CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] 1 kematian, 30 cedera pesawat Singapore Airlines lakukan pendaratan cemas di Bangkok. 16 rakyat Malaysia berada dalam pesawat tersebut

  [Copy link]
Post time 22-5-2024 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Pentingnya pakai seatbelt sepanjang waktu bila berada di seat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Penah kena time tido nasib dah lepas makan. Jantung tertinggal kat atas. Anak i yg tengah tengok movie terus pening nak muntah, lepas tu dia tido sampai klia baru bangun
Yg ni ramai melambung keatas. Kalau panic mcm ni, rasa nak peluk anak² je.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 22-5-2024 07:59 AM
Penah kena time tido nasib dah lepas makan. Jantung tertinggal kat atas. Anak i yg tengah tengok mov ...

Itulah penting sentiasa pakai seat belt kan. SG pon sentiasa pakai even lampu seat belt tu dah padam. Lagipon dah terbiasa naik keta sentiasa pakai. So xde rasa rimas pon. So lepas ni mmg sentiasa pakai seat belt. X boleh byg kan kalau badan melantun sampai ke tempat lugage.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 22-5-2024 02:43 AM
Muka Hishamuddin je yang muncul....lepastu asyik muka Najib je yg muncul

Dlm negara kita ini aku pelik, KPN dgn KSPRM lebih glamour dari PM.hampir saban hari mesti  muka theyols...beri kenyataan press conference...sedangkan dinegara jiran kita nak lihat KPN mereka sampai term khidmat habis tak tahu siapa KPN... begituler diibaratkhen...

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Mimo.mimo replied at 21-5-2024 11:39 PM
Mesti trauma kan. Yang mati pun atok.

Kesian baca cerita heols. Jenis yg active and was travelling with his wife for a holiday of the lifetime. Bini heols pun masuk hosp. Dtg berdua kembali seorg. Heols kene heart attack sbb masa kejadian kapal tu hurled side by side
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian atok yg mati tu.

iols selalu before masuk dlm kapatebang terfikir macam2 tp bila dah masuk duduk take off makan2 borak2 mmg lupa ingatan dah benda2 mcm ni blh terjadi
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-5-2024 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Plane masuk air pocket la ni..mmg x nampak ibarat masuk vacuum..kat langit ni pun ada org cakap tempat tinggal jin2 tertentu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 21-5-2024 02:41 PM
Kesian pekerja nak kemaskan bersepah sepah tu....macam tongkang pecah

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un.

  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
seram weh
kalau fly jauh selallu la seram...nk je peluk org sebelah..
aritu fly langkawi sat..ank buah nk dk sebelah i..i pulakk kalau gegar sikit i dh peluk org sbb tkt..dia rilek je kt tepi .serius xsuka naik flight sejak pernah jd sekali..i rasa plg teruk..masa tu dlm perut dh penuh butterfly..dk doa bila nk sampai
dah la xsolat asar time tu sbb rushing
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 22-5-2024 08:08 AM
Itulah penting sentiasa pakai seat belt kan. SG pon sentiasa pakai even lampu seat belt tu dah pad ...

i mmg pkai je..dh sampai br bukak seatbelt tu..rasa mcm xslmt je kalau xpakai
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
pastu yg slmt tu nk balik singapork nnti .mesti trauma giler dh nk fly dr bangkok balik singpork
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
grouper replied at 22-5-2024 09:11 AM
Plane masuk air pocket la ni..mmg x nampak ibarat masuk vacuum..kat langit ni pun ada org cakap temp ...

Agak agak ko satu jin atau a group of jin kentot secara serentak? itu yg resulted in turbulence that probably hardly or never been experienced before by anyone?

Sekalung penghargaan pada pilots for doing their utmost best to finally landed the plane in bangkok airport..despite the traumatic conditions ...

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 21-5-2024 11:44 PM
Air turbulence Ni, Aku pernah kena Dulu nak ke Sarawak, TAPI tak teruk macamni, masa Aku kena pun cu ...

i pun sama flight dr srwk.sejak tu terus trauma sampai skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 22-5-2024 09:27 AM
pastu yg slmt tu nk balik singapork nnti .mesti trauma giler dh nk fly dr bangkok balik singpork

Nak tunggu pulih semangat macam ko...kena bertapa sebulan ler kt bangkok airport kheunz?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 22-5-2024 09:29 AM
i pun sama flight dr srwk.sejak tu terus trauma sampai skrg..

Itu org suruh kawen cepat...kalau apa apa jadi in the air...ada org peluk...

Degil....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 22-5-2024 09:20 AM
seram weh
kalau fly jauh selallu la seram...nk je peluk org sebelah..
aritu fly langkawi sat..ank ...

When is your next flight?....aku nak book  seat sebelah ko....

Wait...tapi ko selalu naik flight tambang murah kheunz?

Sorry...next time then when you take full fledge flight.....

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerajaan kita should learn dari joran kita spura...how they manage crisis management seperti ini....very systematic dalam perlaksanaan dari berbagai aspek...komunikasi, dissemination of info..including updates and how their national carrier deal with the situation.....very professional...bak kata anak jiran aku you pay premium for all this actually...

SPORE GIRLS.YOU ARE A GREAT WAY TO FLY
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada baca org duk komen disebabkn climate change maybe in the future lgi byk severe turbulence. Seram dengar. Nk tahu gak flight lain yg satu route dgn Singapore airline tk kena ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 22-5-2024 09:27 AM
pastu yg slmt tu nk balik singapork nnti .mesti trauma giler dh nk fly dr bangkok balik singpork

Ada kemungkinan naik bas la kot. Tapi ramai yg injured teruk n kena hospitalised
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 09:41 AM
Kerajaan kita should learn dari joran kita spura...how they manage crisis management seperti ini.... ...


Malaysia kena kes besar2….nak compare biarlah apple to apple. Kes ni tidaklah seteruk kes mas kena n nak settlekan pon mmg prolong. Malaysia mmg xde la hebat mana tp jgn terlampau mengecilkan malaysia too low
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 02:38 AM GMT+8 , Processed in 0.078638 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list