Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
3499
View
21
Reply

"Bukan Operate Ke? Kenapa Jual Produk Kurus Pula?"- Vicha Didakwa Permain Netizen

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-7-2021 11:59 AM | Show all posts |Read mode




Mungkin isu ini sudah lama, tetapi apabila isteri arwah Abam, Hidayah Hamzah memuat naik kembali kisah kejayaan pelawak, Vicha menurunkan berat badan dengan mengamalkan produk, ianya kembali diperkatakan.


Manakan tidak, ramai yang mengetahui dia pernah melakukan pembedahan gastrik oleh doktor tersohor hingga tampak kurus, jadi mengapa pula kini mempromosi produk kurus?


Ini lah yang dipersoalkan netizen.





Foto G



Rupa-rupanya, Vicha telah menjelaskan sebelum ini bahawa pembedahan tersebut berjaya menurunkan berat badan hingga berpuluh kilogram sehingga membuatkan ramai yang memujinya nampak kecil.



Jadi, apabila dia merasakan semakin kecil, tabiat makannya kembali seperti biasa sehingga kembali ke berat 130kg membuatkan dia mencuba produk kurus untuk mencapai sasaran 99kg pula.



  



Namun, yang menjadi masalah apabila ada yang tidak mengikuti perkembangan semasa merasakan Vicha sekadar melariskan produk semata-mata.




Foto : IG




Bagaimanapun, dalam video yang sama, Vicha turut menjelaskan bahawa apa sahaja cara diet seseorang, perlu juga bersenam untuk mendapatkan berat badan ideal.



Jadi, terpulang kepada netizen untuk kurus cara apa ya. Cuma, janganlah ikut sambil lewa pula ya. - CARI




Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis pelawak yg try to hard bile buat persembahan lawak bodoh die. Asyik terjerit jerit cm org bodoh. Adik xsuke pelawak begini. Sejenis mcm syuk dan jep sepah ape ntah. Pelawak skg ni. Mmg bodoh2 belaka ilmu nye.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:08 PM | Show all posts
amalkan la cara pemaknan yang sihat bukan dah kurus tu tambah lagi kolestrol dalam badan.. ayoo
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:16 PM | Show all posts
hmmm... zaman skarang ni asal benda jadi duit jela ye... tgk dia makan kat IG pon boleh tahan jugak selera... pastu ade makan kemam2 boleh kurus... lol sangat....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sengnye nk bodohkn rakyat malaysia.. bile masa die makin naik lepas operate..ok la..maybe kite yg x perasan.  Tpi one thing i know..after operate u can never be like before.. u xde selera makn..even u berselera gile pun.. x blh mkn bnyk.. bdn u x blh terima.. sebb usus u dh kecik...u boleh jatuh sakit kalau mkn trlmpau bnyk..

Mcm case adek wani (i  pun x phm kenapa kene pngil adek).. lepas die operate ..x jaga mkn..sakit kn die..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan orang kata kalau dh buat bariatric tu kita jadi tak boleh mkan banyak. Perut cepat penuh. Tapi mcmana dia boleh bedal mcm2..smp naik lagi berat bdn tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sherry al hadad tu pun blh kurus mcm zulin, sedia kan jela 26k setel, cousin i pun buat, sehari mmg makan 3,4suap je, mkn lebih mcm nk meletop perut, 5bulan dari 96kg,jd 62kg cousin i terus kurus cm amber chia hahahah sedia kan duit je nok
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
nuril86: hmmm... zaman skarang ni asal benda jadi duit jela ye... tgk dia makan kat IG pon boleh tahan jugak selera... pastu ade makan kemam2 boleh kurus... lo ...

Ada jer jenis makan2 boleh kurus sis..makan hati. Ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:41 PM | Show all posts
tang mana yg kurus?x nmnpk beza pun
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dia dah memang duduk Malaya ke?

derrrr kalau aku boleh buat bypass2 ni, dah lama aku buat. selera makan macam ada pelesit dalam badan
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak: dia dah memang duduk Malaya ke?derrrr kalau aku boleh buat bypass2 ni, dah lama aku buat. selera makan macam ada pelesit dalam badan


Tp ade sorrang member aku makan mcm bela saka tapi tetaplah kurus kering sampai die pun buntu..hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ciktiekus replied at 22-7-2021 04:30 PM
Tp ade sorrang member aku makan mcm bela saka tapi tetaplah kurus kering sampai die pun buntu..h ...

Sebb metabolisms tinggi sgt...ada kaitan imbalance hormon
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ciktiekus replied at 22-7-2021 04:30 PM
Tp ade sorrang member aku makan mcm bela saka tapi tetaplah kurus kering sampai die pun buntu..h ...

Sis dulu zaman anak dara paling berat 35kg je. Makan lah apa2 pun mmg tak pernah lebih dari tu.
Skrg ni jangan ckp lah.
Berat mata memandang hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:06 PM | Show all posts
Ciktiekus replied at 22-7-2021 04:30 PM
Tp ade sorrang member aku makan mcm bela saka tapi tetaplah kurus kering sampai die pun buntu..h ...

haha mcm aku la..last2 bila check dekat doctor..doctor cakap saka tyroid..tp itu aku la...org lain aku x tau apa masalah..rezeki pun iye
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
lofar11 replied at 22-7-2021 02:26 PM
sherry al hadad tu pun blh kurus mcm zulin, sedia kan jela 26k setel, cousin i pun buat, sehari mmg  ...

Rasanya boleh guna kwsp kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
mamasaffiya replied at 22-7-2021 10:55 PM
Sis dulu zaman anak dara paling berat 35kg je. Makan lah apa2 pun mmg tak pernah lebih dari tu.
...

Member dh kawen pun still tak naik2 nih..musykil beta..haha..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 08:45 AM | Show all posts
bariatric ni kena disiplin kuat okayh. kalau x okay mmg senang jadi gemuk balik or maybe akan ada masalah di kemudian hari.

masa meols dekat ho dulu meols ada jumpa patient bariatric dapat complications. sheols ckp lps operate okay, turun berat bagai, tetiba sheols berat naik balik and sheols start sakit dalam perut. meols ingat sheols sbb sheols lama nau dalam hosp. tah berapa kali operation akak tu. pity sheols.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Ciktiekus replied at 23-7-2021 07:58 AM
Member dh kawen pun still tak naik2 nih..musykil beta..haha..

Ada jugak member2 mcm tu.
Jeles sgt2 dgn dorg
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 11:36 AM | Show all posts
relevant ker minah nih????
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Annaquinn009 replied at 22-7-2021 11:06 PM
haha mcm aku la..last2 bila check dekat doctor..doctor cakap saka tyroid..tp itu aku la...org lain ...

Mcm ex kolig iols dulu pun mcm ni gak. Makan mcm saka. Kat ofis mengunyah jajan all the time minum manis saja tp berat maintain 40kg. Mmg jenis badan tak naik. Ada satu hari tu, dia tergigit lidah luka teruk juga la. Salunya sehari dua dah ok tapi akak ni melarat tak baik2 sampai demam. Pi check rupanya ada diabetic, fatty liver, high cholesterol. Lepas2 tu takda lg la akak ni nak bangga makan bnyk tp kurus sbb disebalik kurus dia ada penyakit.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list