CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 19014|Reply: 72

Atikah Suhaime Pernah Dilabel Sombong Oleh Bapa Mentua – ‘Dia Ada Satu Aura’

  [Copy link]
Post time 2-4-2024 05:32 AM | Show all posts |Read mode




Pelakon Datin Atikah Suhaime berkongsi momen pertama kali berjumpa dengan bapa mentuanya, Datuk Seri Mohd Kamal Eusuff Teh.


Menerusi temu bual bersama Nona, Atikah pernah dilabel sombong oleh bapa mentuanya gara-gara tidak bertegur sapa ketika dia dan suami masih bercinta.







Menurutnya, aura yang dimiliki bapa mentuanya itu membuatkan dirinya berasa segan dan takut untuk menegur.


"ertama kali saya jumpa bapa mentua dia ada satu aura. Aura ni perkara yang tak boleh dibuat-buat. Sesetengah orang dia memilikinya contoh macam Datuk Seri Siti Nurhaliza ada aura tersendiri."


"Macam bapa mentua saya kita tahu mana-mana dia pergi orang akan takut dengan dia sebab dia bos. Saya sangat segan pertama kali jumpa bapa mentua saya.


"Saya tak tegur dan lepas itu bapa mentua saya mengadu pada suami saya waktu kami masih bercinta. Dia cakap ‘eh you punya girlfriend banyak sombong kenapa dia tak nak tegur saya?’."


"Kita kan kalau segan akan jadi macam tunduk dan segan. Dia kata saya sombong ‘kenapa dia ada masalah dengan saya ke?’ dia tanya suami saya.


"Lepas tu suami saya (ketika itu teman lelaki) dia beritahu yang bapa mentua ingat saya sombong. Saya tak bermaksud untuk sombong pun sebenarnya saya segan."


Namun selepas berkenalan, dia menyifatkan perangai bapa mentuanya sama seperti suaminya, Datuk Lokman Teh iaitu memiliki perwatakan yang sangat baik dan kelakar.


"Rupa-rupanya saya dapat tahu dia nak kita tegur jadi saya pun tegur. Saya panggil Datuk Seri tapi dia lebih selesa bila saya panggil Uncle pada masa itu.


"Saya rasa dia rendah diri dan rupanya dia seorang yang melawak sama perangai macam suami saya. Sebijik sangat."








Malah, Atikah juga sangat kagum dengan kedua ibu bapa mentuanya yang sangat merendah diri tidak kira status dan pangkat mereka.


"Daripada situ saya rasa okay dan lebih rapat dengan bapa mentua dan ibu mentua saya. Kami macam best friend dan selalu berborak bersama. Ibu mentua saya Datin Seri tapi dia seorang yang sangat ringan tulang. Bila datang ke pejabat, dia akan buat kerja dan bantu perniagaan sekali.


"Mereka berdua sangat rendah diri walaupun mereka jutawan. Saya tertanya-tanya kenapa ada orang baru dapat sikit terus sombong. Saya nak jadi seperti mereka. Mereka ajar saya banyak benda untuk sentiasa rendah diri dan berkawan dengan semua orang."


Untuk rekod, Atikah mendirikan rumah tangga dengan Pegawai Eksekutif Zaitun, Lokman Teh pada 21 Januari lalu.


Sumber: Nona/OhBulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lalasahaja at 2-4-2024 12:15 PM

untung dia ni walaupun scandal dulu2 yang agak hangat, still boleh menang hati family

mertua pon menerima masa silam dahulu...

semoga tikah terus baik dgn keluarga.. bukan senang nak masuk family jutawan.. nak tak nak ramai wanita idamkan itu
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka lokman dengan mustakim copy paste apaknya bethol
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang la segan. Bulan setakat segan tp malu. Yelah bukan senang dapat menantu ada threesome evidence caught in act.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:24 AM | Show all posts
mg 1st impression kita jadi serba tak kene kan
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 07:47 AM | Show all posts
acik2 forum ni tak sudah2 nak ungkit sejarah silam retis2 yg dah bertemu jodoh. takleh terima hakikat ke yg retis2 ada sejarah hitam ni dapat jodoh anak orka?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-4-2024 07:52 AM | Show all posts
suka tengok video dia masak. cekap dia kat dapur.. hopefully dia sentiasa humble
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
wadiunong replied at 2-4-2024 07:47 AM
acik2 forum ni tak sudah2 nak ungkit sejarah silam retis2 yg dah bertemu jodoh. takleh terima hakika ...

Dalam baik dan di puji,di sebut juga kesah itam itu. Kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 08:18 AM | Show all posts
MatDeghem replied at 2-4-2024 08:02 AM
Dalam baik dan di puji,di sebut juga kesah itam itu. Kan

kannn. dah family in law terima & welcome to their family apalah kita ni siapa je org luar yg takat level netizen aje
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 09:24 AM | Show all posts
Orang tu dah elok2 menikah, tak menyondol sana sini, hormat family in laws semua tak berlagak besar kepala jadi menantu jutawan, jangan lah di hina2 dengan dosa2 silam dia (kalau ada/kalau betul). Jangan lah menghina org mcm diri sendiri 100% confirm masuk surga direct tanpa konar2 ke jahannam....takut dia dulu yg sampai ke surga sebelum kamu....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 09:36 AM | Show all posts
sbb bapa mentua kaya...aura org tua kaya
lainla  org tua biasa2/miskin langgsung xde aura
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 2-4-2024 09:41 AM
lalasahaja replied at 2-4-2024 06:34 AM
untung dia ni walaupun scandal dulu2 yang agak hangat, still boleh menang hati family

mertua pon me ...


Dia ni jd diri sendiri je
Caption dia selamba je akui laki dia mmg kaya dan dia mmg tak kaya
Mcm masa besday laki dia, selamba dia tong2 ngn kawan2 laki dia belanja laki dia mkn sbb dia takda duit byk kalau nk kuar banjer sorang2 hahah
Takda nak belagak acah2 mcm ko pun org kaya pastu konon kawen ngn org kaya gak
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 09:55 AM | Show all posts
suka tgk dia masak2..yg baru ni masak western..muka tak bersalah je ngaku resipi sendiri..padahal...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:00 AM | Show all posts
MatDeghem replied at 2-4-2024 08:02 AM
Dalam baik dan di puji,di sebut juga kesah itam itu. Kan

abis acik zarina tu dah kawin beranak pinak pun korang dok ungkit hutan simpan dia tu tak apa pulak..

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ngade bapak mentua gini.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
wadiunong replied at 1-4-2024 11:47 PM
acik2 forum ni tak sudah2 nak ungkit sejarah silam retis2 yg dah bertemu jodoh. takleh terima hakika ...

Setuju. Jeles barangkali. Tak faham aku sampai ke sudah nak ungkit 3some bagai. Macam la korang masa kapel seblom nikoh dulu suci sangat takda sentuh2 jantan (iye aku tau level comolot ka dahi ka, dengan threesome tak sama). Silap2 hado yang berzina dolu baru menikoh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2024 10:06 AM | Show all posts
kucingitam replied at 2-4-2024 09:55 AM
suka tgk dia masak2..yg baru ni masak western..muka tak bersalah je ngaku resipi sendiri..padahal...

pastu ada video baru dia kantoi dgn xtau kakak ke adik ipar dia. pastu pompuan tu asyik perli je kat meja makan. dah la turun makan je x tolong masak. cakap banyak pulak. smp berubah muka tikah. kesian pulak aku tgk. dia gurau je kot. kalo betul2 nak tipu xkan dia nak buat video tepek tiktok.
nasib baik mak mentua dia dok bekap dia

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:10 AM | Show all posts
pekat betul dorang sanjung budaya tu..nenek i baba nyonya pun kitorang takde la sambut cny gantung tulisan sume..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Erm..atika ni ank yatim ke?

Non stop semua cite psl side lokman je..fmly Tika tu mesti semekin sbb tu asik focus kt side cina ni je..btw zAiton tu sapa?hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2024 10:56 AM | Show all posts
mak mertua cina jg ke? sama muka mcm pak mertuanyer.. comel betul Atika pandai bawa diri dlm keluarga mentua..  jgn kena buli dah lah ehihi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 05:09 PM GMT+8 , Processed in 0.081614 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list