Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
19955
View
225
Reply

Rakan Industri Fitnah- Rita Rudaini Lebih Rela Tak Berlakon Daripada Suntik Vaksin!

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-9-2021 12:52 PM | Show all posts |Read mode
Rasanya ramai dah tahu Rita Rudaini memang tak nak ambil vaksin.


Sebelum ini juga kecoh bila Rita menyelar pihak yang melarang  golongan anti vaksin beli beras.




Via:murai.my




Baru-baru ini kecoh bila ada yang mendakwa Rita boleh shooting walaupun tak ambil dos suntikan.


Bukan orang lain, tapi orang industri sendiri yang memfitnah dirinya katanya.




Foto: IG




Melalui Instagram, pelakon ini kata dia hanya duduk di rumah dan menjalani kehidupan macam biasa.


"Ada rakan industri fitnah sistur cakap sistur tengah shooting. Sistur tak ada vaksin. Kecoh ini dok menjaja???alahai sabar la wahai teman. Jangan takut dengan rezeki awak.


"Rezeki awak dan rezeki sistur tak sama. Tuhan dah asingkan dah. Tak yah nak berebut wahai teman. Sistur ini dekat rumah je. Tak pergi mana pun. Duduk main tanah, masak, kemas rumah,"tulisnya.










Dalam masa yang sama Rita tak kisah langsung nama digugurkan dariapa berlakon dalam mana-mana produksi.


"Sistur percaya dengan rezeki yang Tuhan dah tetapkan. 100 episod nama sistur digugurkan pun sistur okay sebab bagi sistur Allah dah tulis macam itu. Sistur sentiasa bersangka baik dengan Dia. Sebab apa yang dia tak bagi itu ada sebabnya dan Dia tak pernah hampakan hamba-hamba Dia. So percayalah apa yang dengki sangat dengan sistur? Tak relax ke?"




  



  



Okay sistur. Apa pendapatan Rita ni sebenarnya selain berlakon? Ramai musykil, tak gitu? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada lagi thread si ritrud ni..berapa banyak dahhhh!
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:13 PM | Show all posts
tak faham dengan sorang ni.

ramai dah pesan duduk diam diam..tak  nak vaksin duduk diam diam sudah.
bukan kena paksa kena tangkap suruh  pergi vaksin..
tapi tak habis habis provoke orang ramai...bila di tuduh anti vaksin...marah melenting.





Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo tak berlakon, apa mata pencarian si ritrud selain produk dia? Laku keras smpi bole sustain lifestyle?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:19 PM | Show all posts
mat_arof replied at 9-9-2021 01:13 PM
tak faham dengan sorang ni.

ramai dah pesan duduk diam diam..tak  nak vaksin duduk diam diam suda ...

attention seeker much
tu lah aku cakap
bab jodoh tanak bersangka baik pulak ngan Allah
masih lah duk tuduh bini baru ex-laki tu tak move on
macam lah dia terpaling dicintai ex-laki, terpaling dikenang
aiyooo

tanak vaksin, duk rumah
senyap sudahlah
saja nak acah2 terpaling berani menyalak

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
X berlakon lg bagus laaa... Mnyemak ajer.... Byk lg muka baru yg x kekwat mcm sistur... K

N hero pun byk yg da x sesuai ngan sis okeh
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Waktu tak nak vaksin gigihnya memetik nama tuhan dan gunakan agama untuk cover diri. Tapi bila nak cucuk filler sampai dagu jadi pembuka tin, entah agama ke mana, entah tuhan pun tah ke mana. Asalkan dagu boleh buka tin susu pagi2 untuk buat susu pada anak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia nie mmg bodoh teramat bodoh..meroyan ja kerja
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau bahasakan diri kau in proper sis ke, akak ke mahupun acik lg bagus.

Sistur2, acah cute lg muda remaja kah? Menyampahh
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:38 PM | Show all posts
pastu hang meroyan kata laki bagi nafkah tak cukup...       
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:40 PM | Show all posts
mat_arof replied at 9-9-2021 01:13 PM
tak faham dengan sorang ni.

ramai dah pesan duduk diam diam..tak  nak vaksin duduk diam diam suda ...

hai awk..ada GV dak tahun ni..hahaha sorry OT
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 9-9-2021 01:19 PM
Kalo tak berlakon, apa mata pencarian si ritrud selain produk dia? Laku keras smpi bole sustain life ...

Kannn.... Ak pun pelik... Kedai kuih dia pun da tutup... Skang dia duk umah bru 3 tingkat kan.. Ke mmg dah lama?...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:46 PM | Show all posts
pi mampoih la ritrudeeeee

tak pernah minat hang
apa drama hang ada aku memang tak tgk pun



Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
X kisah la ko nk vax ke ape.. Lantak ko la klu terkena ko yg suffer
Cumanya.. Smua bende dia nk respond sampi troll bodo mcm tu pun dia nk amik pot..
Sebenarnya dia yg kn chill jgn menggelabah bewak Sgt... Sampi x tau mn yg troll mn yg serious... Lebam Sgt kah
Ak x tau sape yg fitnah dia g shooting... Yg ak tau org cuma ckp artis x vax jgn menyusahkn org lain... Nnti x pasal2 smua x blh shooting...
General statement kot.. Dia terasa sbb dia yg mkn cili... X de org persoalkan rezeki sesape
Cerita besar 5 posen blh jd besar dulang klu dia komen...
Pastu org ckp lain dia paham lain.. Mcm satu dunia nk aniaya dia
Sick...

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyalak dengaq sampai ke Perlih


I heard you alright ritrude
Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay next!
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 02:02 PM | Show all posts
industri sampah sarap..sekian
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Yahoo...gembira RR tak kuar TV dah. Slmt mereput
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 9-9-2021 02:27 PM
Waktu tak nak vaksin gigihnya memetik nama tuhan dan gunakan agama untuk cover diri. Tapi bila nak c ...

Meol terpaksa bersetuju dengan kakaduda kerana point point yang sangat bernas yittu
Setuju tanpa bantahan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list