CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Azza

Rindu Tidak Bertepi Azrinaz Mazhar Hakim Pada Anak Yang Sudah Remaja

  [Copy link]
Post time 5-10-2021 11:31 AM | Show all posts
uish igtkan bg hak penjagaan je..
rupanya takleh jumpa lgsg ke..
kesian budak2 tu..

mak kandung masih ada lg tapi tak dapat jumpa..
sedihnyaa..
duit byk tp ntah bahagia ntah tidak..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah tu Maha Adil. Dia lepaskan 2 org anak2 Dia gantikan dgn 2 org lg anak. At least AMH ada tmpt curahkan kasih syg. Cuma bg iols polisi dan undang2 pisahkan anak dgn mak ni mcm zaman kuno la. Apa salahnya bagi hak bercuti ke setahun 2x. Begitu juga nasib Mazuin hamzah. Katanya skrg menetap di London ulang alik singapore. Anak2 kt Brunei
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Fortiori02 replied at 5-10-2021 07:11 AM
Napela sampai tak boleh nak jumpa anak2 ya, kesian azrinaz ni.

back to the situation pasal apa AMH buat kat palace kot till SB murka. itu kena pampasan sampai tak boleh jumpa until the kids reach 18.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 02:24 PM | Show all posts
electricopop replied at 5-10-2021 10:01 AM
Takkan x bole jumpa langsung?
Buat lah macam ala ala Agung dengan JR, bole jumpa anak-anak, tapi x ...

Jagong dengan JR bukan bercerai pun, sebab tu boleh jumpa. Dah memang tanggungjawab

Dalam kes Azrinaz ni dia terikat dengan undang2 kerajaan Brunei dan juga undang2 diraja. Anak2 nya itu bukan hak milik dia dah sebaliknya hak milik kerajaan Brunei, sebab both pun warganergara Brunei


Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
One day, anak2 nya mesti akan cari sendiri ibunya...kadang tgk fanmade ig yg tagged sheols gambar anak2 dia..sheols rajin like.
Betapa rindunya....

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 02:42 PM | Show all posts
very de MISTERI NUSANTARA.   kata pemimpin negara Islam.   tapi kehidupan peribadi tak melambangkan Islam sangat pun.   nampak sangat dia orang cerai bukan cara baik.  sampai anak2 tak boleh jumpa langsung mak.   
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-10-2021 03:17 PM | Show all posts
electricopop replied at 5-10-2021 10:01 AM
Takkan x bole jumpa langsung?
Buat lah macam ala ala Agung dengan JR, bole jumpa anak-anak, tapi x ...

Org Pahang citer kalau Sultan negeri depa pegi London selain urusan rasmi negara, DYMMSPBYDP jumpa JR juga cth baru2 ni khennn..
Ikut perjanjian, JR tak bole ada di Msia dan anak2 permaisuri yg jaga dari kecik sampai beso.. betoi ke ? Eh ter OT yaa amponn
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 03:22 PM | Show all posts
duit kepuk2 tp xleh jumpa anak adalah mental and emotional torture. Rasa mcm x sanggup sbb iols x percaya org lain besarkan anak iols. Tp nasib kita semua x sama...harap AHM bahagia walaupun x membesarkan anak duaorg tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2021 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
SpyLeman replied at 5-10-2021 10:30 AM
Konfem kerat ibu jari laaa...cuma ada syarat tertebtu. X blh declare demi keharmonian sejagat, x n ...

Tak boleh declare tu memang patut pun. Post igs dia dulu tak selari betul nak berlakikan sultan B.. merempan je.. anak pun elok la tak payah mak mental oopss…
So kena masuk seludup ke? Ahaha. asal berharta kekdahnya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaa kesiannya...
Kenapa gitu jadik nyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
SpyLeman replied at 5-10-2021 07:25 AM
Setahu iols itulah harga yg perlu AMH bayar utk kelangsungan hidup dia skrg. 100 juta USD dgn syarat ...

Apa salah dia ye smpi mcm gitu punya deal? Sedangkan yg no 2 aman2 je jumpa anak. NJH tu x pernah nmpk sekeping gambar pun kat kerabat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 04:30 PM | Show all posts
betul ke tak boleh jumpa langsung. kesiannya. cannot imagine kalau iols tak jumpa anak bertahun2. 2 3 hari outstation pun dah rindu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
mendeluk replied at 5-10-2021 01:30 PM
back to the situation pasal apa AMH buat kat palace kot till SB murka. itu kena pampasan sampai ta ...

Dgr gak org2 dok cakap pasal nape azrinaz kena kuar dari palace, tapi tu la kan, cam kesian anak2 terpisah dr mak. At least bg dia melawat anak sekali sekala ke kan. Kalo takut azrinaz akan buat tak elok or beri pengaruh tak elok kat anak2, leh je tetapkan supervised visitation, so ada org dewasa akan monitor masa lawatan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesilapan terbesar azrinaz kawen ngan sultan..dari dulu tak penah dengar ceta yg elok pasal keluarga diaorg ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
hareeeesah replied at 5-10-2021 03:31 PM
Tak boleh declare tu memang patut pun. Post igs dia dulu tak selari betul nak berlakikan sultan B. ...

Utk bela anak2 tu NJH dah dapat skim pencen dan VSS uolsss...x pyh pikir lg kos2 tersebut. Skrg dia cuma fokus kpd perniagaan tudung yg 10 hengget tu utk menampung masserati beliau
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
SpyLeman replied at 5-10-2021 08:36 PM
Utk bela anak2 tu NJH dah dapat skim pencen dan VSS uolsss...x pyh pikir lg kos2 tersebut. Skrg di ...

Hahahh tudung pun macam dah takde je.. wow dah maserati pulak dari mclaren.. kemana je la dia nak tekan dalam kl bin sesak ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2021 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
KamikuP replied at 5-10-2021 03:17 PM
Org Pahang citer kalau Sultan negeri depa pegi London selain urusan rasmi negara, DYMMSPBYDP jumpa ...

Masa majlis tengku iman akad nikah, JR ada je kat majlis tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2021 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Galgadot22 replied at 6-10-2021 12:37 AM
Masa majlis tengku iman akad nikah, JR ada je kat majlis tu

Yep betul tu. Masa tengku nikah mmg JR ade je kt sini. Katenye JR ade je rumah dia sendiri kt KL. Masa tengku Iman bersalin pon JR yg jage
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2021 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti anak2 AMH yg baru ni tak sangka yang diorg ada abang dan kakak dlm keluarga diraja brunei
Wuishhhh dasatt..bleh citer kt kawan2 skolah nanti
Like can u imagine,ko ada siblings yg ada dlm family diraja terkaya di dunia
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2021 08:30 AM | Show all posts
kesiannya.. harap dia masih dibenarkan berhubung dgn anak2 melalui whatsapp wlpun dilarang berjumpa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 04:22 AM GMT+8 , Processed in 0.061558 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list