Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
4425
View
32
Reply

Sangkut Lagi, Bahagian Siasatan Jenayah Komersial IPD Mencari Mr Sajad.

[Copy link]

Author: BicaraHatiku       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-6-2021 01:20 PM | Show all posts |Read mode
Edited by BicaraHatiku at 14-6-2021 02:20 PM

Ampang Jaya: Usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat dikehendaki polis bagi membantu siasatan kes penipuan menukar maklumat kad pengenalan.

Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya dalam kenyataan hari ini, memaklumkan Sajat yang juga saksi dikehendaki hadir prosiding perbicaraan kes berkenaan di Mahkamah Ampang Jaya pada 14 Julai ini.

"Bahagian Siasatan Jenayah Komersial IPD Ampang Jaya sedang mengesan Muhammad Sajjad yang beralamat terakhir di No 2 Jalan Polo Country Club Selangor, 10/3 Kota Damansara, Seksyen 10, Petra Jaya, Selangor bagi menghadiri perbicaraan kes terbabit," katanya.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan Sajad, 36, diburu pihak berkuasa selepas waran tangkap terhadapnya dikeluarkan selepas gagal hadir sebutan semula pertuduhan berpakaian wanita di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor.

Sebelum ini, media melaporkan Sajat didakwa sedang bersembunyi di Thailand selepas menghilangkan diri susulan waran tangkap berkenaan.

Katanya, pihak polis turut mengesan seorang lelaki berkaitan kes penipuan pelaburan saham yang sedang dalam prosiding perbicaraan di Mahkamah Ampang Jaya.

"Suspek, Cheah Kok Hau yang beralamat terakhir di No 18 Jalan 5, Taman Kandan Batu 8, Jalan Puchong, Puchong, Selangor, didapati tidak hadir pada prosiding perbicaraan kes itu di mahkamah hari ini.

"Kedua-dua individu berkenaan atau mana-mana pihak yang mempunyai maklumat mengenai mereka boleh menghubungi pegawai penyiasat, Inspektor Syafrina Nadzleen Ibrahim di talian 019-2692954," katanya.- HM


Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 69 Users voted View Voters

Poll is finished

36.36% (36)
21.21% (21)
15.15% (15)
27.27% (27)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nyah lembam tertua di malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecut tak agak2 En Sajat tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Polis tak jaga sempadan ke...sampai pondan pun boleh terlepas...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:22 PM | Show all posts
tukar warganegara ajelah mahayam, jadi orang thai pulak. Kat sana aman2 jah nak memondan ke apa orang pon tak hingin nak amik tau gicheww...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 14-6-2021 02:22 PM
tukar warganegara ajelah mahayam, jadi orang thai pulak. Kat sana aman2 jah nak memondan ke apa oran ...

Yg men pondan ni kbykan org melayu dgn india je dgn org arab. Dkt sana popular je pondan. Trans friendly tp tkde siapa nk sevis. Sangap la dorg
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 02:28 PM | Show all posts
caprut replied at 14-6-2021 02:24 PM
Yg men pondan ni kbykan org melayu dgn india je dgn org arab. Dkt sana popular je pondan. Trans fr ...

konsep supply & demand sis. Kalau takda permintaan (nak main pondan), masakan ada penawaran (perkhidmatan pondan). Tak gittew? mungkin masa covid ni permintaan kurang sikit lah agaknya alternatif lain e-chur kbyee
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tipahketipung at 14-6-2021 07:32 AM
hyie replied at 14-6-2021 06:22 AM
tukar warganegara ajelah mahayam, jadi orang thai pulak. Kat sana aman2 jah nak memondan ke apa oran ...


Kau ingat senang eh nak tukor2 warganegara suaka perlindungan lgbt boleh la.
Tu pun kena berator amek nombor giliran sama kneegro dan bangla kedai kebab kt europe sane!
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 03:19 PM | Show all posts
Sekali Sajad dh bjambang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 14-6-2021 03:19 PM
Sekali Sajad dh bjambang..

Yang ni klako..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Terer nyer bamjat sampai skrg polis gagal mengesan dimanakah beliyau...masuk ikut pintu Doraemon ehhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sajad dh jd jantan siam. Bersimpal kepala, pakai kain cukin. Pergi ke laut mencari rezeki. Tobat sapa pun x kenal.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
untung la jadi sajat ni. bebas undang2 sampai bila2
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sajat telah memondankan orang2 yg nak tangkap dia..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Still terngiang-ngiang iols dgn mak pak Sajjad ni ngaku dia ni perempuan dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 14-6-2021 05:07 PM
Sajad dh jd jantan siam. Bersimpal kepala, pakai kain cukin. Pergi ke laut mencari rezeki. Tobat sap ...

Nenen bolat dgn muntot pelampung dia tu nak sorok kat mana, chuols? Kihkihkih

Harap2 dia kena gigit anjing liar kat Thailand. Baru gong gong gong
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
alahai polis ni...nama je BP Ampang Jaya
pi je la serbu kedai sajad jual bengkung kt Galaxy Ampang tu
betul2 depan BP korang tu
kedai dia kt G-floor jah
lps pi situ hangpa bleh singgah makan kt wong solo ampang
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:39 PM | Show all posts
ketua polis selangor kata dah dapat kesan sajat nyorok katne...
tapi takleh bgtau detail takut ganggu siasatan katanya....
so iols syak sajat still dalam negara
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
pondan sajat ni mana lah heran sangat dengan panggilan polis ni lainla jantan berbayar yg panggil
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Polis Malaysia suka announce dulu buat kerja nye kemudian ke mcm mana....
Menipu jantina masa buat umrah ...masa tu taknak pulak polis n jabatan agama pi carik n dakwa..kalau tak reti buat kerja berhenti jer lah ... terhegeh2 nak carik pondan sekor time2 corvid ni.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list