JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
306797
View
144
Reply

Watermark Tutorial untuk Gambar Eksklusif

[Copy link]

Author: Santeira       Show all posts   Read mode

Post time 13-4-2009 03:01 PM | Show all posts
kan ahli nujum...... gambo curik kat facebook org pong nk letak 'air tanda' sendiri... besar-besar pulak tu...

mcm org putih p afrika pulak declare dia yg jumpa afrika.. padahal org asli sana yg dh lama menetap situ...

gambo sendirik eks.. kpd super-super senior cari.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2009 11:29 AM | Show all posts
emmmm...waaaa.nak jugakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2009 02:59 PM | Show all posts
Post Last Edit by malon at 21-7-2009 18:36

Tutorial Watermark Menggunkan Software Watermark Factory (7mb)



http://img36.imageshack.us/img36/9137/capture1p.gif

Hasilnya:








Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2009 07:57 PM | Show all posts
Tutorial versi Youtube



Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 02:40 PM | Show all posts
pakai 'paint' pun boley
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 08:25 PM | Show all posts
Cadangan watermark tu letak banyak2 sikit ... gn hanya satu baris

mama_nutty pnjm gambar yea....sbb ni kompem  gambar exclusive kan ..

ni guna photoshop ...opacity around 30

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 09:04 AM | Show all posts
Tutorial and tips yg sgt berguna..!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2009 08:54 PM | Show all posts
tips yang sangat baik........
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2010 07:05 PM | Show all posts
ikut rajin la.. x suma reti guna photo editing
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 10:28 AM | Show all posts
di kocok-kocok!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2010 10:48 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2010 10:50 AM | Show all posts
Satu nak tanya kalau gambar water kita punya letak kita letak cari forum maksudnya i sendiri dah tak boleh paste gambar ni kat tempat lain ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2010 10:53 AM | Show all posts
Soory taip tak betul maksud saya kalau gambar saya watermarkkan dgn text cari forum, adakah maksudnya saya dah bagi full copyright ownership pada cari forum dan seterusnya x boleh lagi guna gambar tu untuk tujuan lain?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 03:09 PM | Show all posts
camne nak insert gamba??
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 04:43 PM | Show all posts
lingkuplah yang lain, xdpt gamba exclusive
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2010 02:01 PM | Show all posts
best jugak ni....
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 12:11 AM | Show all posts
oo..baru tahu
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 02:05 AM | Show all posts
Untuk adobe photoshop elements, boleh follow tutorial ni:-

http://www.brighthub.com/multime ... articles/10348.aspx
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2010 01:31 AM | Show all posts
watermark leh dibuat dlm photoshop jew, lagi senang, lgipon dh berlambak software yg simple2 kt pasaran... x pon download jew dari internet... ada yg free ada yg kena beli... kan? (intunasi cam anak liza hanim)
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 10:21 AM | Show all posts
Zrinieescorner adalah kedai online terbesar yang menjual secara runcit & borong pelbagai jenis cadar harian, cadar bola, cadar pengantin dan sebagainya. Kami mempunyai lebih 50 agent & pemborong tetap yang menjual cadar-cadar bermutu dari kami. Kami juga mempunyai pelbagai cadar impian anda, dari murah, yang branded & yang ada gerenti dr kilang...yang pelbagai corak dan amat menarik...terus hubungi kami untuk mendapatkan harga yang menarik...deal dgn tokey terus pasti dapat runding harga...pasti, itu jaminan kami....tq..

sila ke kedai online kami.... http://rinieescorner.blogspot.com/

sila add fanpage kami di facebook jika anda mmpunyai facebook utk mendapat harga fan..

http://www.facebook.com/pages/manage/#!/CadarImpianku



terdapat cadar pengantin, cadar bola, cadar harian bersama comforter, tilam baby....dan sebagainya..

kami juga membuka peluang bisnes cadar secara online atau offline tanpa modal..hubungi kami..kami tunjukkan caranya


dan banyak lagi cadar yg murah n berkualiti...........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.122837s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list