Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
129310
View
861
Reply

[Makanan & Minuman] JJCM Food Place Review Vol 1

  [Copy link]

Author: dilaOHdila       Show all posts   Read mode

Post time 6-12-2010 12:40 PM | Show all posts
nak dijadikan cite..selang seminggu lepas tu..
aku gigih mencari kedai ikan bakar yg lain kat melaka tu
(kebetulan ada hal kat melaka)

akhirnya...aku jumpa kedai ikan bakar yg memang lazat..
aku lupa nama kedai..
tp kedai dia kat medan ikan bakar Pernu..
kedai yg dekat dgn laut..
tp masa aku pegi tu pukul 5..
so..air belom pasang










antara menu yg lazat itew adalah :

ketam blackpepper



butter prawn



lala...er..lala ape ntah adik aku pesan.. (aku tak makan lala)



ikan bakar




mari makan !



sedang kami bermakan²..air pon pasang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2010 12:45 PM | Show all posts
sambungan cerita di atas

beberapa mggu yg lalu...
aku pon kembali lg..
ingat nak makan kat kedai yg sedap tu..
tp kedai tu blom bukak..
so..we decided utk pilih kedai yg berdekatan..
makanan dia oklah..just nice

dia bagi makan salad buah dulu..



sotong goreng tepung



ketam balckpepper



gambar ikan bakar dgn sayur cendawan lupa nak amek..
sebab lapar..voley?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2010 03:11 PM | Show all posts
FUHHH.....tliur nengok pic dlm bod nih.......
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2010 12:25 AM | Show all posts
Kompleks Medan ikan Bakar (Restoran Terapung) kuala Sungai Baru ,Melaka.


seafood yang sangat fresh!

dan harga yang berpatutan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2010 08:57 PM | Show all posts
JJCM - Lokasi: Hamid Restaurant, Thanon Prachathipat Road, Hat Yai









Ikan Siakap Tiga Rasa



Tom Yam Campur



Daging Masak Merah



Sotong Goreng Tepung

(semua sedap, tak de pun yg tak sedap)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 08:24 AM | Show all posts
Reply 19# dilaOHdila

dilla , yang satu kepala rm28 tu ade mcm2 steamboat ke ? berbaloi tak dgn harga yg dikira berbaloi tu ?

makna kata dgn rm28 tu bole makan semua yg ade kat situ kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 08:35 AM | Show all posts
Reply 45# dilaOHdila

dilla , nak tahu arah ke arena heavens nie coz tak berapa mahir kawasan nie.. tp terpikat dgn harga buffet yg murah tu..

rm19.90 satu kepala kan ?

saya hanya tahu start dari beriani gam tepi highway yg dpn skit tu ade susur kiri ke hospital serdang jer... pastu nak menghala kemana ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2010 03:23 PM | Show all posts
JJCM - Lokasi: Restoren Ayam Penyet Api, Wangsa Walk, KL



Chocolate Ice Blended, Sour Pop with Bluberry & Ice Lemon Tea  



Nasi Putih & Sup Rawon



Ayam Penyet



Udang Penyet



Sisa-sisa...



Bil...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2010 10:29 AM | Show all posts
Ok, semalam aku makan kat Tasik Idaman di area Sungai Buah / Bukit Unggul Bangi Lama.. Makanan & minuman order semua sedap.. Service pantas.. Harga untuk Nasi goreng paprik + Nasi putih + Kerang bakar + Daging masak pepper + Tom Yam + Sup Ayam + Air limau nipis + Laici Epal hanya RM34.. Mmg boleh rekomen lat org.. Tempat pon lawa..

Ni link foursquare pasal tempat tu. http://foursquare.com/venue/3503668


Antara kawasan dia


Pembakaran ikan


Kerang Bakar


Nasi goreng paprik


Daging black pepper (sorry blur sikit)


Tom Yam.. Manis sket tp sedap sgt (tekak kelantan aku nih)


Sup ayam..

~iPhone 4~

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 01:39 AM | Show all posts
JJCM - Lokasi: Little Wok Kitchen, Wangsa Walk, KL



Antara menu ...



List yg diorder ...



Sudu & mangkuk ...



Tembikai Ais, Ice Lemon Tea & Sour Plum Kasturi



Hot Plate Tau Foo



Chicken Wing Fried Rice



Cantonese Kwai Teow



Prawn Porridge



Fried Kwai Teow



Combo Fish Ball Mee Soup



Sweet and Sour Chicken Rice

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2010 10:22 AM | Show all posts
nak pengsan masuk bod nih
terliur kat semua makanan tuh

bestnya dok kat bangi.... mcm2 restoren baru ada yerk...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2011 10:44 PM | Show all posts
aku g makan kat restoran jaring (sebelah domino pizasss) last week.. mmg sedap ler kedai nih.. rege pon ok gak.. tapi luper nak amik gambo psl dah tgh kebulur jgn.. aku bagi link ajerlah

http://masak-masak.blogspot.com/ ... -petaling-jaya.html
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 06:15 PM | Show all posts
JJCM - Al-Amin Food Corner, Greenwood, Gombak



Menu Makanan



Menu Minuman



Fresh Oren



Barbican Perasa Apple



1 Set Nasi Mandy untuk 4 orang



Salatoh



Sup & ???



Nasi Ayam Salai



Sisa-sisa ... (mmg puas hati makan )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 06:35 PM | Show all posts
JJCM - Ana Ikan Bakar Petai, Tanjung Lumpur, Kuantan

Actually kedai ni kami akan singgah makan setiap kali turun Kuantan
Dah setahun tak pergi sana, makan baru2 ni agak kecewa sebab dah tak berapa sedap mcm dulu
Malam tu cuma tapau je lauk and makan kat rumah....



Signboard 1



Signboard 2



Ikan-ikan yang tak berapa byk malam tu ....



Kerang & Lala



Pilihan kami - Sotong, 2 ekor Ikan Merah & Lala



Tempat membakar ....



Pekerja2 tengah menyiang ikan ....



Ikan Merah 3 Rasa (dah separuh makan baru teringat nak ambik gambar )



Ikan Merah Kukus



Lala Masak Serai (Banyak yg berlumpur )



Sotong Goreng Tepung (yang ni maintain SEDAP )



Sos Sotong Goreng Tepung



Ulam-ulaman (yang ni sedia sendiri jee .... )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 09:35 AM | Show all posts

KampongGrill (kedai makan aku)

Post Last Edit by saudagarkampong at 11-4-2011 11:03


BBQ Grilled Chicken Chop With KampongGrill Sauce. Served with mashed potato, coleslaw and fries.
Paling laris! Pilihan utama pelanggan. Ini menu yang wajib dicuba!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 09:39 AM | Show all posts
Post Last Edit by saudagarkampong at 11-4-2011 11:04

Dalam Cari ni saya ada jual Stroller, Carseat dan Safety Gate Terpakai di thread Barangan, Pakaian Bagi Bayi, Kanak-Kanak dan Ibu. Itu Part Time ajer... alang2 ada thread ni saya masukkan juga gambar menu di kedai saya. Boleh kan mod...?

Rosemary Mustard Pan Fried Lamb Shoulder With KG Black Paper Sauce. Served With Coleslaw And Fries.
Dipotong nipis.  Best dengan Sos KG Lada Hitam dan Sos KG Barbecue.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 04:05 PM | Show all posts
bpe hggt?kdai kau ktne?promote la sket
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 04:30 PM | Show all posts
Bg tau la location kedai, kot2 dekat dgn rumah aku..leh r sggh nti..nyum2
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:27 PM | Show all posts
Post Last Edit by saudagarkampong at 10-1-2011 21:41

Alamat kedai:
Lot 2455G KM27, Jalan Kuang,
48050 Rawang, Selangor.
Apa2 hal jangan lupa tepon: 019-321 2605

Garmin: N 03 13.399'E101 31.996'

Berdekatan dengan Sungai Buloh, Sungai Plong, Merbau Sempak, Politeknik Sungai Buloh dan juga Bukit Rahman Putra. Walaupun daerah Rawang, tapi jaraknya dengan Bandar Rawang memang jauh. Elok pergi ke arah Sungai Buloh atau Bukit Rahman Putra.
Isnin-Sabtu. Dari Jam 5.30 ptg - 11.00 malam
Ahad tutup.


Sibuk kadang2 waktu malam aje, siang mmg kurang... kawasan kampong.
Hehehehe datanglah, dah sampai jgn tak bagitau plak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:39 PM | Show all posts
Reply 3# myralolx92


Murah jer Grilled Chicken Chop dari RM9.90
Bukan goreng. Grilllllllzzzz
Dah bagi alamat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083192s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list