CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 14500|Reply: 66

Ibu Aliff Aziz Jawab Tindakan ‘Unfollow’ Bella Astillah, Ajak Orang Ramai Cari Pahala Di 10 Malam Terakhir Ramadan

  [Copy link]
Post time 5-4-2024 05:37 AM | Show all posts |Read mode




Ibu kepada Aliff Aziz iaitu Siti Hafizah Basharahil memohon orang ramai mendoakan yang terbaik untuk anaknya selepas penyanyi itu enggan melafazkan cerai terhadap isterinya, Bella Astillah.


Ketika ditemui OhBulan! Hafiza turut mengajak semua orang untuk berbuat perkara yang baik di 10 malam terakhir Ramadan.


"Mohon semua mendoakan yang terbaik untuk Aliff, insya-Allah hasil yang dapat juga nanti yang terbaik.


"Sekarang ini kita berada di 10 malam terakhir Ramadan, kita semua patut buat perkara yang positif. Moga-moga semua mendapat kebaikan."


Hafiza berkata demikian ketika ditemui sejurus sebutan kedua kes cerai talak dengan kebenaran mahkamah membabitkan Aliff dan Bella di mahkamah di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Perseketuan, Kuala Lumpur pada Khamis.


Sementara itu, Hafiza berkata dia enggan mengulas lanjut mengenai tindakannya yang tidak lagi mengikuti akaun Instagram menantunya, Bella.


"Tiada pilihan. Berkenaan perkara itu tiada apa-apa pun. Kalau boleh saya tidak mahu bercakap tentang yang negatif, saya mahu yang positif sahaja."


Sementara itu, disoal mengenai komen netizen yang membuat perbandingan antara dia dan Datin Patimah Ismail, Hafizah menjawab dia hanyalah seorang ibu kepada Aliff Aziz.


"Fasal itu no komen, saya hanya syukur dan ucap alhamdulillah. Saya hanya Hafiza iaitu ibu kepada Aliff Aziz."


Hafiza juga hanya menyatakan ‘insya-Allah’ apabila ditanya adakah dia masih mahu melihat Aliff bersama Bella.


Terdahulu, Aliff enggan menceraikan isterinya, pelakon dan penyanyi Bella Astillah ketika sebutan kedua cerai talak di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan pada Khamis dengan alasan masih sayang.


Hakim syarie Wan Mohd Najib Wan Hamat kemudian menetapkan untuk melantik wakil Jawatan Kuasa Pendamai (JKP).


Bella melantik kakak angkatnya iaitu Roslinda manakala Aliff melantik ibunya Siti Hafiza untuk prosiding JKP. Perbicaraan JKP seterusnya pada 4 Jun.


Pada 13 Mac lalu, Bella telah memfailkan perceraian terhadap Aliff secara ekspres namun penyanyi itu tidak muncul pada hari perbicaraan.


Bella dan Aliff berkahwin pada 9 September 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata Ayden Adrean, 7, dan Ara Adreanna, 4.


Pasangan ini pernah mengambil keputusan untuk bercerai pada 16 Mei 2019 selepas Aliff beberapa kali kantoi berlaku curang namun kembali rujuk ketika Bella dalam tempoh edah.


Sumber : OhBulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2024 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Jauhkan diri dari acik spesis ni.. acik ni sama cam mak aduh pelakon tu sapa nama.. yg taik lalat kat dahi.. lupa daa..

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ugama rider
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 05:57 AM From the mobile phone | Show all posts
engko & anak engko boleh balik temasek,jgn dtg2 dah kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada dgr iv tu. Dia mcm jwb " its personal choice" pastu baru dia sambung ajak kita beramal soleh 10 mlm trakhir.
So mmg kekwat lagi sombong la mkcik  singa ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangga bethol dia macam anak dia superstar/idola masyarakat. Tapi kenapa la produser2 malaysia ni masih ambil alep ni berlakon, perangai hauk macam takde hero lain
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-4-2024 06:29 AM From the mobile phone | Show all posts
acik2 xyh main nedia soc la achik oiiii
dia pun up

bila org tnya xbrani ckp pulop
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Hek elehhhhh....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2024 07:23 AM | Show all posts
boyan terpaling.......
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:24 AM | Show all posts
seronok acik akhirnya dapat limelight setelah berhempas pulas merentan rentan meroyan di social media..tahniah acik..now ko boleh bawak anak sampah ko balik singapore jual nasi lemak di hawker centre..dah la putik...suara lembik..putik jagungggg eeeuwwww
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik toxic positivity
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 5-4-2024 05:43 AM
Jauhkan diri dari acik spesis ni.. acik ni sama cam mak aduh pelakon tu sapa nama.. yg taik lalat ka ...

Mak ex tunang mukhsin?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:40 AM | Show all posts
hahaha! dah kantoi mengata, alih2 sheols suruh kita +ve? are u kidding makcik
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 5-4-2024 06:05 AM
Bangga bethol dia macam anak dia superstar/idola masyarakat. Tapi kenapa la produser2 malaysia ni ma ...

Kann.. tak faham kenapa masih amik dia berlakon. Tgk si hafidz rosdi tu ada la jugak mcm kena cancel. padahal dia mencurang sekali je. Yg ni mencurang byk kali kot
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa air muka acik ni cam hepi la pulak? Sebab kau dapat media limelight? Lansung tak nampak sugul ka hapa bila anak jantan buat hal?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku cuma nak doakan, semoga Allah x kurniakan anak2 ppuan aku nanti dengan spesis mertua mcm mkcik ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2024 07:55 AM | Show all posts
doubleA replied at 5-4-2024 06:05 AM
Bangga bethol dia macam anak dia superstar/idola masyarakat. Tapi kenapa la produser2 malaysia ni ma ...

Kan. Tiap Kali berlakon ada je kontroversi. Atau producer suka sbb dpt free merketing
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:58 AM | Show all posts
ewwww...achik nk glemerrr jugaaakkk...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:03 AM | Show all posts
Poyo la mak dia ni tak padan dgn rupa
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
.
.
.
aku byk jumpa mak dan pak metua yg species teruk yg lagi kejam dari drama tv pun ada...

mak pak mertua yg baik mak pak aku je...tp itulah dpt pulak menantu hantu hahahaha..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
[tvN/Viu 2024] THE MIDNIGHT ROMANCE IN HAGWON - Wi Ha Joon, Jung Ryeo Won
Rahah[tvN/Viu 2024] THE MIDNIGHT ROMANCE IN H
Views : 10279 Replies : 57
Apakah Idea Di Sebalik Nama Samaran Anda Di Forum Ini?
KILL_NANCYApakah Idea Di Sebalik Nama Samaran Anda
Views : 113221 Replies : 488
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 30253 Replies : 171
Nama pokok ni?
BelovedTaeyeonNama pokok ni?
Views : 6279 Replies : 12
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik... UPDATE #45: latar belakang syarikat2 bermasalah siap ada tindakan tatatertib
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 5359 Replies : 53
Kenapa Biri Biri Jalan Lambat?
XimKenapa Biri Biri Jalan Lambat?
Views : 21447 Replies : 61
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 195468 Replies : 4528
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4119 Replies : 3
Teka Teki Teka Tekok
FARRAZOOLTeka Teki Teka Tekok
Views : 27048 Replies : 105
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73298 Replies : 314

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 04:34 PM GMT+8 , Processed in 0.221216 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list