CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: maklukpenggoda

[Tempatan] Sah, Elews Mart telah bungkus!!

  [Copy link]
Post time 21-5-2024 02:21 PM | Show all posts
areyam replied at 21-5-2024 12:37 PM
Paramaount Coffee House ada lagi ke? tak perasan lama tak pergi...

penah masuk sekali yg kat shah alam
kalau terpegi lagi sekali iols akan bawak clorox utk toilet dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 02:21 PM | Show all posts
kechikchomel replied at 20-5-2024 03:12 PM
Mana ada murah...iolss pernah masuk dulu (sekali je la tapi)Murah lagi kat 99 Speedmart. Pastu bar ...

i pernah pergi kat sri gombak . harga xde murah mana
choices pun limited. nak cari makanan kucing pun hampa
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 02:22 PM | Show all posts
x pa..ramai org terpesona lg dgn EL
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 02:23 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 20-5-2024 04:00 PM
Dulu orang kata tak cina kalau tak menipu.

Sekarang tak isle kalau tak menunggang.

dia cina muslim.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 02:27 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 21-5-2024 03:11 AM
meols ni baru skodeng a few companies yg gah dedulu kala, tahun ini udah nak berbungkus

salah soran ...

meniaga kat malaysia ni kos maintain mahal sis.
lagipun orang malaysia ni lebih pada lepas diri sendiri daripada
memikir ke arah jadi brand & global.
so best way kasi scrap nama lama takpun jual pastu bukak nama baru
signboard baru.

U.S & europe boleh buat sebab matawang diorang kuat.
diorang selamba kopek kopek gajet baru.
matawang kita & china lemah.
kita akan cenderung menjual gajet berbanding bukak dan pelajari
apa kandungan dalam.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 21-5-2024 11:02 AM
ater asik bz tumbuk samballlll

Salah biz tu..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-5-2024 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 21-5-2024 02:17 PM
meniaga kat malaysia ni maintain bisnes lagi mahal
berbanding bukak yang baru.

Kedai cainis tu dpt diskaun drp peraih cainis.. plus deme ada association yg bantu.. kedai melayu tak mcm ni la..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:03 PM | Show all posts
pemilik speedmart yg ada 2000 cawangan seluruh negara cuma OKU berkerusi roda, psl sakit polio sejak kecil, dia  masih tinggal kt rumah lama flet masa mula2 buka kedai runcit

ni pi buka kdai bsar, duk rumah bsr, cawangan byk, pstu bungkus, salah step ni..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 11:47 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 21-5-2024 11:02 AM
Kedai cainis tu dpt diskaun drp peraih cainis.. plus deme ada association yg bantu.. kedai melayu  ...

boleh je buat. tapi nak beli satu troli sampai RM 1000 mmg tak la
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 08:56 AM | Show all posts
gigahertz replied at 21-5-2024 02:27 PM
meniaga kat malaysia ni kos maintain mahal sis.
lagipun orang malaysia ni lebih pada lepas diri se ...

haaa tang ayat lepas diri sendiri dulu tu betul
x staff kata apply loan pun utk lepaskan anak beranak dulu, bukan buat rolling beli raw material.. chuols ghase?

rasa revenue rm5M tu kalau ikut betul2 mmg boleh buat untung, cash flow patot ok je sbb nya gross profit margin is about 30% dah... which is healthy.. kampeni rugi sbb most masuk poket anak beranak je... udah staff pun anak beranak.. acaner

puncha mak tak kasik anak2 keja ngan org laen.. so staff lama2 yg dah keja 10 years lari la sbb tak tahan.. deme tu keja goyang telo, ujung bulan gaji 2,3 kali ganda

then pi buat berhad pulak... sbb nak go for series A funding and seeding.. ujung2 duit ntah ke mana kampeni ntah ke mana.. kena apply loan utk tampung jugak akhirnya..  shiapaaa yg shalahhh, ku pun tatawuuuuuuuuuuuuuuu

mmg caca marba.. meols pun tgh riki2 supplier baru sbb mcm tak sure le kampeni ni wujud lagi ke dak next year
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 21-5-2024 11:47 PM
boleh je buat. tapi nak beli satu troli sampai RM 1000 mmg tak la

Maksud iols, pekedai2 cainis mmg dpt diskaun dan ada cara2 lain utk berbisnes.. pekedai2 melayu tak dpt benefit mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:18 AM | Show all posts
no komen
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:18 AM | Show all posts

lebih baik diam kalau taktau ape jadi
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 02:25 PM | Show all posts
Edited by miss_white at 22-5-2024 08:19 AM
anony-mous replied at 21-5-2024 02:03 AM
Mana ada murah. Xde sapa beli pon. Smua pakar pegi speedmart jgk. Ni la bahana meniaga smbil jual  ...

Darsa chicken tu cina punye ke
Pehal dpt publisiti besar2an
Ingat bmf


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
CMNE tak bungkus. Ownernya manjang takda buat dakwah merata2 katanya. Sedangkan owner kedai lain hari2 duduk kedai pun boleh bangkrap. Kau yang jalan2 oversea selalu sekeluarga nak harap apa. Semakin bilion ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah selesai cuci, tutuplah.. ke guano boh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
oneechon replied at 22-5-2024 11:18 AM
lebih baik diam kalau taktau ape jadi

citerlah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
org kat malaysia mmg selalu claim pandai meniaga, tknk makan gaji, tk suka di arah2 , padehal realitinya tak lah pandai meniaga pun. Pandai marketing sikit2 pastu rasa macam pandai meniaga hahaa... marketing tu 1 cabang kecik je... chinese jiran sebelah (jiran kat shoplot) pun sama ... lot shoplot tu ayah dia punya.. dia nya berenti keje kat singapore pastu buka kedai motor,   cuma mungkin chinese indian tak seramai melayu yg macam ni... tapi i allergik betul dgn org yg claim suka/pandai meniaga dikalangan family skrg dah tak brp muda i elak lah terus jumpa , walopon saudara seibu sebapa . Dah jahat i skrg. tak tahu bila nak jadi baik
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_white replied at 22-5-2024 02:25 PM
Darsa chicken tu cina punye ke
Pehal dpt publisiti besar2an
Ingat bmf

Mana u dpt info cina punya? Bkn ke geng2 berjanggut punya?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 06:33 PM | Show all posts
anony-mous replied at 22-5-2024 10:15 AM
Mana u dpt info cina punya? Bkn ke geng2 berjanggut punya?

Sorry2 iols xbaca betul2 komen uolsSo darsa chicken tu bmf la ye




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 04:20 AM GMT+8 , Processed in 0.288935 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list