Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8320
View
106
Reply

Lama 'Hilang', Pendakwah Kesayangan Ramai Dalam Keadaan Baik

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2021 03:28 PM | Show all posts |Read mode
Selepas tidak langsung mengemas kini laman sosial miliknya sejak berlepas ke Mesir pada 25 Mei lalu, kerisauan ramai terhadap keadaan pendakwah bebas, Ebit Lew terjawab apabila kembali berkongsi hantaran terbaharu dalam laman sosial.


Ebit atau nama lengkapnya, Ebit Irawan Ibrahim Lew memberitahu semuanya dalam keadaan baik-baik sahaja.








Doakan ya. Alhamdulillah semua dalam keadaan baik. Semoga menjadi asbab kebaikan, tulisnya ringkas seperti dipetik hantaran status Instagram hari ini.


Terdahulu, Kosmo! Online melaporkan, tindakan pendakwah kesayangan ramai itu tidak mengemas kini beberapa laman sosial miliknya sejak berlepas ke Mesir pada 25 Mei lalu menimbulkan kegusaran buat seluruh rakyat negara ini, terutama pengikutnya.


Semakan di laman sosial Facebook dan Instagram miliknya sebelum ini mendapati kali terakhir Ebit membuat hantaran adalah pada 27 Mei lalu.










Jumaat lalu, Kementerian Luar Negeri memaklumkan sedang mendapatkan perkembangan terkini mengenai Ebit yang dipercayai masih berada di Gaza dalam misi kemanusiaan bagi membantu rakyat negara terbabit.


Timbalan Menteri Luar Negeri, Datuk Kamarudin Jaafar berkata, pihaknya akan memeriksa lanjut tarikh penerbangan pulang pendakwah itu ke tanah air.


Ebit telah berlepas ke Mesir pada 25 Mei lalu menaiki penerbangan yang ditaja oleh Turkish Airlines.







Difahamkan, pendakwah bebas yang bekerjasama dengan Egypt Red Crescent dan Palestin Red Crescent telah membeli barangan keperluan seperti ubat-ubatan sebanyak dua treler besar dan beberapa buah lori untuk dihantar terus ke hospital di Gaza.


Sumber: K! ONLINE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:41 PM | Show all posts
Jangan esok ..................

"tersandar di tin biskut,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, aku rasa berdosa jika tidak bawa pulang madu istimewa dari Palestine buat isteri ku yang pertama, nahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh adik madu"



Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah replied at 12-6-2021 03:41 PM
Jangan esok ..................

"tersandar di tin biskut,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, aku rasa berdosa jika ...

coiiii mulut ko kannn
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
takde aksi terdampar atas biskut kah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Update dlm ke terpaksaan ke teww
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga baik2 je kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooo Caprice mesej, ko balas.

Marhaen macam si Nadir tu mesej, ko buat bodo2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tak berenti berdoa
moga dia tak dpt
cross into Gaza
tak sanggup nak baca
bahlolwers dia reshare

sambil usap cium bidadari syurgawi
clad top to bottom in luxury goods
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar la dia hilang..dia yg cari nahas gi sana sni kejap2 sabah kejap2 apreka kejap2 palestin takde plak bangangwers dia ckap dia tu pembawak varian covid..apa tangkal la si wali karaoke ni pakai smpai muntri pun bagi spesial treatment kat dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaaa... Ape la ngok sgt tololwer ni.. Hilang tu sbb xle nk hapdet tgh berjjcm laaa.. Xkn nk tunjuk. Kang kena kecam. Korg ingt dia xde bini? Hulubalang bodygad dia yang bpuluh2 join dia ritu xde fmly ke?

If betui hilang dh lama dh dorg tu yang meroyan p panjat wisma putra tu minta tlg selamat laki masing2.. Ni elok he kat umah layan gambar2 laki masing2 jjcm jt oversea fully sponsored by duit netizen. Apedehal.. Nnt dia bg la puc tgh solat pastu pic ayat giwang Allah syg tu byk2 kt ig fb segala.. Semua happy blkHehehe jgn benak sgttt!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah: Jangan esok .................."tersandar di tin biskut,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, aku rasa berdosa jika tidak bawa pulang madu istimewa dari Palestine buat ...


Sambil ckp SAUDARAMU MADUMU
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dengor kata tak updet sbb soal safety
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 12-6-2021 05:52 PM
tak berenti berdoa
moga dia tak dpt
cross into Gaza

Bahlolwers hahahhaaha tak menahan smua benda nk menunjuk, smua benda nk buat content fb n ig
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2021 05:50 PM
Ooo Caprice mesej, ko balas.

Marhaen macam si Nadir tu mesej, ko buat bodo2.

Nadir ada text gak ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2021 05:50 PM
Ooo Caprice mesej, ko balas.

Marhaen macam si Nadir tu mesej, ko buat bodo2.

Kurang ajarnya
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Pendek je update status dia kali ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 12-6-2021 12:15 AM
Laaaa... Ape la ngok sgt tololwer ni.. Hilang tu sbb xle nk hapdet tgh berjjcm laaa.. Xkn nk tunjuk. ...

setuju dgn pendapat ni.pandai lah dorang kat sana..kalau apa2..gomen bg tau.
biar ajelah...
fokus life masing2 yer.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:44 PM | Show all posts
hang dah vaksin ke blum gi negara org kang menrebakkan varian malon pulak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 12-6-2021 04:52 PM
tak berenti berdoa
moga dia tak dpt
cross into Gaza

Bwahamuahahahahohoho
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list