JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
18704
View
49
Reply

port memancing..

[Copy link]

Author: guy_XY       Show all posts   Read mode

Post time 11-10-2009 03:22 AM | Show all posts
Kat tempat aku ada lima belas kolam besar...
Nama tempat dia Semenyih Fishing Village.
Ada restoran bagai.
Waktu memancing hanya sehingga jam tujuh malam sahaja tapi restoran sampai jam sepuluh malam.

Dah abis mancing kat situ boleh sambung kat belakang perumahan Semenyih Pelangi.
Lombong tu airnya jernih.Ada port untuk makan dan minum bawah pokok besar.
Percuma.Ikan yang ada kat situ -lampan, keli, tilapia,patin, sebarau, baung, li koh, jelawat.

Waktu malam bila masa bertenang boleh join ngan kaki pancing yang ada makan roti canai sambil minum kopi yang di beli dari kedai Brahim Maju di Pekan Semenyih yang beroperasi dua puluh empat jam.Sambil  makan sambil bercerita.

Kalau ujan boleh tumpang berteduh kat rumah kaki pancing yang berdepan ngan lombong tuh.

Kalau rasa tak bes nak alih pandangan ada sungai berdekatan. Ada ikan baung.
Kalau rasa nak relax lagi boleh mandi kolam air panas yang kurang lebih sepuluh minit memandu dari situ.

Amacam ...meleleh tak...
Hanya di Semenyih....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2009 10:31 AM | Show all posts
Kat Kolam Rekreasi Kelana Jaya.
Dekat tempat orang jogging tuh.

Tapi kena lesen.Memancing dibenarkan waktu cuti ajer.
Ikan Toman , Tilapia ( 1 kg/ekor) Li Koh dan Lampam, keli dan kura- kura.

...
rdzaccess Post at 11-10-2009 03:11


lor kat situ ker...

mcmane nak dapat lesen kalau hari cuti derang tutup...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2009 10:31 AM | Show all posts
ai petang ni konpem la pergi puchong...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2009 12:22 PM | Show all posts
Hari cuti opis jer tutup tapi kolam boleh mancing...tu cara penguatkuasa buat OT.
Dia datang pas tu mintak tunjukkan permit mancing.
Kalau tak der diorang suruh berhenti...

Limit satu joran jer tapi diorang tak kisah...
Lagi pun yang bagi makan ikan tu adalah pemancing sendiri...
Lebihan umpan campak ke dalam kolam...
Jadi ikan tu sentiasa lapar lah....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2009 01:16 PM | Show all posts
Hari cuti opis jer tutup tapi kolam boleh mancing...tu cara penguatkuasa buat OT.
Dia datang pas tu mintak tunjukkan permit mancing.
Kalau tak der diorang suruh berhenti...

Limit satu joran jer t ...
rdzaccess Post at 11-10-2009 12:22



so kalau pergi sane..beli pas hari cuti la yer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2009 02:02 AM | Show all posts
Pas tu laku untuk satu bulan.So beli sekali ajer untuk bulan tu.
Jadi boleh gi mancing 8 kali.Kalau ada cuti macam Deepavali bawa ke hari Isnin maka hari Isnin boleh guna jugak.
Waktu habis jam 7 malam.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2009 09:34 AM | Show all posts
Pas tu laku untuk satu bulan.So beli sekali ajer untuk bulan tu.
Jadi boleh gi mancing 8 kali.Kalau ada cuti macam Deepavali bawa ke hari Isnin maka hari Isnin boleh guna jugak.
Waktu habis jam 7 ma ...
rdzaccess Post at 12-10-2009 02:02


ooo mcm tu ker..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 02:49 AM | Show all posts
Ini peta nak pergi Semenyih Fishing Village dan kolam memancing di sekitarnya...

Ada yang free dan ada yang kena fee...

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 02:58 AM | Show all posts
Peta ni aku buat sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 03:24 AM | Show all posts
Post Last Edit by rdzaccess at 23-10-2009 01:14

Jalan masuk

Susur jalan mengelilingi kolam

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 03:27 AM | Show all posts




Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 03:34 AM | Show all posts


Ikan yang telah dipancing dan dimasukkan ke dalam akuarium yang terdapat di restoran

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 03:38 AM | Show all posts


Restoran dari kejauhan
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 10:33 PM | Show all posts
Kalau memancing udang galah dan ikan patin yang bagak2 saya syorkan di kuala langat dekat2 dengan olak lempit.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 11:05 PM | Show all posts
ok juga semenyih tu....... cantik
aku memancing si sg buloh..... RM18 sehari...
tapi tangkap lepas la...
ikan 5 kg ke atas
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2009 03:53 PM | Show all posts
dekat batu gajah..
clearwater...
port tepi RM15..
mancen la smpi muntah ijo..
sewa bot muat 2 org RM50..
pun mancenla smpi muntah ijo gak...
ikan2 yg ada stakat yg jumpa..
patin, ara, tongsan, peacock bass, sebarau...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2009 12:16 PM | Show all posts
dekat batu gajah..
clearwater...
port tepi RM15..
mancen la smpi muntah ijo..
sewa bot muat 2 org RM50..
pun mancenla smpi muntah ijo gak...
ikan2 yg ada stakat yg jumpa..
patin, ara, tongsan,  ...
ana_una Post at 14-12-2009 15:53


errr... nak tanya... i newbie kat umah ni...
best sgt ke mancing ni?
ada org suruh i dtg lepak sini...
i x paham sgt pasal mancing...
dulu2 ada gak mancing kat sungai kat kg...
tak pernahnya dpt ikan....
org lain selalu dpt habuan...
ikan takut dgn i kot....
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2009 01:41 PM | Show all posts
errr... nak tanya... i newbie kat umah ni...
best sgt ke mancing ni?
ada org suruh i dtg lepak sini...
i x paham sgt pasal mancing...
dulu2 ada gak mancing kat sungai kat kg...
tak pernahnya dpt ikan....
org lain selalu dpt habuan...
ikan takut dgn i kot....
Jaza2008 Post at 15-12-2009 12:16


bg akak beshhh..
especially ms tgk joran tergedik2 goyang..
lg betambah besh kalo ikan tu mengganas...
bole main tarik tali dgn deme...
ikan tu tanak kwn ngan jaza tu..
kalo ikut member akak..
dia kata sbm mancen...
ckp pd ikan...
"ni haaa... ada bwk makanan utk ko.. meh makan mehhh..."

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 08:15 PM | Show all posts
sapa2 nak joint aku pi pulau ketam layan kerapu, merah, jenak atau pari bleh le telpon 0122521219 atau 0193014670
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2010 11:09 PM | Show all posts
port mancing kat angles resort..klang..

ada chalet bole lah nk bwak family..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123277s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list