Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5072
View
60
Reply

"Maaf Kalau Video Rayyan Buat Awak Stress & Insecure" - Elfira Loy

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 03:03 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon, Elfira Loy mengakui ada menerima soalan daripada peminat mengenai perihal anak lelakinya, Muhammad Rayyan Khalaf yang dilihat pintar meski baru mencecah usia hampir dua tahun.








Kongsi Elfra, setiap ibu bapa kena memainkan peranan penting demi perkembangan anak-anak.


Elfira atau nama lengkapnya Nurul Elfira Loy memberitahu sebagai penjaga, harus mengikuti panduan yang baik selain tidak menjadikan tahap kepandaian anak orang lain sebagai penanda aras.


Semalam, el dapat banyak sangat soalan .Macammana Rayyan boleh pandai, kenapa anak saya tak pandai lagi.


First of all, saya minta maaf kalau video video rayyan buat awak stress & insecure.








Jangan jadikan semua info baby lain sebagai benchmark tapi more kepada guidelines. Kita kena focus pada setiap benda baru anak kita buat. Babies are smart.


Rayyan cakap nak poo poo pun dengan kata ball pun i dah rasa pandai sangat. Dia minum susu pun, i dah cleveeer boy, tulisnya.




  



Dalam pada itu, pelakon berusia 27 tahun ini menyarankan kepada ibu bapa untuk sentiasa berkomunikasi bersama anak dengan cara yang betul.


Elfira mendirikan rumah tangga bersama suaminya, Faris Khairul Anuar pada 1 Januari 2019 dan telah selamat bergelar ibu selepas melahirkan anak pertamanya, Muhamad Rayyan Khalaf secara normal pada 1 Oktober 2019.




Kredit foto: IG Elfira






Sumber: Media Hiburan
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-6-2021 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak bawah 5 biarlah dia explore diri dia dan persekitaran.

Lagi satu, kau hauk BI xyah ajar anak hauk BI juga. Kau ikut buku. Tengok YT kau belajar sesama anak.

Bodoh meleis jenis sibuk nak berlawan baby siapa pandai. Pastu beli segala supplemen.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:13 PM | Show all posts
comel anak beliau..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:17 PM | Show all posts
hahaha...orang yang menanya dia tu communicate/playing/bacakan bed time stories tak dengan anak anak
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp i rasa normal je anak dia xd la pandai sgt. Sbb zaman skrg mmg normal budak2 da tao basic A apple b ball apa sume tu sbb di dedahkan dgn video2 sume. Lg pon apa yg nk di kejarkan dgn kepandaian anak umur 2 tahun. Biar la dia explore sume bnd enjoy life sebagai kanak2
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:22 PM | Show all posts
Kembali kita ke edisi parenting tips dari parent setahun jagung yang baru nak up.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
gambar first mcm baby lotsofmix
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
anak bijak pastu stuck smp hurup G sb mak tetiba blank. apooooo
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:32 PM | Show all posts
iols je ke rasa budak-budak sekarang mmg cepat pandai?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols x boleh lupa ada comment ckp muka anak sheols mcm michael ang
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel. Pipi dia pinkish2 gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:21 PM | Show all posts
Bodoh la parents banding2 kan budak2 ni.
Even kt skolah rendah pun.
Biar la budak2 ni merasa jadi budak2.
Let them make mistakes and learn from them.
Its okay to fail. Its okay not not know how to use calculus when u are five
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Glass_shoes replied at 10-6-2021 03:34 PM
Iols x boleh lupa ada comment ckp muka anak sheols mcm michael ang

I honestly x nampak rupa Michael ang pn kat anak elfira ni. Yg I nampak ada iras michael ang tu anak hanis zalikha. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiut dan bijak anak dia, i loike{:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Rayyan, danish, zayyan.... Lagi nama apa yg popular ehhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Biashaaa je. Budak tu lebih kepada mengingat. Kalau ko tunjuk dan cakap ulang dengan anak PON dia ingat. Asal retis je cerdikk
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 10-6-2021 03:12 PM
Budak bawah 5 biarlah dia explore diri dia dan persekitaran.

Lagi satu, kau hauk BI xyah ajar ana ...

Ni kisah benar,aku pnah buat part time kat kdai buku n stationary smentara tnggu result stpm.
Tgh arrange buku aku dgar ade bdk ni ckp papa nk tu,bird ghost.Aku duk pkir amenda bird ghost,rupenya bird chart.budak ni nmpk pic burung antu.tah sape la ngajo pnggil bird ghost.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:41 PM | Show all posts
bila anak retis pandai ckp omputih skit trs pandai lah brlliant bagai..
mula mmbanding2 dgn anak sndri..
dah ko ajar ank ko tgk upin ipin manjang..ko pon leka main tiktok..
sndri mau ingtlah
hayooo meleis meleiss..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Cringe gile
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 04:55 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list