Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7113
View
120
Reply

'Tak Baik Tau Ambil Gambar' - Safiey Illias, Rakan Direman Tiga Hari

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-6-2021 02:41 PM | Show all posts |Read mode
"Tak baik tau," itu reaksi seorang usahawan kosmetik kontroversi bersama rakannya selepas jurugambar media merakam gambar mereka di Mahkamah Majistret di sini pada Jumaat.


Kedua-dua individu berkenaan direman tiga hari bagi membantu siasatan dakwaan membuat komunikasi lucah dan amang seksual terhadap kanak-kanak di bawah umur dalam satu siaran secara langsung menerusi aplikasi media sosial.


Hakim Effandi Nazila Abdullah yang bertindak sebagai Majistret mengeluarkan perintah itu selepas membenarkan permohonan polis untuk menahan reman suspek bermula Jumaat sehingga 13 Jun.




Mereka yang memakai baju lokap berwarna ungu tiba di mahkamah dengan bergari sambil dikawal pihak polis.





Ketika ditemui di luar mahkamah, peguam Nursyafiqah Zamani yang mewakili dua individu itu berkata, anak guamnya yang berusia lewat 20-an disiasat mengikut Seksyen 12 dan 15 (a) Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017.


Seksyen itu memperuntukkan hukuman penjara tidak lebih lima tahun dan sebat, jika sabit kesalahan.


Pada Khamis, media melaporkan seorang pensyarah membuat laporan polis terhadap seorang usahawan kosmetik selepas sesi Instagramnya dikatakan berbaur lucah pada Rabu.


Usahawan itu yang mempunyai sejuta pengikut di laman sosial Instagram bersiaran secara langsung bersama rakannya jam 2 pagi menerusi platform Instagram Live serta diikuti dua kanak-kanak.


Susulan itu, pihak polis meminta dua pemilik akaun Instagram iaitu Safieilyas dan Pipinatasha tampil untuk membantu siasatan berhubung satu siaran secara langsung menerusi aplikasi media sosial berkenaan.




Sumber: Sinar Harian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawa betul baju purple theyols. Teringin nak tengok abam jat pakai baju purple. Kalau boleh pair dengan lady dior safiey selalu kelek tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa kaburkan muka.. terlalu hodoh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk.lokap.tu.buat lagi show2
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka dia dlm Utusan Online tu mcm terbakar.. Dgn parutnya.. Dlm IG LIVE bkn main flawless
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sempat pakai bra ke tak tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Nnt lepas la tu.. Die kan oku sakit mental...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg gundu bengkak tu dia ke.lain benor
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Selepas video tek keluar jd tontonan umum. Makin menjadi jadi
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:55 PM | Show all posts
nyah.... rona pepel tu buat kau lagi berseri....





Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:57 PM | Show all posts
habis laa abg safi kat dlm tu....memang menjadi rebutan laa
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Buruk nau rupe pondan tak siap ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek: Yg gundu bengkak tu dia ke.lain benor

Nampak side burn dia panjang. Seumpama lelaki.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tukaq ya kaler? Ingatkan kaler oren..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:11 PM | Show all posts
kita tunggu apakah money is king, again?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Pondan tak boleh ya pakai at least sports bra?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 11-6-2021 02:43 PM
Muka dia dlm Utusan Online tu mcm terbakar.. Dgn parutnya.. Dlm IG LIVE bkn main flawless

Tu la. Sangat takajut diri ini melihatnya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:15 PM | Show all posts
Selayaknyalah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:20 PM | Show all posts
Edited by CiliPadiSedap at 11-6-2021 03:26 PM
dua_chzy replied at 11-6-2021 03:14 PM
Pondan tak boleh ya pakai at least sports bra?

nanti tak boleh lawan kopek sista vokuru. jadi tak pakai bra pun sebab terletak elok je xpe sbb dalam tu silikon made in thailand kap sawadikap. kalau original :

> anak pertama - nipple bengkak
> anak kedua - saggy tahap cerun titiwangsa
> anak kelima - habis dah saggy level vokuru

kesimpulannya nak kenal pondan suruh dia beranak 5 orang
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 11-6-2021 03:20 PM
nanti tak boleh lawan kopek sista vokuru. jadi tak pakai bra pun sebab terletak elok je xpe s ...

Macam....Kesian juga bila puting dan tetek tu terjojol jojol.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list