CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 79556|Reply: 404

Ini Latar Belakang Keluarga Kekasih Putera Mateen, Anisha Isa-Kalebic Bukan Biasa-biasa Ya!

  [Copy link]
Post time 15-2-2023 08:39 AM | Show all posts |Read mode
Sejak kebelakangan ini, naman Pengiran Muda ‘Abdul Mateen atau Putera Mateen semakin menjadi tumpuan netizen Malaysia mahupun Indonesia.


Saat paras rupa tampan dan tubuh sasanya menjadi dambaan ramai, muncul pula wanita yang didakwa kekasih Putera Sultan Brunei itu, Anisha Isa-Kalebic.








Menurut Murai, Anisha merupakan cucu kepada penasihat Sultan Hassanal Bolkiah, Yang Berhormat Pehin Dato Awang Isa bin Awang Ibrahim.


Datuknya ialah seorang pembesar Brunei dan ketika ini beliau memegang jawatan sebagai Penasihat Khas Kebawah Duli Yang Maha Mulia dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri dalam kerajaan Brunei.








Beliau juga merupakan seorang Manteri iaitu golongan pembesar diraja dengan gelaran ‘Pehin Orang Kaya Laila Setia Bakti Diraja’.


Laman web kerajaan Brunei www.pmo.gov.bn pula menyebut Pehin Dato Haji Isa juga merupakan pengasas Syarikat Penerbangan Royal Brunei dan berkhidmat sebagai pengerusi pada November 1974 hingga Januari 1984.


Datuk Anisha itu dilantik sebagai Timbalan Peguam Negara pada 1968 dan Timbalan Menteri Besar (Timbalan Menteri Besar) pada 1970.


Beliau kemudian dilantik sebagai Penasihat Am kepada Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam pada 1971 hingga 2005. Sejak itu, datuk Anisha menjadi rapat dengan ahli kerajaan.








Selain datuknya, abang kandung Anisha iaitu Danial Deen Isa Kalebic merupakan kawan rapat Putera Mateen.


Anisha sendiri merupakan lulusan dari universiti terkenal di England dan mempunyai perniagaan dalam sektor fesyen dengan nama produk Slik Collective.








Malah, dia dilaporkan memulakan perniagaan pelancongan 'Authentirary' bersama rakan baiknya.


Walau sibuk, Anisha tidak lupa meluangkan masa untuk bersenam di gim yang sama dengan Putera Mateen di Brunei Darussalam.








Kedua-duanya sering dilihat bersama pada beberapa acara yang menyebabkan mereka dilaporkan mempunyai hubungan istimewa.


Ramai netizen mengatakan mereka sangat manis apabila berada dekat, kelihatan mereka berdua selalu menghabiskan masa bersama.


Menelusuri Instagramnya pula, kelihatan Anisha sering merantau ke pelbagai negara dan memakai barangan jenama terkenal dalam beberapa aktiviti.








Namun, laman sosialnya itu ditetapkan dalam mod 'Private' dan hanya boleh dilihat rakan-rakan terdekat sahaja. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-2-2023 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
apala obses sangat dgn kerabat d raja..bebual
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
So? Apa perlu kami buat?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 09:07 AM | Show all posts
Yang bukan calang-calangnya, datuknya. Amende le

Mati la , fans bakal bini bam teen marah sis
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 09:17 AM | Show all posts
...dan akak akak kepam yang pecah rahim kuat berangan pun akan memulakan sesi acah-acah dakwah atas cara pemakaian dan pergaulan awek Prince Mateen ni... ahahahahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 09:38 AM | Show all posts
sesuai laa berjodohan
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-2-2023 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
dah nikah abg dia dgn si jane tu ek. tp koser lah yek nk mikio hidop ongkaya. depa hidop org bsiap kan, mati nnti pun ade org uruskan. ongkaya ke ongmisekin ke jgn lupe solat yach. 5 kali aje sehari. ko nak party, ko party lah, bukan kita judge nya nanti, aku pun nnti sama je kena ngadap juge kohkoh ongkaya ade tak masalah insecure? insecure mcm, smua org dia nk buat musuh, smua org dia rasa nk ancam dia punya post, ade tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 10:33 AM | Show all posts
sekufu la. akak-akak kepam boleh mereput gosok mutiara.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-2-2023 10:34 AM | Show all posts
mateen tu ko sarung baju oren letak kat kk ke.. speedmart ke.. xpon bawak bas mrt
masih ada ke yg nak menggila2 meroyan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 10:51 AM | Show all posts
hensem sbb dia anak sb kan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 11:13 AM | Show all posts
esbok replied at 15-2-2023 09:07 AM
Yang bukan calang-calangnya, datuknya. Amende le

Mati la , fans bakal bini bam teen marah sis

khennnnn. Iols tengok style hidup ke barat sangat. Abg sheols yg kawin dgn Kak Jane tu pun sama je. Adik beradik yg lain (ada sorang laki) pun siap bertatto bagai.
tak ada benda nak di banggakan pun. Si Bamlih tu pun sama je. Nasib baik lahir as a anak SB, nampak la ala-ala suci.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 11:16 AM | Show all posts
so??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 11:27 AM | Show all posts
lawa awek dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 11:28 AM | Show all posts
Tak tau nak komen apa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 12:13 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2023 12:53 PM | Show all posts
maaf cakap, tak tahu lah tang mana ensem sampai bergetah k0p#k ke VJJ ke mateen ni.

for me, dia biasa2 je..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-2-2023 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah tgk dio
Biasa² jer..
Ntahla...
Kacak tu subjektif
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2023 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa barang kena angkut sendiri shopping bag
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2023 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
kembangbunga replied at 15-2-2023 11:13 AM
khennnnn. Iols tengok style hidup ke barat sangat. Abg sheols yg kawin dgn Kak Jane tu pun sama je ...

Anisha ada sibling lain ke? Ingatkan dua beradik je
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2023 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
So bila nak kawennya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85810 Replies : 3842
AirAsia mula penerbangan domestik dari Lapangan Terbang Subang
AbahmungAirAsia mula penerbangan domestik dari L
Views : 14772 Replies : 12
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85190 Replies : 198
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92916 Replies : 1182
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12613 Replies : 95
Joe Biden tarik diri perebutan jawatan Presiden, Harris calon Demokrat
ultra78Joe Biden tarik diri perebutan jawatan P
Views : 22072 Replies : 29
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 4055 Replies : 9
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21363 Replies : 355
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31852 Replies : 222
Lelaki hampir muflis dipergunakan abang ipar guna nama buat pinjaman bank pembelian kereta baharu Rm100k.Wajar atau tidak
YgBenarLelaki hampir muflis dipergunakan abang
Views : 36098 Replies : 43

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 10:52 PM GMT+8 , Processed in 0.860274 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list