CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] 1 kematian, 30 cedera pesawat Singapore Airlines lakukan pendaratan cemas di Bangkok. 16 rakyat Malaysia berada dalam pesawat tersebut

  [Copy link]
Post time 22-5-2024 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 22-5-2024 09:20 AM
seram weh
kalau fly jauh selallu la seram...nk je peluk org sebelah..
aritu fly langkawi sat..ank ...

Macam mana nak cari mamat turki ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 21-5-2024 11:16 PM
Kau fly sejam dua boleh la cakap tahan.  Kalau 5 jam?  Pampers?

Tahan je lah. Iols tahan masa flight 7 jam, masa transit gi toilet then sambung 7 jam lg tahan kencing. Mmg kembung la perut sampai tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 21-5-2024 03:49 PM
SINGAPORE: There was little warning of the chaos that was about to hit passengers on Singapore Airli ...

More reason to keep wearing seat belt, buka mass nak gi tolet je.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang cedera tu macam mana nak sambung naik kapal terbang lepas ni? Mesti ada yang trauma dan naik bas ekspress je.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepaih ni ada yg verani naik SIA ka?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Teruk juga...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-5-2024 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingergrumpy at 22-5-2024 10:37 AM
SalenaGomez replied at 22-5-2024 10:06 AM
Malaysia kena kes besar2….nak compare biarlah apple to apple. Kes ni tidaklah seteruk kes mas ken ...


Selagi kita tak boleh terima teguran..selagi itulah kita akan terus berada ditahap menjengkelkan seperti skg...or maybe sekarang ada penampakan sedikit kemajuan?...kerajaan madani kheun? Its our system of network and communication, perlaksanaan serta sop yg seolah masih longlai yg masih banyak yg perlu diperlakukheun utk kebaikan

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2024 10:21 AM
Lepaih ni ada yg verani naik SIA ka?

Natural disaster is not covered by any insurance....for a start...

Kenapa agaknya?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 22-5-2024 10:14 AM
Yang cedera tu macam mana nak sambung naik kapal terbang lepas ni? Mesti ada yang trauma dan naik ba ...

They have been flown to their final destination ,spore. This morning around 5am....spore benda benda seperti ini pantas dan tangkas....syabas, SQ
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Mengipas kaw kaw aku tang SQ ini kheunz? Macam ada share pulak...

Kahkahkahkahkahkab
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 10:40 AM
Natural disaster is not covered by any insurance....for a start...

Kenapa agaknya?

Utk elak org daredevil
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 10:40 AM
Natural disaster is not covered by any insurance....for a start...

Kenapa agaknya?

Nat disaster tu boleh cover if policy extend cover atau ambil additional policy insurance for nat disaster. Policy insurance aviation ni wording coverage nya suppose mmg dah comprehensive especially utk airlines company. Apa2 pon, if berlaku apa2 kecelakaan, to be safe as penumpang, kena buat tuntutan pada airlines. bila ada tuntutan, airlines akan bayar n depa claim semula pd insurance …but ada juga airlines yg terus bayar pada penumpang n claim kemudian pd insurance. Ni airlines yg bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 22-5-2024 10:50 AM
Nat disaster tu boleh cover if policy extend cover atau ambil additional policy insurance for nat  ...

Spore Girls.You are a great way to fly
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2024 10:48 AM
Utk elak org daredevil

Kalo ko yg naik memang aku  kensel flight aku....why wait things to happen and take that risk?

Kahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 11:01 AM
Kalo ko yg naik memang aku  kensel flight aku....why wait things to happen and take that risk?

Ka ...

Baguih la.. takde org minyak dlm flight..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah beberapa kali mengalami air turbulence.. kalau setakat gegar tu okay lagi, kalau yg jump tiba2 terus jatuh bump tu mmg kecut perut.. pernah sekali pilot umumkan air turbulence, cepat2 crew berlari sorong cater makanan simpan dorg terus duduk kt tmpat dorg.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
tengok2 gambar kat google & youtube, tkde pulak gambar keadaan bussiness class camana ... ini keadaan plane yg terselamat, passenger boleh cerita kejadian tu camana. Kesian kat tragedi yg tak selamat, detik2 terakhir tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2024 11:05 AM
Baguih la.. takde org minyak dlm flight..

Fengshui better without you...in the plane

Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
kepompong replied at 22-5-2024 11:27 AM
tengok2 gambar kat google & youtube, tkde pulak gambar keadaan bussiness class camana ... ini keadaa ...

Protocol....you pay high premium for privacy even dlm keadaan menyayat seperti ini...

SINGAPORE GIRLS.YOU ARE A GREAT WAY TO FLY
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:47 AM | Show all posts
nazzse replied at 22-5-2024 10:11 AM
Tahan je lah. Iols tahan masa flight 7 jam, masa transit gi toilet then sambung 7 jam lg tahan ken ...

iols fly 7 jam ke bawah biasanya takkan pegi toilet haha. Sebelum boarding pi toilet siap2 dulu. Pastu dah landing time org tgh menggelupur nak keluar, baru g toilet

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 02:47 AM GMT+8 , Processed in 0.092754 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list