CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] 1 kematian, 30 cedera pesawat Singapore Airlines lakukan pendaratan cemas di Bangkok. 16 rakyat Malaysia berada dalam pesawat tersebut

  [Copy link]
Post time 22-5-2024 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2024 07:11 PM
Iols bz mlm ni.. sambung esok yach..

Urat warga senja 6 series....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2024 07:31 PM
Bay of bengal tu mmg tempat air flow angin sejuk turun dari himalaya especially masa pertukaran se ...

Takut mati jugak ko rupanyer

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 08:14 PM | Show all posts
CEO SIA dah mintak maaf atas tragedi ni..

Masa kes mh370 dulu? Pusing punya pusing punya pusing...hinggap kat nanjing la, muka penumpang mcm football player la..family mangsa punya marah tp authorities buat show maharaja lawak..memalukan

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 22-5-2024 06:57 PM
Bagus tu cuma janganlah tiba2 ada turbulance masa dalam toilet.


Tu nama nya di luar jangka, nak buat camne. So dlm flight kena sukat minum air dan makan2 . So that xperlu pegi toilet kan. Tapi kalau mcm SG, mmg cuba avoid toilet dlm flight sbb x bape yakin nak guna. Risau org sblm tu jenis pengotor ke kan… lagi2 kalau prc…hurmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:16 PM | Show all posts
MissVixen replied at 22-5-2024 10:14 AM
Yang cedera tu macam mana nak sambung naik kapal terbang lepas ni? Mesti ada yang trauma dan naik ba ...

Cara mengatasi trauma ialah to fly again asap. Itu satu cara to prove to yourself that the world actually hasn't changed.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2024 07:31 PM
Bay of bengal tu mmg tempat air flow angin sejuk turun dari himalaya especially masa pertukaran se ...

Sorry tertekan report.
Itu kepala otak iolz tgh fikir, sekarang ni tengah nak pertukaran musim ke Thailand?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-5-2024 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 22-5-2024 09:13 PM
Tu nama nya di luar jangka, nak buat camne. So dlm flight kena sukat minum air dan makan2 . So tha ...

Tahan tahan kencing dapat batu karang baru tahu....prepare ler, takkheun setakat alcohol wipes berapa sen ler sangat letak dlm handbag clutchbag keww....naik kapalterbang ribu riban takda hal...benda utk hygiene sendiri pun berat?

Sbg org islam tentunya the very basic bila naik kenderaan termasuk kapalterbang, seringkas ringkas bismillahi tawalkaltu. kalau rajin sikit doa ringkas naik kenderaan...kemudian bila sampai waktu solat dalam pesawat(duduk)...yg lain tawakal serta berserah padaNYA...

Seharusnya kita sbg penganut islam ler yg lebih tenang dlm keadaan genting...bukan sahaja dapat menenangkheun diri tapi jadi penenang pada org lain....kata anak jiran aku yg 3 tahun....

Si tecik ini macam cakap senang jer kheunz?

Kahkahkahkahjah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_jeangrey replied at 22-5-2024 08:14 PM
CEO SIA dah mintak maaf atas tragedi ni..

Masa kes mh370 dulu? Pusing punya pusing punya pusing...h ...

Bukan hendak merendah rendahkheun kewibawaan airlines kita secara khusus dan kerajaan kita secara umum tapi secara peribadi memang aku rasa very comforted tengok jiran kita and its airlines handle tragedy of this sort.....dan kalau aku sebagai ahli keluarga mangsa2 tragedy tersebut nak maki mencarut kaw kaw pun ghaser macam diri kita yg tak betul sedangkheun kita lihat segala usaha sebaik dan se pro active mungkin telah dan terus dilakukheun oleh pihak airlines dgn kerjasama pihak kerajaan....

Singapore Girls.You Are A Great Way To Fly
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 09:24 PM
Tahan tahan kencing dapat batu karang baru tahu....prepare ler, takkheun setakat alcohol wipes ber ...

Bukan tahan kencing, sukat minuman je so x perlu g toilet. Esp kalau flight yg kurang 5 jam. Kalau kena pergi, jgn lah tahan nanti bahaya pula.

SG x bape nak prefer toilet dlm flight ni sbb leceh ya. risau kain kena kat lantai yg x bape nak bersih. Kalau nak solat, guna je botol spray kecik je. Wet tisu sentiasa ada dlm bag. Yg tu wajib bila travel
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:42 PM | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 12:02 PM
Perangai sangat....penat cabin crew cleaned up the loo just before touch down...kena hadap manusia ...

Sesetengah airline akan seal toilet before landing. Ada yang siap announce.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:46 PM | Show all posts
kepompong replied at 22-5-2024 12:02 PM
ramai je mention turbulance teruk lalu tempat tu .... macam bermuda triangle ke camne ye tempat tu . ...

Gulf of Bengal. Kalau ke Europe memang akan lalu. It's best kalau ko boleh tidur within 2 hours after leaving KL masa tu kalau dah lena goyang2 sikit anggap kena buai ja.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-5-2024 09:16 PM
Cara mengatasi trauma ialah to fly again asap. Itu satu cara to prove to yourself that the world a ...

Kalau trauma yg kita boleh help to control or aleviate dari sudut mengambil langkah serta pertingkatkhen keselamatan seperti tragedy 9-11 semua iteww ok decaf...tapi ttg isu natural phenomenan (turbulence) ini something that is hard to predict or for some cases dlm tragedy terbaru ini clear turbulence where you cant even see until you hit on it....so trauma seperti ini will linger longer dlm jiwa penumpang penumpang terutama yg tahu their next flight will take that same route....persoalan aku how do we assure or at least yakinkheun penumpangpenumpang ini semua that segala langkah within their means akan mereka lakukan....maybe contoh buat waktu next few weeks akan divert dari airspace berlakunyer turbulence yg menyebabkheun tragedy yg terbaru?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:50 PM | Show all posts
penmerah replied at 22-5-2024 01:01 PM
Sekius me
Aku selalu flight 8-9 jam tak pi toilet dlm flight utk melepas ye
Kecuali utk ambil wudh ...

Aku pernah duduk sebelah passenger yang langsung tak bangun dari seat sepanjang flight dari Europe ke KL. Kagum sat.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-5-2024 09:42 PM
Sesetengah airline akan seal toilet before landing. Ada yang siap announce.

That very moment of descend yes...tapi not minutes before the pilots make that last announcement of descend...

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-5-2024 09:50 PM
Aku pernah duduk sebelah passenger yang langsung tak bangun dari seat sepanjang flight dari Europe  ...

Dia embalm kheun diri keww?

Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:20 PM | Show all posts
Kangkung1M replied at 22-5-2024 03:20 PM
Trauma akan menjejaskan kualiti hidup seseorang. Semoga insan2 yang mengalami trauma diberi kekuat ...

Gemuk kot pax yang terpelanting tu sampai berlubang ceiling. Kesian.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 10:25 PM | Show all posts
damsel_fiji replied at 22-5-2024 04:27 PM
Ni kalau jadi kt airlines malaysia ni mau x cukup tanah ummah dorg mencerca kt sosmed ni khennn..:lo ...

Orang akan cerca our disaster management and response. Ada ka yang cerca weather?

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:28 PM | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 09:49 PM
Kalau trauma yg kita boleh help to control or aleviate dari sudut mengambil langkah serta pertingk ...

Mild trauma naik katebang in general. Lagi ko avoid flying lama2 that will turn into phobia altogether. Same goes to other experiences.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:29 PM | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 09:56 PM
Dia embalm kheun diri keww?

Kahkahkahkahkahkahkah

or maybe pad dia tebal

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-5-2024 10:28 PM
Mild trauma naik katebang in general. Lagi ko avoid flying lama2 that will turn into phobia altoge ...

Mild trauma sampai body melekat kt overhead luggage compartment?....iteww memang  jenis level cold blooded spesis.

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.167957 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list