Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21622
View
68
Reply

BUASIR...

[Copy link]

Author: ayasofya       Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2013 04:40 PM | Show all posts
saya ada dengar kalu kita potong...nanti hubungan seksual akan jd lemah...kalu lelaki leh mati pucuk...huhuhuhuhu.. Wallahualam..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 10:03 AM | Show all posts
aikee04 posted on 27-2-2013 08:31 AM
Ai pun buasir...pernah potong dah 3thn lepas tapi dtg balik.....semlm berdarah balik
Ai rasa ...

Salam semua, boleh cuba maajun ni...100% akar kayu..dah ramai yg cuba termasuklah dari sabah&sarawak juga brunei. Insyaallah berkesan selepas dua hari pengambilan maajun ni...layari web ni untuk lebih details www.yatibiz.blogspot.com atau hubungi pn Yati
012-9326011..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 10:07 AM | Show all posts
aikee04 posted on 27-2-2013 08:31 AM
Ai pun buasir...pernah potong dah 3thn lepas tapi dtg balik.....semlm berdarah balik
Ai rasa ...

hi Ai, saya syorkan maajun dari Kelantan ni..sudah ramai yg mencuba termasuk dari sabah & sarawak juga brunei...layari blog ni www.yatibiz.blogspot.com atau hubungi pn Yati 012-9326011
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 10:24 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 22-2-2013 01:04 PM
Saya gi jumpe doc, tp bukan pakar sakit puan laa.. Klinik biasa jek.. Katanye buasir nie once dh pen ...

@sakuramiyagi...sebelum gi opearate sy cadangkan u try maajun ni..ramai dah cuba kesannya beransur baik selepas dua hari pengambilannya...ade juga yg telah opearate datg jumpa saya untuk mendapatkan maajun ni..ia tak mahal hanya rm35 shaj..klu pos laju hanya perlu tambah rm5(semenanjung) rm10(sabah & sarawak)..boleh layari website ni..www.yatibiz.blogspot.com atau hubungi Pn Yati 012-9326011..tq
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2013 10:22 AM | Show all posts
LAMA SANGAT MENDERITA BUASIR.hehe.. .saye sendiri dah lalu sakit ni tapi lepas makan ni. Alhamdulillah..kini BEBAS 100%. Ramai dah Berjaya bebas dari buasir ni.
Perhatian kepada driver-driver, pekerja ofis yang duduk lama, orang  suka makan pedas, orang kurang makan buah, dan kaki ngadap FB sambil duduk. Jom LIKE page buasir cure jom. Ramai geng yang tengah azab buasir berpunca dari sebab atas ni kan. Tak kite, mak ayah kite, tak mak ayah kite, adik beradik kite..jom kita bantu dan tambah nilai dalam hidup diorang meh. hehehe..

https://www.facebook.com/#!/pages/Buasir-Cure/142471552587215
http://www.heritagebuasecure.blogspot.com
atau direct call ke no 012-902 0986 - abe

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2013 10:25 AM | Show all posts
LAMA SANGAT MENDERITA BUASIR.hehe.. .saye sendiri dah lalu sakit ni tapi lepas makan ni. Alhamdulillah..kini BEBAS 100%. Ramai dah Berjaya bebas dari buasir ni.
Perhatian kepada driver-driver, pekerja ofis yang duduk lama, orang  suka makan pedas, orang kurang makan buah, dan kaki ngadap FB sambil duduk. Jom LIKE page buasir cure jom. Ramai geng yang tengah azab buasir berpunca dari sebab atas ni kan. Tak kite, mak ayah kite, tak mak ayah kite, adik beradik kite..jom kita bantu dan tambah nilai dalam hidup diorang meh. hehehe..

https://www.facebook.com/#!/pages/Buasir-Cure/142471552587215
http://www.heritagebuasecure.blogspot.com
atau direct call ke no 012-902 0986 - abe

yang penting, RAWATAN CEPAT, SELAMAT, DAN SIHAT.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2013 04:46 PM | Show all posts
Cuba maajun ni..untuk lebih details layari www.yatibiz.blogspot.com atau www.warisanislam.com terbukti keberkesananya InsyAllah
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2013 01:14 AM | Show all posts
ASSALAMUALAIKUM.
MBSB (Malaysia Building Society Berhad) - PAKEJ PEMBIAYAAN PERIBADI ISLAMIC MBSB
Mulai tarikh 01 Jan 2013 , MBSB menambahkan dua skim baru (MBSB NEW YEAR 2013 dan MBSB MAX-I (2) untuk keperluan pembiayaan peribadi khas
untuk kakitangan kerajaan Malaysia dan badan berkanun seluruh MALAYSIA . 1 MALAYSIA = )

NEW PRODUCT FEATURES MBSB 2013

1) PAKEJ MBSB NEW YEAR 2013

AMAUN PINJAMAN : RM3K TO RM250K
TEMPOH PINJAMAN : 6 THN TO 25 THN
KADAR FAEDAH : 3.99% FLAT RATE (WITH BANCA)
: 4.20% FLAT RATE (WITHOUT BANCA)
KRITERIA : GAJI MINIMA RM700.00
: KELAYAKKAN MAXIMA 70% (SEPERTI WASLAH)
: TERBUKA KEPADA SEMUA TARGET MARKET MBSB / FULLY GOV & GLC
: TIDAK DIBENARKAN OVERLAP LOAN MBSB SEDIA ADA
: 2ND ACCT DIBENARKAN JIKA BUKAN DARI PAKEJ WASLAH & MAX-I
: FRESH LOAN DIBENARKAN

POTONGAN : PROCESSING FEE 3%
: SECURITY DEPOSIT 1 BULAN
: INSURANCE WAJIB
: TemanKu, Amanah Raya Berhad, BANCA (JIKA BERKAITAN)

TEMPOH PROMOSI : SEHINGGA 31 march 2013 (CEPAT - CEPAT sementara PROMOSI masih ADA)
Peminjam mesti mempunyai gaji tetap RM700 dan keatas dan mesti sudah berkhidmat minimal enam bulan keatas Toleransi blacklist CTOS / CCRIS adalah
RM30,000 (1 BULAN KERJA TETAP PUN BOLE APPLY)

Pakej MAX-I (2) MBSB (MAX RM250K)
2) PAKEJ MAX-i 2
AMAUN PINJAMAN : RM3K TO RM250K
TEMPOH PINJAMAN : 6 THN TO 25 THN
KADAR FAEDAH : 4.77% FLAT RATE (WITH BANCA)
: 4.99% FLAT RATE (WITHOUT BANCA)
KRITERIA : GAJI MINIMA RM700.00
: KELAYAKKAN MAXIMA 70%
: TERBUKA KEPADA SEMUA TARGET MARKET MBSB
: OVERLAP LOAN MBSB SEDIA ADA DIBENARKAN (SEMUA PAKEJ)
: 2ND ACCT DIBENARKAN JIKA BUKAN DARI PAKEJ WASLAH & MAX-I
: FRESH LOAN DIBENARKAN


SYARAT KELAYAKAN ?

-Pinjaman Peribadi MBSB terbuka kepada kakitangan KERAJAAN NEGERI & PERSEKUTUAN .
-BADAN BERKANUN TERPILIH juga layak memohon pinjaman MBSB (spt MPOB, GIAT MARA, PUNCAK NIAGA, SYABAS,  MAB dll)
-Berumur 19 tahun ke atas & tidak melebihi 60 tahun semasa tamat pinjaman
-Berjawatan TETAP dan gaji pokok + elaun tetap serendah RM700
-Bayaran balik melalui BIRO POTONGAN ANGKASA
-Buat masa sekarang pinjaman MBSB tidak dibuka pada swasta dan tentera

Kenapa memohon pembiayaan peribadi MBSB melalui saya DAN KENAPA PERLU MBSB ? ANDA PERLUKAN 3 SEBAB ? saya bagi TRIPLE

-Pinjaman MBSB adalah secara Islamik
-Tanpa penjamin
-CTOS/CRISS tidak lebih dari RM 30 000 layak memohon
-Dokumen yang mudah
-Perlindungan Insurans Takaful Berkelompok
-Tiada caj tersembunyi
-Tiada yuran bulanan
-Hadiah menarik menanti anda!!!
-Lebih Telus dan Cepat - kami membantu anda menguruskan permohonan anda terus ke HQ MBSB di Kuala Lumpur
-Tiada Caj Tersembunyi - kami tidak memegang buku bank atau kad ATM anda
-Tanpa Upfront - kami tidak mengenakan apa apa bayaran pendahuluan
-Tiada yuran bulanan - apa yang dilihat pada jadual itulah yg akan dipotong
-Semak status dgn lebih MUDAH - kami memberi keistimewaan kepada pemohon yang memohon melalui kami utk menyemak  status permohonan di website kami

KEUNTUNGAN BERGANDA, BAYARAN BULANAN YANG TIDAK MEMBEBANKAN HIDUP ANDA ? BAYANGKAN KEHIDUPAN ANDA DIPENUHI DENGAN BEBANAN HUTANG YANG INTEREST
NYA MEMBUATKAN ENCIK/CIK/PUAN SEKALIAN TERPAKSA IKAT PERUT. SUDAH TIBA MASA UNTUK OVERLAP SEGALANYA !!! BAGI YANG INGIN MEMBUAT DUIT. INILAH
PELUANG YANG PATUT ANDA REBUT . BERILAH SAYA PELUANG UNTUK TUNJUKKAN KEPADA ANDA KENAPA MESTI MBSB. IF YOU NEVER TRY YOU WILL NEVER KNOW.
CHECK SAHAJA DAHULU ANDA LAYAK ATAU TIDAK. BERIKAN :

1) Nama
2)Tempat Kerja
3)No.IC
4)Gaji Pokok / Elaun Tetap / Jumlah Potongan pada Slip Gaji YANG TERKINI ( senang sikit buat KIRAAN KELAYAKAN ANDA )

Hantarkan ke Personal H/p : 0173351532 call/msg/whatsapp
2nd Num : 01111567913 msg/whatsapp
Email : mhaslam24@yahoo.com

Servis Terbaik Dari Ladang ! ANDA BOLE LIHAT STATUS LOAN ANDA SECARA ONLINE BILA ANDA APPLY DENGAN SAYA / BILA-BILA MASA
BLACKLIST/CCRIS/CTOS/OVERLAPP dialu-alukan JANGAN LEBIH 30K DAN KEATAS ! FUYOO !! MASYUKKK !!!

SERVIS 1MALAYSIA
Utk pemohon yang berada jauh. Urusan penghantaran borang adalah menggunakan Pos Ekspress - Dijamin Sampai Esok. Kalau hari ni tak sampai, esok
mesti sampai! Sila rujuk pada helaian sisipan Pos Ekspress utk kawasan penerimaan yang lebih dari sehari. Mudah, Murah dan Cepat.
Terima Kasih Abg Posmen
IF THE SERVICE IS GOOD PLEASE TELL YOUR FRIENDS , IF THE SERVICE IS BAD PLEASE TELL US

YOUR SATISFACTION IS OUR COMMITMENT

-ANDA KEUTAMAAN KAMI
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2013 11:56 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2013 08:07 AM | Show all posts
Antara faktor penyebab buasir ialah cirit birit kronik, kurangnya pengambilan makanan berserat dalam diet harian seperti sayur dan buah-buahan, duduk atau berdiri dalam jangka masa yang terlalu lama, sembelit disebabkan najis yang besar dan kering memerlukan pesakit meneran dengan kuat, berat badan berlebihan memberikan tekanan yang lebih kepada saluran darah, hamil adalah penyebab utama buasir kerana tekanan meningkat akibat rahim yang membesar.

Pesakit buasir perlu mengubah gaya hidup untuk sentiasa sihat, pemakanan perlu dijaga dengan kurangkan makan diluar, lebihkan fiber, banyak minum air suam dan sentiasa bersenam.

Vitamin yang bole diambil untuk mengurangkan masalah buasir ialah Ostematrix, Omega Guard dan Zinc.

♡♥Testimoni set Buasir♡♥
Salam..
Rini nk kongsi pengakuan seorng cust yg menggunakn set buasir.
Adik ni muda lg tapi ada msalah susah nk buang air besar dan disahkan mengidap buasir.
Saya suggest kat dia supaya amek ostematrik n zinc complc untuk permulaan. Lps 2 mggu dia contact sy dan bgtaw yang dia gembira sangat sebab sejak amek set tu dah da perubahan, buang air besar dah tak sakit dan ketulan pada duburnya dh semakin berkurangan. Yang kelakarnya dia kata jenuh nk telan 4 biji oste tu..hihi....maklum la tablet oste tu kan besar sikit. Saya bgtaw kat dia kalu nk sihat kena lah berkorban sikit.
Apa yang penting hati rasa gembira bila dapat menyelesaikan sedikit masalah custemer.

Credit to Eizan Adzan
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2013 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam, dulu pun penah kena gak. Pastu tiap kali 'membuang' tu mcm sakit sgt. Darah pun bketul2 kuar. Smpaikan fobia nk 'mbuang'. Lps tu jd buasir. Mula2 xtau psl ni. Smpai nk duduk pun sakit. Citer la kt member. Dia pun bgtau kakak dia pun kena. Dr bgtau dia slalu la tekan msk kan balik isi yg kuar tu. So aku pun ikut la buat. Mmg la sakit skit tp tahan je la. Tiap kalu dia kuar terus tekan mskkan blk. Skrg alhamdulillah dh xde.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2013 04:32 PM | Show all posts
Mama pun ada penyakit nie... dah terkeluar ... sedih dan takut...tapi sbb pregnant nie..nak berubat org makan ubat yg bukan2 pun tak berani...so ingat tunggu lepas bersalin kot... kwn2 citer laa semua pengalaman kamu kat sini, kot2 boleh dijadikan panduan....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2013 08:03 PM | Show all posts
dulu saya pun kena juga.bedarah ja time g jamban.mmg rasa derita. abang saya suruh mkn royal jeli cni.mula2 mmg tkmau pecaya.tapi rasa sakit tu buat saya pasrah beli dan makan. Alhamdulillah dgn izin Allah jugak buasir tu kecut. time pregnant pun sy mkn jugak. kawan2 boleh try. tktau harga brapa sekarang.dulu rm63 kot.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2013 11:06 AM | Show all posts
xyh beli garam mahal2 . garam masak kat umah tu pun bole.
campur garam ngan air suam2 kuku , kacau rata.
lagi byk garam lagi bagus.
then rendamkan punggung dlm air garam tu.
biar buasir tu sampai terendam gitu.
buat selama 5-10 minit tiap2 ari, 2-3 kali sehari.
inshaAllah kecut la ia.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2013 11:25 AM | Show all posts
saya kena lagi ler... tgh pregnant la...huhuhuhu...dh 36 minggu...takut lak nk bersalin
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy nak tnya la..klau jd berak berdarah tu mmg akn jd buasir ke...sy dr kecik smpai la da umo 27 ni slalu jd berak berdarah..tp sy xada masalah sembelit..or sakit msa nak buang air besar tu dan xda apa yg trkeluar..selain dr buasir punca apa lg ye jdnya berak berdarah ni..wlaupun jrg2 jd tp tkut jga la..ada sesapa yg tau x..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 08:39 AM | Show all posts
masalah buasir amil Oste (oste boleh kurangkan masalah sembelit), omega guard (bahagian dubur kan ada otot, so omega boleh kecutkan buasir) + zinc (zinc utk pulihkan luka akibat buasir)
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 01:45 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 22-2-2013 01:04 PM
Saya gi jumpe doc, tp bukan pakar sakit puan laa.. Klinik biasa jek.. Katanye buasir nie once dh pen ...

Assalamualaikum! boleh cuba ubat maajun buasir dari Kelantan. untuk lebih detail website www.yatibiz.blogspot.com ramai yang datang beli dan ramai juga repeat order..InsyAllah serasi dgn izinNya
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2015 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya nak tanye.. apekah makanan2/minuman2 yg pesakit buasir x boleh ambik ye?..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 03:32 PM | Show all posts

I pon dulu kena gak sampai nk operate.. last sekali jumpa ubat kampung... makan seminggu terus ok... buasir teruk kottt sampy x bole gerak sakitt... Alhamdulliah la ni guna yang tu ja...ahhaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076753s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list