Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
3428
View
102
Reply

Handphone Apa Yang Korang Idamkan Dan Mengapa?

[Copy link]

Author: Xim       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-7-2021 08:40 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Xim at 19-7-2021 08:41 AM

Hai semua!

Jom kongsi handphone apa yang korang idam2kan dan mengapa korang suka handphone tu....

Xim minat nak pakai Samsung Galaxy Flip Z....

Minat sebab dah lama cari Android flip dan storage pun ngam 256gb utk Xim yang suka simpan conversation2 dalam Whatsapp....apetah lagi berlambak2 org send gmbr atau video dlm group termasuk gmbr Good Morning, dan ucapan2 lain

Tapi disebabkan harganya melebihi batasan, maka terbantutlah minat terhadap handphone idaman ni

Screenshot_2021-07-19-08-41-16-18.jpg



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak sarah tengah tunggu iPhone 13 Pro Max.. tgk leak design cantik.. Dan juga...Samsung Galaxy A52 5G

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Handphone semestinya teringin memiliki iphone latest tapi buat masa sekarang belum mampu sebab taknak beli phone bayar ansuran...

Kenape nak iphone, sebab tone muka iols (selfie) dalam iphone wowerzz sangat berbanding android dan i suka emoticon iphone yg sama cam whatsapp tuhh... Tak suka emoticon gemok2 kuning kt android... Tapi android kalau ambik gambar scenery cantik juga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Note..dri dolu mmg minat note.. dolu..dh penh beli note3.. pastu sebb kesiankn bapak.. pakai hpkecik..kite bagila bapak guna. Kite beli hp lain.masa tu note3 dh outdated.. tapi masih sayang...sekali bapak trhilangkan note 3.. mampu berhuhuhu saje

Pastu tgk note 19 gune stylus as shutter.. dh teringn dh..tapi thn dolu.. note 20 keluar baru beli..

Note 20 ni syng sgt.. penh bawak mandi kat laut melaka... masuk dalm beg kalis air.. skali beg tu terlepas dari tangan.. jatuh dalam laut. ...

Memang menggelabah sgt.. siap menyelam konon nk crik phone.  X jumpe.. dh nak nangis... fam sume mandi dekt2.. sume raba2 pakai kaki.. sekali anak sedara jerit.. ada kat kaki die.. pastu kakk sis kaki die pnjng..die kepit pakai jari je ambik ... syukuuuurrr sgt.. dah la masa tu baru sebulan pakai...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-7-2021 09:55 AM
Kak sarah tengah tunggu iPhone 13 Pro Max..  tgk leak design cantik.. Dan juga...Samsung Galax ...

Cantik2 kan design iphone....tp mahal sgt rege....dulu2 mmg berhabis duit kat hp pun takpe....skrg fkr benda2 tak yg sangka je mcm Covid ni pendapatan pun dah bkurang....

Samsung pun agak overpriced skrg....tp bkn ke Samsung selalu dah preinstalled apps tah pape je?cpt betul makan memory.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 19-7-2021 01:56 PM

Saya sama macam Xim

Sblm smartphone era, i mmg guna flip phone.
Sbb compact and style laa bila bukak flip tu

Samsung galaxy Z flip ni bukan ke dah sold out, nak kuar version 2.0 x lama lagik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 19-7-2021 10:24 AM
Handphone semestinya teringin memiliki iphone latest tapi buat masa sekarang belum mampu sebab takna ...

Tu la....tgk org amek gmbr kemain cantik....x yah susah2 nk install apps...

Emoticon kat iphone byk xde dlm android

Skrg mungkin ada tp kena install apps la kot kan....brp byk apps nak install daaa....
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-7-2021 10:38 AM
Cantik2 kan design iphone....tp mahal sgt rege....dulu2 mmg berhabis duit kat hp pun takpe....skrg ...

Bagi kak sarah.. Berbaloi beli Samsung.. So far lag sikit A51 kak sarah sebab malas nak clear ram.. Dah clear.. Laju mcm biasa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Fazsemput replied at 19-7-2021 10:27 AM
Note..dri dolu mmg minat note.. dolu..dh penh beli note3.. pastu sebb kesiankn bapak.. pakai hpkecik ...

Penah pakai Note3 jugak dulu....last 2020....best sbb x hang, kamera pun nice, pastu masa tu 32gb pun dah rasa cukup utk simpan mcm2...skrg dah rasa x cukup dah.....

Sekejap je dah Note20
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2021 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 19-7-2021 10:40 AM
Saya sama macam Xim

Sblm smartphone era, i mng guna flip phone.

Ssh nak cari flip android....byk version lama je....kalau ada kang harga dia blh buat pegi melancong....

Adoi nak keluar version baru plak ke.....version lama pun x mampu nak beli lagi ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2021 10:52 AM | Show all posts
sarah82 replied at 19-7-2021 10:42 AM
Bagi kak sarah.. Berbaloi beli Samsung.. So far lag sikit A51 kak sarah sebab malas nak clear ram. ...

Tu la....kdg2 dah rasa slow je baru tringt nk clear RAM...leceh je rasa....tp lps clear dah ok baru sejuk hati....
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 19-7-2021 10:52 AM
Tu la....kdg2 dah rasa slow je baru tringt nk clear RAM...leceh je rasa....tp lps clear dah ok bar ...

Muahaha... Kak sarah biasa clear seminggu sekali. Dan deep clean 2 minggu sekali
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
TT kena jd influencer kalau nak samsung flip tu free je mcm Nelydia hehe, gurau je ye TT. Tp iolss pelik knp lah brg2 branded ni suka bg free kat influencer2 pd hal dorg dah kaya kot. Tahu lah rezeki kan tp dorg mampu je kalau nak beli.

Neway, iolss minat iphone latest dgn oppo xp3 cuma buat masa skrg tak sesuai nak keluarkan duit. Iolss pakai oppo f5. Walaupon selalu kena delete banyak apps tetap bertahan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Semlm kak sarah boring2..buka website Samsung tgk latest promo.. Menarik juga tapi baik tgg S22 keluar.

Screenshot_20210718-173030_Opera.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Beribear replied at 19-7-2021 10:59 AM
TT kena jd influencer kalau nak samsung flip tu free je mcm Nelydia hehe, gurau je ye TT. Tp iolss p ...

Tgg dulu.. IPhonr 13 otw.. Hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Minat meh swap dgn iols..slain bteri ta tahan..flip skrin tu cpt rosak ye.skrin cpt pch

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Mengidam flip phone tu jugak. ramai ye yang suka , kita geng. tapi saya ragi-ragu nak beli. sebab saya pakei phone jenis lasak. jatuh ntah berapa kali dah. sebab saya ni phone jahit kat tangan je

tapi hakikatnya dari dulu-dulu pakai iphone je so selesa ngan iphone buat kerja semua, layan tenet. kalau boleh setiap kali iphone keluar yang baru.. nak tukar baru jugak. ha.. itu idaman no 2. tapi takder la terikut-ikut cenggitu. masih setia dgn X.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by najib888 at 19-7-2021 11:10 AM

Buat masa ni, aku tempted dgn iphone 12 pro max..
Sbb ada LIDAR dan praktikal. Boleh convert ke 3D hassel free.. bagus utk create parts untuk home rapid prototyping project.
Harap2, one day aku terjumpa briefcase or bag penuh dengan duit yg tercicir daripada tokey macau scam atau tokan pengedar dadah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya bila nak beli phone/tab kak sarah akan check website ni.

https://m.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone2=10084&idPhone1=10377

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:20 AM | Show all posts
diri sendiri xde phone idaman...
tapi tetap beli ipong for my kids...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list