Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
4414
View
27
Reply

"ZARA Boleh Mereput" - Faizal Tahir Pun Bengang Dengan Vanessa Perilman

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-6-2021 06:16 PM | Show all posts |Read mode
Nampaknya, kenyataan ofensif Ketua Pereka Fesyen (wanita) Zara turut mendapat perhatian penyanyi dan komposer Faizal Tahir (FT).




Kredit foto: IG




Menerusi Instagram, FT menzahirkan kekesalannya terhadap Vanessa Perilman atas kenyataan berbentuk retorik anti-Palestin sebagai balasan terhadap entri pro-Palestin dimuat naik model Qaher Harhash.







Kredit foto: IG



"ZARA boleh mereput. Angkat tangan jika anda bersama saya," tulisnya.




  



Difahamkan, biarpun didesak warga maya untuk membuat permohonan maaf, hingga kini label fesyen berkenaan masih tidak mengambil sebarang tindakan.




Kredit foto: Twitter




Kata pihak Zara, Harhash sudah menerima permohonan maaf daripada Vanessa yang memadam akaun Instagram dan laman sosial lain selepas kenyataan kontroversinya itu tular.








Kredit foto: Twitter




Bagaimanapun, Harhash di Instagram mempersoalkan mengapa dia perlu menerima permohonan maaf daripada Vanessa. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 10:38 PM | Show all posts
lavendernovella replied at 15-6-2021 08:18 PM
Dah nama pun Perilman. Luas mana pun diaspora bangsanya. Harus kesetiaan dia tetap pada tanah nenek  ...

Bila masa pulak Yahudi Ashkenazi ada tanah nenek moyang kat Palestin u?

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 10:50 PM | Show all posts
iols terpaksa boikot juga sebab for sure Vanessa tu salah seko manusia yang kekwat in real life macam si RIkote tu... ramai fashion designer memang kekwat dan anggap mereka Diva.

Elok la cash di dunia ni... sama la macam karl lagerfeld tu pun.. rasanya kalau dia hidup lagi pun mesti ramai boikot dia.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah nama baru Rikote..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:19 PM | Show all posts
semoga diperbuka hati nya ke jalan allah swt
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Zara ni kalau ko pakai tudung dia takkan ambil ko keje
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Zara business dah pun terkesan dgn pandemik cobid nie...dah byk tutup outlets...sila mereputssss
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
*memandang member peminat zara dengan penuh intensity*
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Zara whoooo   
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:53 AM | Show all posts
zara dah lama mereput sejak covid melanda kan. tapi dgn kes gini mmg bakal melingkup. abes laah brand ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 08:55 AM | Show all posts
Nenolen replied at 16-6-2021 02:34 AM
Zara business dah pun terkesan dgn pandemik cobid nie...dah byk tutup outlets...sila mereputssss

hahah malays je nak tutup, tgok high street negara lain semua julang lagi ZARA ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:33 AM | Show all posts
bye bye ZARA......

Hello Pusat Pakaian Hari Hari....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku padankan lah bbnu yg sibuk sesakkan jalan bila si zara tuh buat sales.. btw kain tah apa2..rina salleh punya kain jauh lagi sejuk...hapooi
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Which one is better???

ZARA
H&M
Mango

Topshop is another level...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:14 PM | Show all posts
tak berapa minat Zara

lagipun pekerja dia sombong2 berlagak mcm pemilik kedia je
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 16-6-2021 02:07 AM
Zara ni kalau ko pakai tudung dia takkan ambil ko keje

Serius ah?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sangka pulak la Zara cmni ingat Muslim friendly. Teringat kawan suka betul Zara, hari2 masuk kedai mcm dah jadi promoter but ikut gasak la nak beli ke tak.

But the Muslim model tu, nak backup pun tak sure cause tak tutup aurat kekdahnye ok la, 1st step aku buat untuk support - uninstall app Zara. Done
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by depresio at 16-6-2021 03:52 PM
johnfugelsang replied at 16-6-2021 03:19 PM
Serius ah?


Yep
Pekerja aku ada  citer
Dan disahkan juga oleh tik tokers yg apply keje sana
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by depresio at 16-6-2021 03:53 PM
Aikiko replied at 16-6-2021 02:37 PM
Which one is better???

ZARA


Kalau baju anak2 n aku mostly H&M
Dari adik sampai ke abang
Mango skit jelah aku beli

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 16-6-2021 03:49 PM
Yep
Pekerja aku ada  citer
Dan disahkan juga oleh tik tokers yg apply keje sana

Oohh dashat jugak eh subtly dia buat
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list