Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5926
View
77
Reply

[Dunia] BioNTech Vaksin pfizer Mampu hasilkan 10 kali ganda Antibodies dari Sinovac,Lancet kata...

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-7-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

There is a substantial gap in the amount of antibodies that mRNA and inactivated vaccines can generate against the virus that causes Covid-19, according to a Hong Kong study, in the latest finding on what may have contributed to the varied outcomes following mass vaccination using different types of shots.

The research, published in The Lancet on Thursday, found that antibody levels among Hong Kong health workers who have been fully vaccinated with BioNTech SEs mRNA shot are about 10 times higher than those observed in the recipients of the inactivated vaccine from Sinovac Biotech Ltd.

While disease-fighting antibodies dont account for the full picture when it comes to measuring the ability to generate immunity and the effectiveness of Covid vaccines, the difference in concentrations of neutralizing antibodies identified in our study could translate into substantial differences in vaccine effectiveness, the researchers said.

The finding adds to a growing body of evidence suggesting the superiority of mRNA vaccines in providing potent and comprehensive protection against Sars-CoV-2 and its variants, compared to vaccines developed by more traditional methods such as inactivated shots


The lower effectiveness of inactivated vaccines has prompted countries from Thailand to the United Arab Emirates to offer already fully vaccinated people another booster shot as the more infectious delta variant fuels a resurgence in infections.

The Hong Kong study also suggested that future research could look into how booster shots can shore up antibody levels and protection among people vaccinated with inactivated shots.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-16/biontech-shot-produces-10-times-sinovac-antibodies-study-finds
IMG_20210716_192337.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mcm tu knp kerajaan Malaysia ni ambil sinovac? ....menyusahkan orang jela
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 16-7-2021 07:47 PM
Kalau mcm tu knp kerajaan Malaysia ni ambil sinovac? ....menyusahkan orang jela

Sebab we cannot rely only on single source of vaccine.
Kalau tak dapat satu jenis tu kan dah lagi memudaratkan. We must obtain what we can get our hands on.
Actually ada banyak reports macam ni, yg report kata AZ lagi bagus pun ada, yg reports kata sinovac lagi bagus pun ada jugak.
I think any kind vaccine lebih baik dari no vaccine at all. Itu lebih penting
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 07:54 PM | Show all posts
noor2 replied at 16-7-2021 07:47 PM
Kalau mcm tu knp kerajaan Malaysia ni ambil sinovac? ....menyusahkan orang jela

depa amik je stok mana yang ada..rembat je asal ada...kang marhein bising2 lambat cocok
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 07:56 PM | Show all posts
sebelum ni baca, AZ ngn sinovac je yang boleh lawan delta variant. tetibe pfizer enterframe eh.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bisnes maaa...semua pengeluar akn berlumba utk claim sape the best... blk pd niat asal jelah kita nk protection je sbnrnya xnk kna jangkitan serius
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 08:00 PM | Show all posts
Hanya vaksin ketuhanan dapat menyelamatkan manusia
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 08:36 PM | Show all posts
noor2 replied at 16-7-2021 07:47 PM
Kalau mcm tu knp kerajaan Malaysia ni ambil sinovac? ....menyusahkan orang jela

WHO baru kelaskan delta as variant of concern on May 2021. Sebelum tu tak jadi isu pon guna mana-mana vaksin.

Buat masa sekarang, kena vaksin seramai yg boleh seluruh dunia supaya takde varian yang lebih ganas muncul.

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 08:38 PM | Show all posts
Jgn suh jab kali ke 3lompang kang
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dh mcm promoter product je dok banding2 product.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
lil_honey replied at 16-7-2021 07:56 PM
sebelum ni baca, AZ ngn sinovac je yang boleh lawan delta variant. tetibe pfizer enterframe eh.

Mestila....Pfizer kan terpaling
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 08:43 PM | Show all posts
noor2 replied at 16-7-2021 07:47 PM
Kalau mcm tu knp kerajaan Malaysia ni ambil sinovac? ....menyusahkan orang jela

kalau kita sekecil brunei and sekaya singapore and brunei okaylah

u ni pun

it is okay ....sinovac guna virus ternyah active so lainlah effectiveness dia

lainlah berita tu membandingkan vaccine sama jenis tapi keberkesanan lain


it is okay u know...jgn risau2 leluh keluh
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 08:45 PM | Show all posts
lesprincesse replied at 16-7-2021 07:52 PM
Sebab we cannot rely only on single source of vaccine.
Kalau tak dapat satu jenis tu kan dah lag ...

ni bijak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 16-7-2021 08:43 PM
kalau kita sekecil brunei and sekaya singapore and brunei okaylah

u ni pun

Hehe. ...anyway tq pada semua yg mereply. ...sedikit sebanyak menghilangkan kegusaran dihati. ..


X dapat nk reply semua orang. ...tapi semua ai appreciate sebab sudi reply ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
lesprincesse replied at 16-7-2021 07:52 PM
Sebab we cannot rely only on single source of vaccine.
Kalau tak dapat satu jenis tu kan dah lag ...

kann....yg penting kena cepat sebelum beribu2 lagi mati. nak tunggu semua vaksin pfizer klu lambat ekonomi lagi jahanam....yg mati lagi ramai. takkan nak lockdown sampai 2022 semata2 nak tunggu satu jenis vaksin saja
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 16-7-2021 07:47 PM
Kalau mcm tu knp kerajaan Malaysia ni ambil sinovac? ....menyusahkan orang jela

Sebab gumen pntat ni anggap nyawa netizen ni x bernilai.jadi tikus makmal kekdahnya..vaksin cikai pun deme rembat yg penting komisyen masyuk gaytoh.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 16-7-2021 07:47 PM
Kalau mcm tu knp kerajaan Malaysia ni ambil sinovac? ....menyusahkan orang jela

Sebab mula2 kita ordered Pfizer, ada quota nya awal tu sebab Pfizer pun kena penuhi orders from other countries juga.
So sebab kita taknak habis stok Pfizer dan temporarily stop vaccination so kita fill in the gap with Sinovac.
Sinovac pun ada juga quota dia per country yang China kena fulfil (China juga banyak donate their vaccines to poor countries and tu pun ada quotanya). So our quota for Sinovac pun dah habis, and kita pun bakal dapat few millions Pfizer ni, so continue dengan Pfizer.

Macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 09:42 PM | Show all posts
Bagi yg tak dapat Pfizer jangan risau. Manalah tahu tahun depan kena cucuk booster shot Pfizer pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 16-7-2021 07:47 PM
Kalau mcm tu knp kerajaan Malaysia ni ambil sinovac? ....menyusahkan orang jela

Ada beksin sudah baguih. Makcik iols dpt sinovac. Ada sorang kolig gigih nak sinovac, siap tolak pfizer.

Yg penting beksin utk kurangkan risiko sakit tenat.

Lepas beksin pun kena ikut sop sbb tanak kena jangkit.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ala ni semua nak claim product dia la paling hebat..macam taktau omputis ni camne tetambah sinovac tu china yang buat lagi sakan la marketing..personally meols tak kesah dapat vaksin apa pon yang penting vaksin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list