CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: malaysiaku123

NAZIR RAZAK KAWEN BARU UOLS..

  [Copy link]
Post time 25-11-2023 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kimoree replied at 22-11-2023 02:13 AM
I ingat I sorang saja rasa mcm tu. Tapi ada jugak orang lain fikir mcm ni.
Yes tudung tu wajib ya  ...

Kilafairy nampak lawa Bila freehair
Rambut kepok kepok
Pajura pun sama nampak acik acik sangat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2023 11:35 PM | Show all posts
guesswho09 replied at 21-11-2023 06:04 PM
Betul.  Gaya rambut & tak bertudung nmpk elegant
sebab tu la i selalu cakap
cantik macamana pun se ...

teori aku...kalau pompuan tu rambut cantik, bila dia bertudung akan hilang sikit kecantikan dia

kalau pompuan yg rambut tak cantik, contoh frizzy atau selebet tak rapi...bila pakai tudung lebih cantik

sebab tu pompuan yg dah tua, 50 an ke atas lebih cantik bila pakai tudung sbb rambut dah nipis, beruban

tqpi tak 100% betul lah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2023 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 21-11-2023 06:04 PM
Betul.  Gaya rambut & tak bertudung nmpk elegant
sebab tu la i selalu cakap
cantik macamana pun se ...

To me tudung tak wajib.
Ni semua idea2 belah middle east sbb
nak nampak perempuan muslim berbeza
dari lain..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2023 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts
kimoree replied at 22-11-2023 10:13 AM
I ingat I sorang saja rasa mcm tu. Tapi ada jugak orang lain fikir mcm ni.
Yes tudung tu wajib ya  ...

U tak rase ke pemakaian tudung tu idea2 dr
negara belah arab sne.? walhal di KSA,
gomen suruh perempuan pkai niqab
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2023 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
kimoree replied at 21-11-2023 11:25 AM
Both isteri Muda depa ni gaya rambut and style lebih kurang sama.
Ada gaya elegent and Orka.
Taste ...

Ig wife kamal tu ke? Apa nama ig tu?
Wife nazir tu ke? Apa nama ig wife nazir
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2023 06:38 AM From the mobile phone | Show all posts
kimoree replied at 21-11-2023 11:25 AM
Yes agreed nampak Classy, elegent and old money style.
Hitam manis orang dia.

Who? fareshah?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-11-2023 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
pakletop replied at 18-11-2023 11:24 PM
Jaga badan tu
Rambut mungkin di dye

kalau rambut dh mula beruban..
what is the best way tuk kekalkan rambut
itam? kalau dye nnt sekejap uban balek
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2023 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
mun_cha_gha replied at 26-11-2023 06:48 AM
kalau rambut dh mula beruban..
what is the best way tuk kekalkan rambut
itam? kalau dye nnt sekeja ...

Ubah ni nature n masalah genetic samada cepat atau lewat beruban. No cure melainkan kau dari kecik dah lumur kepala dgn minyak kelapa so dah rawat dari awal
Kakak si yati ni rambut limp beruban. Sebab tu she dyed and volume up her hair. Kena rajin la unless you mmg ada natural beauty
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2023 12:28 PM | Show all posts
mun_cha_gha replied at 26-11-2023 06:48 AM
kalau rambut dh mula beruban..
what is the best way tuk kekalkan rambut
itam? kalau dye nnt sekeja ...

cuba guna Amla oil ...boleh beli dari kedai India
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2023 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 21-11-2023 06:04 PM
Betul.  Gaya rambut & tak bertudung nmpk elegant
sebab tu la i selalu cakap
cantik macamana pun se ...

Wlpun i bertudung, i setuju dgn u. Perempuan lebih nampak elegant bila x bertudung, soal cantik bertudung atau tak tu subjektif. Cantik lain, elegant ni lain. Sbb tu dlm pekerjaan tertentu mcm airlines, hotel nak staf yg tak bertudung, bukannya sebab isu agama pun, tp lebih kpd aura appearance
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2023 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
pakletop replied at 26-11-2023 10:51 AM
Ubah ni nature n masalah genetic samada cepat atau lewat beruban. No cure melainkan kau dari kecik ...

Nenek i langsung takde uban, tp anak2nya semua dh beruban termasuk mak i  Bila tanya nenek apa rahsia, dia pun xtau hahaha cuma masa kecil dia ckp moyang suka buh minyak kelapa dr dia kecil sampai la abis sekolah. Tp bila nenek dh study luar dia tak rajin pakai dh. Cuma nenek i orgnya happy go lucky, sejenis tenang2 dan blh masuk dgn semua cucu. Agaknya takde fikir apa2 la kot antaranya, selain kesan dr kecil pakai minyak
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 12:21 PM | Show all posts
Edited by jlo at 28-11-2023 12:36 PM

-edited-
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ssharifc replied at 22-11-2023 11:44 AM
i pon suka tgk faresha, menantu baru paklah.classy gitu.

Ni 2nd marriage fareshah. The 1st husband meninggal and takde anak. She dtg from family biasa but she spent most of her uni days in Japan and kerja oversea until nak kawin with arwah husband baru dia settle down Malaysia. Few years dia single, ada bf and tiba2 tau dgn Kamal and tak lama terus kawin. Now she still kerja dkt one of O&G compang but keje utk isi masa lapang i guess since takde anak and husband pun VIP kan
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2023 07:43 AM | Show all posts
try pegi ig kamal... ada anak pengantin baru spill
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2023 09:30 AM | Show all posts
mun_cha_gha replied at 26-11-2023 06:17 AM
To me tudung tak wajib.
Ni semua idea2 belah middle east sbb
nak nampak perempuan muslim berbeza ...

Tudung memang tak wajib, tapi dalam Islam menutup aurat tu wajib. Menutup aurat untuk perempuan, keseluruhan anggota kecuali muka dan tapak tangan. Taknak bertudung boleh saja nak tutup pakai kertas, plastik, daun, tudung saji, anything asalkan tutup
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2023 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mun_cha_gha at 29-11-2023 01:25 PM
hagemaru12 replied at 29-11-2023 09:30 AM
Tudung memang tak wajib, tapi dalam Islam menutup aurat tu wajib. Menutup aurat untuk perempuan, k ...


Not everyone share the same thinking as u do ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2023 02:34 PM | Show all posts
mun_cha_gha replied at 29-11-2023 01:23 PM
Not everyone share the same thinking as u do ..

masalahnya ni bukan MY thinking. ini ajaran Islam. Maybe you're non muslim so this ajaran doesnt count on you, lantak u lah kan. But for muslim, menutup aurat is wajib, walaupun bukan semestinya dengan tudung. benda dalam al quran dan hadis pun. bukan main petik2 your thinking or MY thinking
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2023 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
malaysiaku123 replied at 21-11-2023 10:19 PM
Woww Life style dorg mmg lain ye..
Golongan T5 ke apa ye.

Bukan T5
Mcm level fazura je
Dok PJ dan ada beauty product
Adik beradik tertiary education
Yg sulong Dr hartini tu founder yayasan nur Salam. Belajar kat NYC. Ntah2 dok sama kat NYC
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2023 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada siapa pernah guna bluemolly
Nak dapat kat mana?
Kata nya homegrown product
Ke baru keluar veberapa bulan sebelum nikah?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2023 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
hagemaru12 replied at 29-11-2023 02:34 PM
masalahnya ni bukan MY thinking. ini ajaran Islam. Maybe you're non muslim so this ajaran doesnt c ...

Oh ye ke? Confident lebih lah u semua org ada same thinking as u do. In fct, i said tutup rambut tu comes from Arab, pakai sopan pun dah memadai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 04:04 AM GMT+8 , Processed in 0.103181 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list