Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8515
View
95
Reply

Berat Tinggal 35kg, Elyana Jalani Radioterapi

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-6-2021 05:16 PM | Show all posts |Read mode
Foto: IG




Keinginan mahu terus bermain lagi dengan anak-anak mendorong penyanyi dan pelakon, Elyana Emrizal, 34, nekad menjalani rawatan radioterapi mulai hari ini.


Elyana berkata, dia memohon doakan saya supaya terus kuat untuk menjalani rawatan berkenaan.




  



"Saya tahu harus kuatkan diri untuk melakukan rawatan radioterapi ini demi anak-anak saya. Mereka berdua masih kecil dan saya perlu bersama mereka lagi," katanya.


Menurut Elyana, dia akan melakukan rawatan itu sebanyak 10 sesi dan harus menghadapinya dengan cekal berikutan berat badannya kini hanya sekitar 35 kilogram.










"Walau apapun cabarannya, saya akan cuba harungi kerana masih lagi nak bermain-main dengan anak-anak. Saya tak mahu terbaring saja kerana rasa lemah dan cepat penat.


"Saya tak mahu melakukan kimoterapi kerana rawatan itu akan membuatkan saya bertambah sakit dan jadi lemah. Jadi, saya ambil keputusan untuk melakukan rawatan radioterapi saja.




  



"Harapan saya mudah-mudahan selepas melakukan rawatan ini saya masih ada masa lagi untuk bermain dan bersama-sama dengan anak-anak," katanya yang menghidap kanser limfoma tahap empat sejak 10 tahun lalu.


  



  



Menurut Elyana, dia juga sudah menerima dua beg darah yang dimasukkan ke dalam badannya dan memakan masa selama enam jam bermula malam tadi.


Elyana mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan Khairul Anuar Husin pada 2010 dan dikurniakan anak perempuan Cinta Sumayyah, 10, serta memiliki anak angkat, Cahaya Ramadhani, 2. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga sembuh kembali,  takut la dengar orng 11 tahun survive atai fight cancer, lepas tu kena buat treatment lagi.

Tengok video dia pun dia nampak sebak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana ummah yg kata sheols propa dlu ? Choyy
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mclaren at 17-6-2021 03:34 PM

Suka caption dia Siapa yang mampu merubah hidup kita? Orang yang kita lihat di cermin.
Kuat sungguh semangat dia.

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu aku minat kat elyana. suka style rambut dia n style dia fesyen.gambar dia kat majalah mangga, siap kerat nk suh cina potong my hair like her. hihi. memories
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia mmg kuat semangat....smoga sgala urusannya dimudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuat semangat Elyana! Semoga sembuh ye
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kurusnya 35 kg je
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga kembali sihat ye Elyana...
Aku selalu confuse dia ni dgn Ezleen...yg berlakon citer Zombie Kg Pisang.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Die ni if xsakit mmg lawa.. Sbb time sakit pun lawa.. Cuma kurus la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tabahnya seorg Elyana. semoga terus kuat. dan semoga cepat sembuh. suka lagu beliau #syukurkusedar
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:27 PM | Show all posts
sheols cantik
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuat dia ni. 11tahun lawan kanser. Moga Allah kurniakn syifa' utk elyana. Amin3.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:46 PM | Show all posts
semoga diberi kesembuhan olehNYA
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Hebat dia ni. Kuat semangat. Layak diangkat sbgai duta hari cancer. Xtau la mana dia dpt kekuatan mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga terus kuat
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dlu masa akhir hayat ayah sy kurus macam
ni.nak diri pun melayang
you fight this cancer Elyanaand claim back the life you should haveinsya Allah
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga dipermudahkan urusan dan diangkat segala kesulitan. Moga Allah kurniakan kesembuhan buat elyana.

Antara yg sakit tapi masih nmpak ceria dan cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:06 PM | Show all posts
Stay strong.. semoga diberi kesembuhan
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
suka dia ni.. style and suara sedap.. semoga Allah mudahkan beliau. Ameen ya Allah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list