CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 28717|Reply: 145

[Pelbagai] Perihal buah kayangan, any experiences??

[Copy link]
Post time 26-7-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Gara-gara harga kayangan, kami tanam sendiri buah kayangan ni. Gambar kat bawah ni semua dari pokok belakang rumah dan dusun arwah ayah tinggal. Paling mahal i pernah beli sebiji rm120, sedih duit, buah tak tera mana. Korang ada pengalaman tak dengan buah kluster kayangan ni.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak pernah beli durian musang king kong 2 biji rm600 lebih.. tu pun sbb anak nak sgt mkn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Arwah tok iols oernah cakap..
Sebab masa tu dia tanam.durian n manggis banyak
N duku..
Tok pompuan iols cakap nak tanam koko banyak..
Tp arwah tok iols cakap..dia tanam utk cucu cucu dia..sebab bila nnt cucu dah besor..blom tentu depa dpt kutip mcm ni..
Ya..mmg btol..sebab time pkp cm ni..beli je..huwaaaaaa....
Iols rindu nak dengor bunyi durian gugur..panjat pokok mamggis..(paling senang sebab dahan dia kukuh)
Amek.pulasan..kait duku
Now susaj nak jumpa duku kan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kami ada derian batang dia 3 pemeluk. Org curi bawak raga ramai2..buat sakit hati mak aku. So dia tebang semua durian. Masa tu kalau kumpul durian boleh cecah sinki.

So mak aku ni pandai pilih durian. Kalau dia kata bagus, baguslah. Kalau dia kata durian lama, mmg lama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:50 AM | Show all posts
aku pernah 2 -3x je makan musang king ntah la bagi aku mk ni pahit sangat & manis sgt pon ya juga. smalam pon ada juga musang king ntah siapa ntah bg customer aku kot tapi malas aku nak makan sebab 1) aku tak suka rasa pahit & manis dia 2)aku malas nak makan benda yg ntah siapa2 bagi. mungkin lain org lain selera.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 26-7-2021 09:24 AM
Mak pernah beli durian musang king kong 2 biji rm600 lebih.. tu pun sbb anak nak sgt  ...

Wowww, beli kat mana tu, aiyooo harga btul2 kayangan ya…

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-7-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kupucandy replied at 26-7-2021 11:55 AM
Wowww, beli kat mana tu, aiyooo harga btul2 kayangan ya…

Kat area pasar borong kat JB ni.. 2 biji aje pulak tu.. dah la mak mmg xmkn durian. Tapi sbb anak yg kecik tu asik sebut aje.. tu yg bawak dia p mkn situ… pastu ckp kat anak.. 6 bulan xleh mkn durian sbb cover balik duit tu.. hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Durian paling sedap pernah makan black thorn tp berpeluh nk bayar. So suami decide tanam sendiri durian sekarang sbb harga kayangannn. Moga2 menjadi la duriannya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni la hah durian kayangan harga sebiji lbh kurang rm300 lebih.. huwaaaaa sebak sedih rasa..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ckp pasal durian ni. Bg iols beli yg timbang isi puas hati rasanya. Tak pun masa nak beli tu bawa bekas siap2 suruh penjual tu kopek kat situ. Kalau busuk ke nampak isi mangkau suruh tukar.

Cuma nak tahu bila start durian ni jual timbang eh? Masa kecik2 dulu jual longgok kan? Eh siapa la start timbang kilo ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:23 PM | Show all posts
nasib baik aku tak suka sangat durian...strawberry aku suka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 26-7-2021 01:16 PM
Durian paling sedap pernah makan black thorn tp berpeluh nk bayar. So suami decide tanam sendiri dur ...


Black torn tu dia timbang sekali dengan tangkai ke? Iols tgk yg ezy durian jual. Dia timbang tangkai ja dah 3kg = rm300..gila la penjual ni.timbang sekali tangkai. Sekali hari tu ezydurian kena kompoun 10k. Rasain lorh jual mahal2 lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecik2 dulu ada dangau kat kawasan belakaang rumah, abg2 akan bermalam utk tunggu durian luruh sbb takut pencuri ambil.. ataupun, pagi2 akan kutip durian yg luruh.. kenangan waktu kecik.. skrg ni semua pokok tu dah xde... So kalau nak makan kena beli la... Last week beli D24 kampung 2 biji tapi tak berapa elok.. last2 dpt la buat stok tempoyak sebotol.. memadai utk sampai musim durian seterusnya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa duri hitam mahal sangat ya? Dulu2 musing king tu yang mahal, tu pun pernah beli sebab murah sekilo 30.beli yang kecik je la nak merasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 26-7-2021 01:24 PM
Black torn tu dia timbang sekali dengan tangkai ke? Iols tgk yg ezy durian jual. Dia timbang tan ...

Rasa timbang sekali. Teringin punya pasal beli la jugak nk rasa. Tapi cukup la sekali

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini durian kayangan. Tapi kt malaysia harga yahudi. Hari tu nampak kt FB, harga di SG lebih murah. Mana datang tu?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya bli airflown musang king 400gm..rm80 from raub pahang to miri. Bli lah 6pack..bagi mak pak mkn  sekali. Untung lah u ols duduk kpg yg ada dusun buah ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akuchenta at 26-7-2021 06:45 PM

Mak ayah banyak tanam buah durian, rambutan, langsat, nangka utk anak2 dan cucu. Tanam byk sebab xnk tgk anak anak cucu 'terliur' tgk buah org lain.  Tgk sekarang bukan main mahal durian. Yang xda tanam sanggup ke beli mahal. Kena fikir 2 3x. Aku tak sggp beli MK yg mahal nk mampu*** tu

Memang bersyukur sgt mak ayah byk tanam buah. Yg tak abis makan beri jiran @ jual

Nasibla aku ni bukan hantu durian.  Kalau ada, makan. Rezeki. Kalau takde, takde la sanggup pusing2 jalan2 cari durian yg sedap lunak.
Anak2 pun sama


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dolu2 iols fefeeling nak beli dusun buah.. mak tak bg. Siapa nak jaga, katanya.. kalau dah beli, la ni voley fefeeling mkn doyan setiap musim.. hehe.. bkn rezekiku..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 08:22 PM | Show all posts
harini durian sekilo rm40..trus nafsu terbantut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 3217 Replies : 19
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38135 Replies : 296
Gadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wajar atau tidak zaman sekarang
YgBenarGadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wa
Views : 34632 Replies : 214
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 172164 Replies : 2845
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19879 Replies : 294
Tidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor kes orang hilang - KPN
mojarean_XTidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor ke
Views : 18010 Replies : 19
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31522 Replies : 210
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91925 Replies : 794
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28349 Replies : 92
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 7183 Replies : 7

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 07:23 PM GMT+8 , Processed in 0.279287 second(s), 70 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list