CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 77714|Reply: 325

Tubuh makin susut, status kesihatan anak saudara Neelofa, Fatimah The Family UK jadi tanda tanya

  [Copy link]
Post time 20-5-2024 12:51 AM | Show all posts |Read mode







Status kesihatan anak kedua daripada tiga beradik The Family UK, Fatimah menjadi tanda tanya pengguna media sosial apabila akaun Instagramnya dipenuhi dengan gambar serta videonya di hospital.


Menerusi akaun Instagram itu, gambar Fatimah Omar Mukhlis, 10, menerima rawatan di hospital yang terletak di Birmingham pertama kali dimuat naik pada 16 Mac lalu.


Sejak itu, banyak gambar serta video Fatimah menjalani rawatan sering dimuat naik setiap hari, tanpa keluarganya mendedahkan sakit sebenar yang dihidapi kanak-kanak itu.


Difahamkan, ibu kepada Fatimah, Nor Ashila Mahamed Ismail, sedang menunggu nasihat daripada pakar tentang status kesihatan anak perempuannya itu sebelum mendedahkannya kepada umum.


Bagaimanapun, pengguna media sosial yang merupakan pengikut kepada akaun keluarga tersebut meluahkan kerisauan apabila melihat tubuh Fatimah yang semakin kurus dan susut.


Dalam pada itu, selebriti popular, Neelofa yang juga ibu saudara kepada Fatimah turut memohon rakyat Malaysia agar mendoakan kesembuhan buat kanak-kanak itu.


  



Neelofa atau nama sebenarnya, Noor Neelofa Mohd. Noor berkata, keadaan anak saudaranya agak tidak berapa baik sekarang tanpa mendedahkan penyakit yang dihidapi Fatimah.


“Mohon doa-doa kalian seringkas ‘Moga Allahkan kurniakan kesembuhan pada Fatimah,” tulisnya ringkas.


Tiga beradik The Family UK iaitu Omar Mukhtar, Fatimah dan Ali popular dengan video bertutur dalam dialek Kelantan walaupun membesar di Birmingham, United Kingdom.


  



  



Pada tanggal 19 May 2019, dunia selebriti dikejutkan dengan pemergian bapa saudara trio The Family UK, Adamdidam atau Muhammad Adam Mahamed Ismail yang meninggal dunia pada usia 29 tahun akibat jangkitan paru-paru.


Ramai mengetahui Fatimah bersama adik-beradiknya iaitu Omar Mukhtar dan Ali begitu rapat dengan bapa saudara mereka yang juga merupakan chef selebriti tempatan.


Sumber – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh dik.

Mereka ni pr atau warganegara UK/GB? Jadi xde masalah utk ke hospital nhs? Atau mereka ada insurans.


Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Byk nye spam lately.

Moga cepat sembuh. Amin...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 07:08 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 20-5-2024 02:54 AM
Semoga cepat sembuh dik.

Mereka ni pr atau warganegara UK/GB? Jadi xde masalah utk ke hospital nhs? ...

rasanya PR .. sebab dah lama duduk sana kan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Benci jenis upload bila org tanya sakit apa tak bgtahu..lain kali tak payah upload...semoga cepat sembuh fatima.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 07:49 AM | Show all posts
GWS
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-5-2024 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan la ank saudara...kira pupu2 dah kan or just mention saudara..diorg ni family tree pun fail..hubungan timah ni dgn nadia annuar lebih dekat bbanding jahlop..ni ibarat kupu2 dah sbb mak fatimah ni dgn nektini sepupu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
moga cepat sembuh ye Fatimah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 08:29 AM | Show all posts
newyork replied at 20-5-2024 07:18 AM
Benci jenis upload bila org tanya sakit apa tak bgtahu..lain kali tak payah upload...semoga cepat se ...

leukimia rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak nya pun mmg tak sihat jugak kan. Tak bgtau jugak sakit gapo. Sian pulak habih semua sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 08:50 AM | Show all posts
newyork replied at 19-5-2024 11:18 PM
Benci jenis upload bila org tanya sakit apa tak bgtahu..lain kali tak payah upload...semoga cepat se ...

Samalah kalau meninggal. Kemain update status siap berkeranda, van jenazah bagai. Bila tanya si polan meninggal sakit apa, di like nya komen tu. Kalau meninggal HIV tu yelah kau nak senyap2 dik non. Ni kalau meninggal eksiden, bagi je la tau.

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 08:50 AM | Show all posts

Sakit keturunan agaknya leukimia ni buat dorang.

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Family ni dugaan berat sungguh,,,,semua ada penyakit kronik...genetic ke??
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 08:53 AM | Show all posts
doakan jer la yang baik2 kan...
dlu follow juga family ni...
tapi dah unfollow la...entah sebab apa..huhu
semoga cepat sembuh fatimah...
anak bijak comey lotey sungguh...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:01 AM | Show all posts
apedehal replied at 20-5-2024 07:57 AM
Bukan la ank saudara...kira pupu2 dah kan or just mention saudara..diorg ni family tree pun fail..hu ...

klu mak fatimah ngan nektini sepupu, so jahlop ngan timoh tu 2nd kazen la. bukan anak sedara.

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nw111 at 20-5-2024 09:04 AM
menjad replied at 20-5-2024 08:41 AM
Mak nya pun mmg tak sihat jugak kan. Tak bgtau jugak sakit gapo. Sian pulak habih semua sakit.


Dia orang ni kawin suku sakat sendiri je ke...nampak muka mcm sepesen semua...sbb tu senang kena penyakit genetic agaknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 09:05 AM | Show all posts
newyork replied at 20-5-2024 07:18 AM
Benci jenis upload bila org tanya sakit apa tak bgtahu..lain kali tak payah upload...semoga cepat se ...

iyaa benar, engko nak up sangat mintak doa itu ini pastu nak rahsia2 sakit apa, benda elok2 kita nk doa jadi menyampah tau. Haaa jahatnya iollss ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
newyork replied at 20-5-2024 07:18 AM
Benci jenis upload bila org tanya sakit apa tak bgtahu..lain kali tak payah upload...semoga cepat se ...

Setuju. Share lah bila dah confirm sakit ape. Of course orang akan tertanya2 if you didn’t spill. If you’re not ready to share the disease, then don’t share to public. Maybe just within your family members. Lepas bila tnya, jawab “respect privacy” etc2. Then, if you want it to be private, why share??? Ahhh xfhm aku.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Kann. Samalah aku pun meluat eh dengan orang2 cmni. Ko gigih uploud gambar siap uniform hospit duduk atas katil wad. Bersedu sedan ayat rindu anak2 sedih bagai..bila tanya sakit apa boleh dia jawab.."adalah tu Allah nak tegur, sakit penghapus dosa, saja melawat hospital".
Dah 3,4 hari sampai keluar wad hari2 up status pasal masuk hospital tapi langsung xmention sakit apa. Ntah apa2. Attention seeker sangat saja buat orang tertanya2. Kalau ko xnk cerita xyah xgtau langsung uploud gambar bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 09:40 AM | Show all posts
aku tanya kat ig kena marah pulak dgn followers dia..tak payah tanya2 paham2 sendiri katanya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 176065 Replies : 2928
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28473 Replies : 94
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 10002 Replies : 29
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19913 Replies : 298
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38173 Replies : 298
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91947 Replies : 814
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 83982 Replies : 3738
Masyarakat kita lebih tertarik dengan kisah suami pukul isteri atau suami baran tapi kenapa bila suami tersakiti,orang tak peduli
YgBenarMasyarakat kita lebih tertarik dengan ki
Views : 14611 Replies : 15
Polis buru penunggang motosikal didakwa bonceng 'makhluk halus'
mojarean_XPolis buru penunggang motosikal didakwa
Views : 2222 Replies : 0
Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan
mojarean_XJenazah Nur Farah Kartini selamat dikebu
Views : 2323 Replies : 0

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 09:42 PM GMT+8 , Processed in 0.084951 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list