CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 13414|Reply: 116

Pramugari Malaysia Airlines meninggal dunia ketika bertugas di Tokyo

  [Copy link]
Post time 20-5-2024 11:34 PM | Show all posts |Read mode






Kuala Lumpur: Seorang kru kabin Malaysia Airlines (MAS) meninggal dunia ketika bertugas di Tokyo, Jepun.


Syarikat penerbangan itu menerusi satu kenyataan mengesahkan kematian kru kabin berkenaan, Norzana Hanim Hamzah.


"Norzana sedang bertugas ke Lapangan Terbang Antarabangsa Narita, Tokyo dan dijadualkan mengendalikan penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.


"Syarikat penerbangan sudah berhubung dengan keluarga Norzana dan akan memberi bantuan sewajarnya," katanya.


Terdahulu, tular di media sosial berhubung kematian kru kabin berkenaan.


"unca kematian belum dapat disahkan, tetapi laporan yang belum disahkan daripada komuniti kru MH berkemungkinan dia jatuh ketika bersiap untuk penerbangan pulang," katanya.


Sumber : Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 11:55 PM | Show all posts
Semasa hayatnya arwah pergi naik katebang free, balik pun free lah. At least kat situ keluarga tak payah risau.

Takziah kepada yang ditinggalkan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebaiknya semadikan jenazah dekat sana je..xyah bwk balik..sbb proses dia nk bwk tanah air tersakiti..katanye sheol terjatuh kt hotel masa transit ..takziah kpd family & semoga segala urusan dipermudahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Polis still akn siasat smua kawan2 dia dan tgk cctv hotel kan?! Aku hrp xclosure mcm tu saja. Mana tau kot jtuh hotel tu sbb batchmate dtg tolak, akibat berebut jantan. Dendam mengatasi kewarasan. Mcm pelik jatuh hotel dgn x sngaja.. sbb knowing FA smua jenis buat kerja kemas teliti. Atur langkah bejalan pun ada cara yg tertib. Besiap mesti kt dlm bilik, bukan kt koridor, balkoni or tgkap. FA jenis boleh dduk dlm kabin yg compact dlm kdaan yg masih snyum kot. Aku pelik d sini.

Takziah al fatihah utk arwah smoga besama org2 beriman insyallh mudah mudahan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Innallillah..takziah buat famili arwah.  

Jatuh dlm bilik hotel atau luar?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 21-5-2024 07:30 AM
Polis still akn siasat smua kawan2 dia dan tgk cctv hotel kan?! Aku hrp xclosure mcm tu saja. Mana t ...

Arwah tergelincir jatuh dlm toilet lerr..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-5-2024 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
3chanceno replied at 21-5-2024 07:35 AM
Innallillah..takziah buat famili arwah.  

Jatuh dlm bilik hotel atau luar?

Dlm toilet... Tergelincir
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
mogey replied at 21-5-2024 08:07 AM
Dlm toilet... Tergelincir

Tenkiu...kesiannya...mungkin kepala terhentak lantai atau terkena bucu ke...




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 08:42 AM | Show all posts
Salam takziah buat family arwah, semoga semua urusan dipermudahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
mogey replied at 21-5-2024 08:07 AM
Dlm toilet... Tergelincir

Tergelincir sbb apa? Heart attack? Byk plak kematian mengejut mcm ni lately
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:54 AM | Show all posts
sakit jantung?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tergelincir... Boleh sebab kan head injury... Kepala kena smack dengan hard object.. Seperti floor... Jika ter jatuh perlu cepat reflex protect kepala dengan tangan.... Biar tangan cedera dari kepala...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 08:57 AM | Show all posts
anony-mous replied at 21-5-2024 08:49 AM
Tergelincir sbb apa? Heart attack? Byk plak kematian mengejut mcm ni lately

sbb licin la tu kot ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 21-5-2024 08:49 AM
Tergelincir sbb apa? Heart attack? Byk plak kematian mengejut mcm ni lately

Tak tau lerr heart attack ke tak... Adik aku ckp tergelincir kt bathtub.. org hotel jumpa sbb arwah tak check out
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 21-5-2024 08:55 AM
Tergelincir... Boleh sebab kan head injury... Kepala kena smack dengan hard object.. Seperti floor.. ...

Bathtub
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
3chanceno replied at 21-5-2024 08:13 AM
Tenkiu...kesiannya...mungkin kepala terhentak lantai atau terkena bucu ke...

Bathtub
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 09:13 AM | Show all posts
Manusiabesa replied at 21-5-2024 07:30 AM
Polis still akn siasat smua kawan2 dia dan tgk cctv hotel kan?! Aku hrp xclosure mcm tu saja. Mana t ...

tak pelik..kalau dah memang ajal, jatuh tergelincir atau jatuh akibat cardiac arrest pun boleh meninggal.  banyak je yang tgh berdiri diam2 tiba jatuh meninggal.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:16 AM | Show all posts
j3m4h replied at 21-5-2024 01:11 AM
Sebaiknya semadikan jenazah dekat sana je..xyah bwk balik..sbb proses dia nk bwk tanah air tersakiti ...

Syarikat penerbangan akan menguruskan semuanya, segala urusan akan jadi lebih mudah.

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:30 AM | Show all posts
salam takziah. moga rohnya dicucuri rahmat Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
mogey replied at 21-5-2024 09:11 AM
Bathtub

Ok..kadang floor bathtub tu licin lbila kita mandi dlm tu. Meols kalau mandi berdiri dlm bathtub, 1 tangan pegang handrail.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 12:27 PM GMT+8 , Processed in 0.311568 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list