CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: maklukpenggoda

[Tempatan] Hentikan 'spin' isu UiTM, bukan bumiputera pun tak ingin masuk

  [Copy link]
Post time 22-5-2024 12:13 PM | Show all posts
Lula2 replied at 21-5-2024 10:37 PM
I lagi pelik dah 2024 masih ada org pandang rendah pada uitm.
Itm tu pioneer pada banyak program2 ...

Utk program acca...i memang recommend anak buah anak sedara mahupun kenalan silalah buat di uitm.
Lecturer bagus & kualiti...bape kali dah dpt student subjek terbaik.
Surveylah dulu
Nak pegi ipta ber prestige lain silakan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 12:26 PM | Show all posts
*ntuk mengekalkan status UiTM hanya untuk melayu dan bumi putra ...menapa hingga kini pihak kerajaan X nak merubah nama UiTM menjadi nama lain yang lebih woow dan megah  sesuai dengan maruah bangsa melayu mahawangsa .....

Mungkin 3 nama ini lebih cocok bagi nama baru UiTM..

1. University Nasional  Melayu Mahawangsa (UNMM)
2. University Majelis Rakyat Melayu Mahawangsa (UMRMM)
3.  University Nasioanal Alam Melayu (UNAM)

Bukankah nama-nama baru  itu lebih layak digunakan kerana sesuai dengan objctive awal ketika UiTM ditubuhkan .... Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lula2 at 22-5-2024 12:34 PM
vespa_oren replied at 22-5-2024 10:10 AM
cousin aku dip sains komputer, degree sains komputer dri uitm tapi xthu skrg kerja apa, dlu suri r ...


Tu salah dia la kot2 memang cita2 jadi surirumah
Kenalan I masa intern dah diserap jd software engineer, and employability cs uitm mostly above 90%. I sendiri dulu lepas habis decide nak rehat sebulan then terus dapat keje next month nya.

I tak cakap grad uni lain tak bagus, tapi kalau dah 2024 masih ada org pandang rendah pada uitm, sudah tiba masanya keluar dr tempurung.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 22-5-2024 12:13 PM
Utk program acca...i memang recommend anak buah anak sedara mahupun kenalan silalah buat di uitm.
...


Kawan i diploma accounting kt uitm, sambung degree kt top uni UK, dapat exemption 1st year. So depa masuk terus 2nd year sebab banyak subjek dah belajar masa diploma. Acca I taktau depa ambil kt mana.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 12:48 PM | Show all posts
Apoo replied at 22-5-2024 01:25 AM
Masalahnya, yang cadangkan kemasukan tu lecturer kat uitm tu sendiri. Tapi Yg disalahkan gomen kon ...

International student tu perlu melayu ka?

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 21-5-2024 10:37 PM
I lagi pelik dah 2024 masih ada org pandang rendah pada uitm.
Itm tu pioneer pada banyak program2 ...

Itu dulu mentaliti 20 tahun lepas. Budak2 sekolah berfikiran camtu..masa tu memang ya pun. Result biasha2 1-2 A memang boleh lepas masuk UiTM. Janji BM score. Seiring masa berlalu budak2 sekarang dah ramai cerdik. Maybe dah naik kelayakan masuk UiTM. Skang pun keputusan dah tak macam dulu sistemnya..so yeah..sorry Ler yang terasa. Apa2 pun aku tidak la bersetuju UiTM open untuk Non bumi.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-5-2024 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-5-2024 12:48 PM
International student tu perlu melayu ka?

Yup. Melayu Arab, Melayu Afrika (specially melayu nigeria) & melayu central asian.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ker xingin? Kalo buka satu hr nti, silap2 keturunan ko yg pertama mohon

Btw he do have right point at stop giving racist statement. Aku pun menyampah. Tp tang dia ckp xhingin nk masuk , tok sah nk caya naaaaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 08:17 AM | Show all posts
menggelupor sekor2..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik engko investigate bahalol kkm mana yg buat program parallel pathway yg malaysian medical council tak approve ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 03:21 PM | Show all posts
kakakakakakaka


x ingin masuk????

menipu jaaaaa...selain murah dan ada kualiti rase2 diorg x mo?..benda free lagi dihadapkan..

dulu2 xde sapa pun hegeh2 nak masuk itm ..naik taraf jadi U pun masih skeptical....

tgklaa lagi 10 tahun...politeknik tu pun akan jd benda yang sama.. cuma bezanya..politeknik tu semua bangsa dah masuk...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 02:14 PM GMT+8 , Processed in 0.291742 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list