CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] 1 kematian, 30 cedera pesawat Singapore Airlines lakukan pendaratan cemas di Bangkok. 16 rakyat Malaysia berada dalam pesawat tersebut

  [Copy link]
Post time 22-5-2024 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-5-2024 10:29 PM
or maybe pad dia tebal

Kalo tak pun mesti jenis KEJONG patah ameng.

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 12:04 AM | Show all posts
fefeeling replied at 21-5-2024 11:43 PM
Area Bengal tu common.. aku dulu klu ke bahrain flight malam, terbangun sebab terasa gegar2.. usha ...

Apa plak Bengal Bay.... Andaman Sea lah! Fakta pun bercelaru acik forum.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:08 AM | Show all posts
grouper replied at 22-5-2024 09:11 AM
Plane masuk air pocket la ni..mmg x nampak ibarat masuk vacuum..kat langit ni pun ada org cakap temp ...

Dlm istilah avition takde nye air pocket. Tu terms media yg kasi lah ...
It's not uncommon for airline passengers to feel a sudden jolt during a flight. Often, this shaking and juddering will come without much prior warning; even when the weather conditions appear calm, the plane may get shaken around to some extent, or could even briefly lose altitude before normal service is resumed.

Such effects are sometimes attributed to a plane encountering an "air pocket," but is this accurate?

Well, as it turns out, it's not at all correct — because air pockets don't actually exist.





Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:13 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2024 10:21 AM
Lepaih ni ada yg verani naik SIA ka?

It is called - The game of odds....

Sehari matey accident motor/kereta/jalan kaki masih berani ke guna jalan raya kat bawah ni? Think!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 22-5-2024 08:01 PM
Urat warga senja 6 series....

Nak masuk 8 series la.. apa klas 6 series ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Rohana replied at 23-5-2024 12:13 AM
It is called - The game of odds....

Sehari matey accident motor/kereta/jalan kaki masih berani ke ...

Masa kes mh370 dgn mh17 berlaku, for sure ada yg ralat nak naik mh.. Think!

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-5-2024 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 23-5-2024 12:27 AM
Nak masuk 8 series la.. apa klas 6 series ni

Saja sebut 6....sedang tahu 8....

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 06:16 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 23-5-2024 05:12 AM
Saja sebut 6....sedang tahu 8....

Kahkahkahkahkah

Sumerang akan jadi tua
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 23-5-2024 06:16 AM
Sumerang akan jadi tua

Tapi ko tua sebelum waktu....nampak tak bezanya?

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:13 AM | Show all posts
penmerah replied at 22-5-2024 01:01 PM
Sekius me
Aku selalu flight 8-9 jam tak pi toilet dlm flight utk melepas ye
Kecuali utk ambil wudh ...

emmm.  ok lah kalau uols boleh tahan dengan cara tu.  biasanya kalau duduk lebih 2 jam onboard akan rasa pening dan mual kalau perut kosong. tambah kalau kaku duduk terperuk tepi tingkap.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:15 AM | Show all posts
airfilterkotor replied at 22-5-2024 12:55 PM
Tengok jenis orang jugak.

Aku kena 1jam 45min jer dengan Beechcraft, Subang-Acheh... rasa macam n ...

1-2 jam ok lagi. kalau lebih bahaya boskau.  lagi satu elakkan naik katebang pprt
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 23-5-2024 08:13 AM
emmm.  ok lah kalau uols boleh tahan dengan cara tu.  biasanya kalau duduk lebih 2 jam onboard aka ...

Tekan dua bijik sleeping pills ler.....dah tahu jenis bontot renyah tak boleh dok satu tempat for long...benda macam ini pun nak kena ajar keew?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:18 AM | Show all posts
stingergrumpy replied at 23-5-2024 08:16 AM
Tekan dua bijik sleeping pills ler.....dah tahu jenis bontot renyah tak boleh dok satu tempat for  ...

kenapa tonyok nak suruh aku ambil pil bagai.  aku ok je lah tonyok woi
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 23-5-2024 08:13 AM
emmm.  ok lah kalau uols boleh tahan dengan cara tu.  biasanya kalau duduk lebih 2 jam onboard aka ...

Lepas 2 jam airlines akan sediakan makanan. Aku beli je.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:38 AM | Show all posts
annehuda replied at 23-5-2024 08:36 AM
Lepas 2 jam airlines akan sediakan makanan. Aku beli je.

kannn.  lepas tu gi lah jamban ada apa hal..

masalah nya ada sekor tonyok paksa aku telan pil.  
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:47 AM | Show all posts
nazzse replied at 22-5-2024 10:11 AM
Tahan je lah. Iols tahan masa flight 7 jam, masa transit gi toilet then sambung 7 jam lg tahan ken ...



tak bahaya ke?  kena penyakit batu bata nanti uols
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 08:54 AM | Show all posts
meols kut london dlm flight minum sikit je.. pi toilet sekali je, max 2, sebab salu pilih  seat  tepi tingkap, malas nak kluar masuk

meols spare mints je, kalu dahaga meols mkn mints or cingam
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Adalah dulu aku penah naik flight KL-AS tengahari. Flight 45 min je tp sepanjang-panjang flight tu memang gegar la. Takdela smpi jatuh oxygen mask tu, tapi memang makan pun tak hidangla. Set belt light on sepjg flight tu. Time tu je pun aku dh seram kot.

Dah jejak tanah kt runway, ada sorg makcik ni aku rasa dia trauma kot, plane masih bergerak atas tar dia dah bangun dah nak amek beg nak turun la. Mesti makcik tu dah takut giler dah tak sabar nak turun dah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 09:03 AM | Show all posts
scary nyaaaa. ni laa takot nak naik flight
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 09:05 AM | Show all posts
Edited by ctsueraya at 23-5-2024 09:15 AM
naina replied at 22-5-2024 02:16 PM
Yer transport udara paling selamat tapi kalau jatuh tiada maaf bagimu. Setahun berapa kali je kan  ...

Teringat masa naik flight MAS pegi Sarawak, masa tu flight mmg goyang2 gegar dan kami baru amik air panas. Cawan pun goyang2 terpaksa pegang.
Depan iols masa tu boss iols.
Sebelah iols plak kawan iols penakut..dia dah siap pegang tangan iols sambil ckp aduii seram2x.
Boss iols tu pusing belakang sambil ckp " flight ni pengangkutan plg selamat 99% takkan eksiden, tapi kalau 1% tu kita-kene redha" sambil senyum je dia ckp.
Yang kawan iols cuak tu terus makin cuak.
Sabo jelah boss aku pun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 03:41 AM GMT+8 , Processed in 0.081588 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list