CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 12994|Reply: 66

‘Sambutlah Tangan Allah SWT..Ya Allah, Ubatilah Hati Bella’ – Shuhada Shukri

  [Copy link]
Post time 5-4-2024 05:42 AM | Show all posts |Read mode




Bekas isteri pelakon Hafidz Roshdi iaitu Shuhada Shukri mendoakan Allah SWT mengurniakan kebahagiaan buat Bella Astillah.


Menerusi hantaran di Instagram Story (IG Story), Shuhada atau nama penuhnya, Nurul Shuhada binti Mat Shukri akui dia sangat memahami situasi yang dilalui Bella.


Malah Shuhada berpendapat, apa yang terjadi itu adalah petunjuk yang diberikan oleh Allah SWT supaya Bella ‘membuka mata’ dan keluar dari masalah tersebut.








"Allah Maha Baik, Allah baik sangat. Sebab Allah tahu kalau tak jadi sampai macam ni, awak akan stay sampai bila-bila. Memudaratkan diri sendiri sampai bila-bila. Jadi ini sebenarnya Allah hulurkan tangan, sambutlah tangan Allah.


"Keluarlah dari keluarga toksik macam tu. Allah akan kurniakan kebahagiaan yang lebih indah. Ya Allah, ubatilah hati mereka."


Terdahulu, Dayang Ara Nabella atau lebih mesra dengan panggilan Bella mendakwa suaminya, Aliff Aziz pernah berlaku curang sebanyak 11 kali. Lebih mengejutkan apabila salah seorang wanita yang dicurangi Aliff didakwa adalah adik Bella iaitu Eriqa Astillah.


Tidak terhenti di situ, Bella kemudian mendakwa sikap Aliff mula berubah selepas digandingkan dengan pelakon, Ruhainies dalam sebuah drama malah suaminya itu juga dikatakan jarang pulang ke rumah.


Sekadar info, pada 9 Mac lalu, Aliff dan aktres Ruhainies ditangkap khalwat oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) di sebuah kondominium di ibu negara.


Kemudian pada 13 Mac lalu, Bella memfailkan cerai terhadap Aliff secara ekspres dan kes itu akan disebut semula esok di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan.


Untuk rekod, Bella dan Aliff mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016 dan hasil perkahwinan tersebut mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Mohamad Ayden Adrean, 7, dan Ara Adreanna, 4.


Sumber: Instagram Shuhada Shukri/OhBulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2024 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Ewwwwwww.... blah lah kau... nak nasihat2... alep x ceraikan bella tau... so nanti bella kembali ke pangkuan Alep... even berceraipun.... ko ingat dpt masuk circle2 Bella ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
"Allah Maha Baik, Allah baik sangat. Sebab Allah tahu kalau tak jadi sampai macam ni, awak akan stay sampai bila-bila. Memudaratkan diri sendiri sampai bila-bila. Jadi ini sebenarnya Allah hulurkan tangan, sambutlah tangan Allah."

Eh betina, dia memang akan stay, sebab laki dia x nak cerai dia. Bukan mcm kau, kena cerai, laki x sudi langsung toleh... syoh syoh... kau x layak bg nasihat!!



Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan benang agama tadi. Retis sendu ka? Tak nak kenal pun. Next!
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak kalau dah nak kepada agama tak payah posing2 macam ni?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:00 AM | Show all posts
yucks. diri sendiri berbau busuk, lagi mau menempel dgn masalah org lain.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-4-2024 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
bukan ke dia ni tak heran pun hritu kat bella, hamak kt ps je. nk jugak dia ni yek getik mak.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:17 AM | Show all posts
penyebok aaaaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2024 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh bodohla perempuan.  ALLAH mana ada tangan..jgn fitnah Allah samakan Allah dgn manusia sifatnya
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 5-4-2024 07:17 AM
Eh bodohla perempuan.  ALLAH mana ada tangan..jgn fitnah Allah samakan Allah dgn manusia sifatnya

Dah bunyi macam English/penganut kristian punya ayat pulak ek. Hands of God.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Gaya mcm mak² je.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:21 AM | Show all posts
busuk betul muka dia ni..eeuuwww
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 5-4-2024 08:03 AM
Gaya mcm mak² je.....

Mmg la dah dia mak ank 2
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:54 AM | Show all posts
mmng ada sejenis org mcmni suka mengendeng gini. kejap dia ngendeng org ni kang dia endeng org tu plak
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:54 AM | Show all posts
Mcm ni ke perangai budak ex mrsm.. ekekekek
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:56 AM | Show all posts
carik la kebaya yg mmg saiz  ko betul2. pakai camtu x lawa la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2024 08:57 AM | Show all posts
carik la kebaya yg mmg saiz  ko betul2. pakai camtu x lawa la
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:57 AM | Show all posts
tapi aku tak bole trima la org yg hina dia ni gigi besi la busuk la apa dia ada utang dgn korang ke. tak takut ke menghina dan mencerca org walau sebaris ayat 40 hari Allah tak pandang kau. kau sapa nk hina2 org. lantak dialah nk buat apa kalau menyampah sgt jgn tgk terus. bodoh korg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 5-4-2024 06:46 AM
Boleh tak kalau dah nak kepada agama tak payah posing2 macam ni?

Nampak pelik dia pakai baju kebaya ni.. baju x muat ke camne??? Size kanak2 ke

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2024 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Berdoa tak perlu tunjuk kt socmed.. Udah2lah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
[tvN/Viu 2024] THE MIDNIGHT ROMANCE IN HAGWON - Wi Ha Joon, Jung Ryeo Won
Rahah[tvN/Viu 2024] THE MIDNIGHT ROMANCE IN H
Views : 10279 Replies : 57
Apakah Idea Di Sebalik Nama Samaran Anda Di Forum Ini?
KILL_NANCYApakah Idea Di Sebalik Nama Samaran Anda
Views : 113221 Replies : 488
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 30253 Replies : 171
Nama pokok ni?
BelovedTaeyeonNama pokok ni?
Views : 6279 Replies : 12
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik... UPDATE #45: latar belakang syarikat2 bermasalah siap ada tindakan tatatertib
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 5359 Replies : 53
Kenapa Biri Biri Jalan Lambat?
XimKenapa Biri Biri Jalan Lambat?
Views : 21447 Replies : 61
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 195468 Replies : 4528
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4119 Replies : 3
Teka Teki Teka Tekok
FARRAZOOLTeka Teki Teka Tekok
Views : 27048 Replies : 105
Teka teki botol
syidapink88Teka teki botol
Views : 73298 Replies : 314

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 04:35 PM GMT+8 , Processed in 0.071952 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list