CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 23502|Reply: 56

ASP, Sarjan Ditahan Disyaki Samun Lelaki Tempatan Di ATM

  [Copy link]
Post time 7-2-2024 11:18 PM | Show all posts |Read mode






Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Itulah yang dapat dikatakan apabila imej pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) rosak disebabkan segelintir anggota.


Terbaru, Sinar Harian melaporkan seorang pegawai kanan polis berpangkat Asisten Superintenden (ASP) serta seorang lagi anggota berpangkat sarjan ditahan disyaki menyamun seorang lelaki tempatan di mesin ATM pada 1 Februari lalu.


Menurut Ketua Polis Terengganu, Datuk Mazli Mazlan, kejadian samun itu berlaku di stesen minyak Petronas di Wakaf Tembesu, Kuala Terengganu. Pada 3 Februari, mangsa tampil membuat laporan polis di Balai Polis Gong Badak.


Bertindak segera, polis telah menahan suspek pertama pada hari yang sama manakala suspek kedua pada 4 Februari.


"Mangsa memaklumkan bahawa dia telah dibawa oleh kedua-dua suspek ke mesin ATM Petronas Wakaf Tembesu pada 1 Februari lalu untuk mengeluarkan duitnya sebanyak RM5,000.


"Hasil siasatan pihak polis melalui pengecaman gambar menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) mendapati kedua-dua suspek itu telah dikenal pasti sebagai pegawai polis".


Kes kini disiasat bawah Seksyen 395 Kanun Keseksaan dan suspek ditahan reman selama beberapa hari untuk membantu siasatan kes.


Kredit: Sinar Harian
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 02:18 AM | Show all posts
Biar betik. Apa yg teruk naw perangai masing2
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Nila setitik menda...memang sebelanga Nila
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 02:42 AM | Show all posts
OMG! SEmakin teruk ni. Akupun dah naik takut dgn polis Malaysia kalau macam ni, dah semakin macam polisThailand pula.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Chuols semua kalau cuti raya bagai tu..yg ada kempen suh inform balai polis bgtau yg uos takde kt rumah & minta diorg ronda tu..chuols semua buat tak??

Iols memang ada trust issue sket ngan polis jaman now ni..mmg idok ler
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 08:22 AM | Show all posts
skrg mmg nak londehkan perihal polis ke? seram yach tgk perangai polis skrg.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-2-2024 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 8-2-2024 08:22 AM
skrg mmg nak londehkan perihal polis ke? seram yach tgk perangai polis skrg.

Zaman mak2 kita dulu melondeh keaiban polis dengan mengambil sample anak2 tak menjadi
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 08:59 AM | Show all posts
samun ke pau duit dadah?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 09:15 AM | Show all posts
pocongkiutss replied at 8-2-2024 02:53 AM
Chuols semua kalau cuti raya bagai tu..yg ada kempen suh inform balai polis bgtau yg uos takde kt ru ...

time MCO dulu polis suruh update details penghuni dalam rumah pun iols tak bagi... polis pun manusia, mesti buat salah punya.

lagipun setelah beberapa kali buat aduan pelbagai kes... iols rasa function polis cuma utk membolehkan kita claim insurans aje. sama ada jenayah itu dapat dibendung... macam tidak. contoh kes pecah kereta...












Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia mengepow sebagai anggota polis ka? If yes harap hukuman triple la.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 09:42 AM | Show all posts
B40tastePosh replied at 8-2-2024 02:21 AM
Nila setitik menda...memang sebelanga Nila

itu la pasal, dah bukan setitik dah ni, nak kata sebelanga, mgkn tak la, silap2 susu hanya bberapa titik...

wa ada juga kawan2 pulis, tp syukurlah yg wa kenal semua baik2 budi pekerti mulia...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 09:48 AM | Show all posts
rosak sudah PDRM ni, kena laksanakan pembuangan secara besar-besaran
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Adoiii bomba yg gaji sikit tu pon takde buat perangai mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 8-2-2024 02:21 AM
Nila setitik menda...memang sebelanga Nila

Uker tak tahu malu kheunz? Masih ada kemaluan nak sebut nila setitik sedangkheun dah overflow the belanga......

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 8-2-2024 09:42 AM
itu la pasal, dah bukan setitik dah ni, nak kata sebelanga, mgkn tak la, silap2 susu hanya bberapa ...

Baik budi pekerti tak semestinyer tak sauk salim oiiii....gaji kecik...anak ramai....

Ko ghaser?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Beribear replied at 8-2-2024 10:33 AM
Adoiii bomba yg gaji sikit tu pon takde buat perangai mcm ni

Anggota bomba jarang berhadapan dgn masyarakat yg sedang hooray hooray....tapi dlm keadaan mencengkam nyawa bergelut dgn api..

Ko ghaser ada time nak buat ayat, "abg kalo nak bayar kt balai RM300...kalo kat sini RM100 je, tapi saya tak boleh bagi resit ler...boleh?"
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-2-2024 08:24 AM
Zaman mak2 kita dulu melondeh keaiban polis dengan mengambil sample anak2 tak menjadi

Patutler dia mati awal....suka aibkheun polis upernyer...

Aku tak sebut mak ko kheunz?

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 8-2-2024 09:18 AM
Dia mengepow sebagai anggota polis ka? If yes harap hukuman triple la.

Nope he/she was in plain clothes..

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 10:56 AM | Show all posts
Last-last polis ni dipindah buat kerja pentadbiran.
Patut buang perkhidmatan or masuk jail sebab dah sah2 menyamun.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 8-2-2024 10:42 AM
Patutler dia mati awal....suka aibkheun polis upernyer...

Aku tak sebut mak ko kheunz?


Cakap ngn cermin ke?

Mak perangai lahanat cerminan anak perangai lahanat

Mak B40 cerminan anak pakgad B40

Aku tak sebut mak kau khuensssssssss





Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 12:03 PM GMT+8 , Processed in 0.105686 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list