg dpt menangkis kata2 diorg ni yg mgkn menyakitkan hati
        - JMB/AJK or rukun tetangga. Kalau korg owner rumah kat situ, try la rajin2 mengahdiri mesyuarat JMB atau rukun tetangga atau sewatu dgn nye.
        - Surau. Biasenye surau2 atau masjid2 ni akan mengadakan majlis maulidur rasul ke atau berbuka puasa ke, try la ringan2 tgn utk tlg. u will be surprise....


Akhir kata, jodoh ni sumenye ketentuan Allah dan yg penting kite dah berusaha. Satu lagi, sebagai manusia kita berhak memilih, tapi don't set the bar to high. xde manusia yg sempurna. Kite x tau jodoh kite yg mcm mane, maybe jarak jodoh kite dlm 20 thn so kene tunggu lame or maybe jodoh kite ni ade di alam yg satu lagi....


feel free to add kalau ade cadangan bernas yg lain atau pun x setuju dgn point yg saye list kan...
       


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-6-2021 06:07 PM | Show all posts
the best place utk cari pasangan adalah di sekolah menengah, universiti, tempat belajar...sebab waktu ini dua2 masih suci dan cinta itu asli...tiada yg diharapkan selain cinta abadi...

our perspective starts to change apabila sudah mula bekerja...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list