Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1162
View
21
Reply

[Tempatan] Lelaki umur 57 tahun. Pukul 8.30 malam dah mabuk, langgar roadblock. Sepatutnya mati dah!

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 10:28 PM | Show all posts |Read mode
Lelaki mabuk pandu Toyota Vellfire rempuh SJR ditahan
    Oleh NOOR HASLIZA NUSI
    10 Jun 2021, 7:13 pm



GEORGETOWN: Seorang lelaki yang memandu kereta jenis Toyota Vellfire dalam keadaan mabuk merempuh sekatan jalan raya (SJR) di Lebuhraya Tun Dr. Lim Chong Eu menghala ke Bayan Lepas, di sini malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8.30 malam itu, lelaki berusia 57 tahun yang bekerja sebagai peniaga itu melanggar kon keselamatan lalu mengheret sehingga ke tepi khemah SJR.

Ketika itu, terdapat seramai 15 anggota bertugas terdiri daripada polis, Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela).

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong berkata, ekoran kejadian itu, suspek ditahan dan siasatan mendapati lelaki berkenaan mempunyai lima kesalahan saman trafik lampau, namun, tidak mempunyai rekod jenayah.

Hasil ujian alkohol mendapati suspek memandu di bawah pengaruh alkohol dan melebihi had bacaan yang dibenarkan.

Tangkapan kini direman selama dua hari sehingga esok bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 279 Kanun Keseksaan, Seksyen 22(b) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (APPPB) 1988 serta Seksyen 26(2) Akta Polis, katanya.

Beliau memberitahu, siasatan juga akan dijalankan mengikut Seksyen 45(A)(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. C UTUSAN ONLINE
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-6-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusia2 yg drive hellfire ni, kalau tak mabuk pun, drive mcm org mabuk Menyampah betul
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kaya upah la driver... Xyah la nak drive sendiri iskkk
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Mabuk lagikkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan arak x boleh jual sementara waktu ka? Ka aku salah faham ttg SOP utk arak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Entah2 minum sampai jam 8 malam.premis tutup balik tu yg tingtong .
Ke memang nak bunuh diri Tak tau lah hahah
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:07 AM | Show all posts
tekanan hidup barangkali...business hancur pasal cobit...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-6-2021 07:13 AM
Bukan arak x boleh jual sementara waktu ka? Ka aku salah faham ttg SOP utk arak.

Kt kedai ade je boleh beli..tu sbb kilang arak dibnarkn bukak kalo hbis xde lah deme merempann kehausan
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 11-6-2021 08:07 AM
tekanan hidup barangkali...business hancur pasal cobit...

ade amoi kdai lmpu ni pkai velfire gak pon ckp bisnes effect time covid ni siap brhutang lgi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 10-6-2021 11:08 PM
Manusia2 yg drive hellfire ni, kalau tak mabuk pun, drive mcm org mabuk  Menyampah betul

Sangat setuju, bawa kotak kasut je pun tapi drive mcm onggiler tak sabar jumpa tuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
cucuq replied at 11-6-2021 08:43 AM
Kt kedai ade je boleh beli..tu sbb kilang arak dibnarkn bukak kalo hbis xde lah deme merempann keh ...

Ohhh... Ingatkan x boleh jual.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:17 AM | Show all posts
cucuq replied at 11-6-2021 08:44 AM
ade amoi kdai lmpu ni pkai velfire gak pon ckp bisnes effect time covid ni siap brhutang lgi..

tulah kasian juga...org kerja goberman mana tahu ni..stay at home gaji jalan memang syok...buat anak ja jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 11-6-2021 12:44 AM
Kalau kaya upah la driver... Xyah la nak drive sendiri iskkk

itu maksud nya tak kaya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:20 AM | Show all posts
malangnya tak mati ye tt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2021 11:37 AM | Show all posts
dah tau mabuk
masih nk drive
elok la mati cepat bangsa C ni

hehehhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Pemandu mabok makin marak zaman PN- Umno gomen Mulayu isele. Zaman DAP mana ada polis mati dilanggar pumandu mabok.

Sebab zaman PN- Umno opererasi arak masa Pkp pun jalan.

Lobai PAS parti isele Takiri al Mawari pun cakap arak tu hak kapir. Nobita pun tak cakap gitu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Pemandu mabok makin marak zaman PN- Umno gomen Mulayu isele. Zaman DAP mana ada polis mati dilanggar pumandu mabok.

Sebab zaman PN- Umno opererasi arak masa Pkp pun jalan.

Lobai PAS parti isele Takiri al Mawari pun cakap arak tu hak kapir. Nobita pun tak cakap gitu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2021 11:45 AM | Show all posts
mampus cepat puak2 mabuk ni
kena langgar
tak pun wakil family dia terjun bangunan
(setakat kena reject resume je pun)
hati tisu sungguh

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-6-2021 07:13 AM
Bukan arak x boleh jual sementara waktu ka? Ka aku salah faham ttg SOP utk arak.

Production kilang je kaka. Yg stok kt kedai2 tu selagi xabeh boleh je jual.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 11-6-2021 12:42 PM
Production kilang je kaka. Yg stok kt kedai2 tu selagi xabeh boleh je jual.

Oh.. Ingatkan semua kena tutup.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list