CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 10011|Reply: 41

Kantoi Menipu Resit Di Uptown, Gadis Ini Kongsi Situasi Sebenar

[Copy link]
Post time 14-5-2024 10:34 PM | Show all posts |Read mode





Seorang gadis yang didakwa menipu resit di Uptown Sungai Petani tampil menceritakan kisah sebenar pada malam kejadian.

Gadis yang menggunakan akaun TikTok @mielatsiong berkata, dia sebenarnya telah mengakui kesalahan dan membayar jumlah yang sebenar kepada peniaga.

Dia tidak berpuas hati dengan tindakan peniaga yang merakam serta memuat naik video tersebut ke media sosial sedangkan dia sudah merayu supaya ianya dipadam.




Katanya lagi, jika tujuan peniaga untuk menjadikan kejadian itu sebagai pengajaran, peniaga sepatutnya mengaburkan wajahnya terlebih dahulu.

"Kenapa tak blurkan video? Lepastu siap cut lagi, dah bagi barang tak nak pulak tunjuk. Dah bayar tak mau pulak bagitahu, nak mention aku scam je. Ni dah sampai berapa view."

Miela berkata, peniaga tidak memuat naik video penuh di mana dia sebenarnya sudah membayar dan memulangkan semula barang.

Kredit: TikTok @mielatsiong/OhMedia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-5-2024 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
No receipt no gossip.


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2024 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
So sebelum ni dh biasa buat ke tipu receipt. Dh kantoi baru ngaku, klu x kantoi mcmne, elok la sebarkan muke boleh peniaga lain berjaga2
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2024 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mendapatlahh.. aku tak rasa ni first time dia scam org..first time kantoi, yes
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2024 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Spek mata and tudung tu beli hasil edit mengedit ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni lawa sikit paka itudung n make up.npk la bijak sikir.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-5-2024 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka. Kalau kat supermarket besar, kalau dh kena tangkap mencuri ko nak bayar balik pun supermarket x layan, pi balai je masuk lokap.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 05:21 AM From the mobile phone | Show all posts
perempuan memang x pernah salah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2024 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Urghhhhh...
Ni bukan ci la natttttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan tak lawa & pencuri je....rupanya package bodoh skali......eh dah mencuri harusla tunjuk muka pencuri ni supaya org lain berjaga² dik
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Skrg ni trend kan pesalah akn menjawab itu ini salahkn balik kat pengadu. Belajar kat politaik la ni kan kan kan...
Masa nk menipu free hair. Bila nk buat video kononnya teraniaya teruihhhh ko balut rambut tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Tau plak rasa malu ek.

Masa dok menipu org tue takde rasa apa plak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
tetiba bertidung. dlm rambut karat
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
limesherbet replied at 15-5-2024 06:51 AM
Ingatkan tak lawa & pencuri je....rupanya package bodoh skali......eh dah mencuri harusla tunjuk muk ...

tulah konpiden nauuu
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 07:59 AM | Show all posts
samada ko malu atau masuk penjara, ada rekod jenayah menipu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 09:37 AM | Show all posts
muka bitch kaki blowjob je dia ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2024 09:45 AM | Show all posts
Amboi, dah buat tahik buat video pulak siap pakai props tudung bagai ..masa buat kerja siap dgn bf bagai, tak ingat lak Tuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
apa motif dia buat content bela diri?? dah memang salah. Duk diam2 sudah... lagipun malam terkantoi tu ngan rambut serabai muka serabai mana org kenal dah kalau mekap lawa2
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 10:12 AM | Show all posts
kepompong replied at 15-5-2024 10:05 AM
apa motif dia buat content bela diri?? dah memang salah. Duk diam2 sudah... lagipun malam terkantoi  ...

Karen mana pernah salah...karen SP haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2024 11:21 AM | Show all posts
kau menipu tu dah terang2 salah dik...lagilah dengan niat... takyah justify gini gitu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 01:51 AM GMT+8 , Processed in 0.067385 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list