Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
13520
View
118
Reply

Ayda Jebat Pedih Ulu Hati, Pilih Lahirkan Bayi Secara Pembedahan

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-8-2021 11:01 AM | Show all posts |Read mode
Menghitung hari bergelar seorang ibu, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat yang kini sarat hamil tujuh bulan sedang menikmati pengalaman untuk bergelar biarpun adakalanya begitu mencabar.


Memasuki trimester terakhir yang berbaki sekitar dua bulan lagi, antara yang sedang dirasai Ayda, 29, kini adalah pedih ulu hati hampir setiap malam sehingga muntah-muntah.


Bahkah pelantun lagu Parah itu berkata, dia turut mengalami kesukaran sukar tidur malam selain perut atau bayi dalam kandungannya sering mengeras.


Foto: IG






Tidur duduk, sakit pinggang tak payah cakaplah kan. Tapi saya menikmati perjalanan ini. Syukur. Tapi tolong saya. Ada apa-apa tips untuk saya yang selalu pedih ulu hati terutama pada waktu malam wahai ibu-ibu sekalian? ujarnya.


Meninjau ruangan komen, ramai peminat Ayda berkongsi tips antaranya mengamalkan pengambilan bijirin oat yang berupaya menyerap gas asid dalam perut.




  



  



Tidak kurang juga, ada pengikutnya mengingatkan isteri kepada pengacara Nabil Mahir itu supaya tidak mengambil makanan pedas dan berempah.


Pada masa sama, kaum ibu turut berkongsi cara mengurangkan rasa sakit pinggang ketika tidur dalam keadaan duduk bagi wanita mengandung iaitu dengan meletakkan posisi bantal dengan lebih tinggi.




  



  



Ayda yang mendirikan rumah tangga bersama Nabil pada 1 Januari lalu dijangka akan melahirkan bayi pertama mereka pada Oktober depan.


Menurut Gempak, Ayda memilih untuk melahirkan bayinya secara pembedahan. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Camne nk membiak sampai 13 budak camni 1st anak dh serender.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Huuu beranak czer pun sakit.. beranak normal pun sakit bertabah la wanita sekalian.. dedua pun sakit.. pintu je berlainan..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:28 AM | Show all posts
kalau tak der masalah kenapa pilih czer? kalau mmg disarankan doktor tu lain cerita...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:31 AM | Show all posts
makadek replied at 2-8-2021 11:20 AM
Camne nk membiak sampai 13 budak camni 1st anak dh serender.

tau takpe..mungkin dia pkir beranak tu sedap cam main kekdahnya..

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:38 AM | Show all posts
takut poen koyak ke tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka she menten jaaa x naik. Perut pun cumel jaaa... semoga dipermudahkan urusan she & baby
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Pedih ulu hati ni time tido kn boh bantal tinggi..sis sampai hingga melahirkan pun angkut bantal lebih ke hospital.Ya klu dh nkoperate mcmmana nkcapai team bola tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
moga sheols sedar beranak 13 tu agak perit untuk dicapai tapi kalau itu yang sheols nak, go ahead
moga mudah beranak
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak team bola kunun
Seketoi pun merungut dah

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata nk smpi 13 anak... kalau czer, smpi 45 tahun pun lum tentu tercapai 10 anak..
aku rasa ada yg cucuk2 dia suruh czer2 ni. Hahaha. Tak rasa AJ ni lembik sgt nk beranak normal pun tak bole.
(Tapi kalau korang memang kene czer atas alasan perubatan/keselamatan, tu lain cerita ok)
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Org kata kalau pedih ulu hati baby banyak rambut/bulu ahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
newyork replied at 2-8-2021 12:37 PM
Org kata kalau pedih ulu hati baby banyak rambut/bulu ahahahah

tgk laki dia pon tau dah.. huhuhuhu.. mgkin ade btulnye tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 12:44 PM | Show all posts
nexttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Takda masalah kesihatan takyah pilih czer..sayang badan tu nnti kot2 nak terberanak lagi kena tggu banyak tahun. nak czer semata taknak sakit beranak..cmtu takyah lah beranak. Ngadaaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 01:09 PM | Show all posts
midori_katana replied at 2-8-2021 11:28 AM
kalau tak der masalah kenapa pilih czer? kalau mmg disarankan doktor tu lain cerita...

Dia lg tau pain treshold dia macam mana. Biarlah janji jangan beranak kat rumah sudahla
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 01:10 PM | Show all posts
Nana_Man replied at 2-8-2021 12:22 PM
Kata nk smpi 13 anak... kalau czer, smpi 45 tahun pun lum tentu tercapai 10 anak..
aku rasa ada yg ...

Duh macamlah beranak csect tak sakit
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Beranak czer lagi sakit dikk..
Percayalah akak anak 3 ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 01:22 PM | Show all posts

takut cik somi lari kot.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Beranak cmane cara pon tetap sakit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list